Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

By Främling
Originally posted by jacob::stanwik
Madona nominovana za Hol slavnih rokenrola

Ikona gej kulture ostvarila je gigantski uticaj na modernu pop kulturu. Uprkos diskutabilnoj glumi, pojavljivala se u mnogim filmovima, poput „Evite“, a krajem devedesetih, odbacila je katoličanstvo zarad kabale
NJUJORK - Američka zvezda pop diva Madona i disko kraljica Dona Samer dvoje su od devet pevača i grupa koji su ove godine nominovani za članstvo u Holu slavnih rokenrola, javile su svetske agencije.

U uglednoj instituciji mogli bi da se nađu i američki rok pevač Džon Melenkamp, kanadski pevač i kompozitor Leonard Koen, engleski bend iz 60-ih godina „Dejv Klark Fajv“ i instrumentalni rok bend „Venčers“.

Nominovani su i fank grupa „Šik“, rep pionir Afrika Bambata i hip-hop grupa „Bisti bojz“, što je izbor koji svedoči o raznolikosti žanrova u Holu slavnih rokenrola.

Pet stotina muzičkih profesionalaca odabraće pet izvođača koji će 10. marta 2008. postati članovi Hola.

Prošle godine, rep grupa „Grandmaster Fleš end d Fjurius Fajv“ postala je prvi hip-hop izvođač koji je ušao u tu instituciju.

Muzičari mogu da budu nominovani za članstvo u Holu slavnih 25 godina po objavljivanju prvog albuma.

Madona je debitovala 1982, a na njenom prvom albumu „Madonna“ objavljeni su hitovi „Holiday“, „Borderline“ i „Lucky Star“, koji su doprineli da postane jedna od najuspešnijih svetskih pevačica.

Madona Luiza Veronika Čikone je i tekstopisac, producent, glumica, pisac i odnedavno i modni dizajner. Često se za nju vezuje nadimak Kraljica popa. Postala je slavna po inovativnim muzičkim spotovima, nastupima i često je kontroverzna u korišćenju seksualnih i religioznih tema u nastupima. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada kroz svoju karijeru i nosilac mnogo rekorda u muzičkom svetu, među kojima je titula najprodavanijeg ženskog muzičkog umetnika svih vremena, sa procenjeno 250 miliona prodatih albuma. Uprkos svojoj diskutabilnoj glumi, i uglavnom lošim kritikama, pojavljivala se u mnogim filmovima, poput „Evite“.

Često se Madonina žustrost pripisuje njenom italijanskom poreklu i katoličkom obrazovanju, koje je tokom svoje karijere neprestano interpretirala (poput stigmata u „Like a Prayer“, ili razapinjanja na Confessions Tour).

Često napominje da je prva pesma koja je ostavila veliki utisak na nju „These Boots Are Made for Walkin“ Nensi Sinatre. U detinjstvu je dolazila pod uticaje baroka, i izjavila je da je volela Šopena zbog njegovog „ženstvenog kvaliteta“. Takođe je zahvalna Debi Hari, velikim pank ikonama, za koje kaže „ da su joj utrle put“. Današnji bendovi kojima se divi su „The White Stripes“ i „The Raconteurs“. Izjavila je i da su joj zvezde starog Holivuda bile veliki uzor u mladosti i da im je kroz svoj rad odavala počast, kao najočigledniji primer se može uzeti Vog.

Ipak, Madona, uprkos svim svojim uticajima, jeste ona koja je kroz svoju trodecenijsku karijeru postala uzor drugima. Madona je shvaćena kao heroj i ikona postfeminizma. Pored činjenice da je ostvarila gigantski uticaj na modernu pop kulturu svojom muzikom, spotovima, i pojavom uopšteno, danas se zbog svojih modnih uticaja smatra ikonom gej kulture. I danas privlači pažnju svojom sposobnošću transformacije i promene, kao i činjenice da je već nekoliko puta uspela da se vrati u biznis nakon komercijalnih padova.

Madona ima troje dece, dvoje biološke i jedno usvojeno. Svoje prvo dete, ćerku Lurd, rodila je 1996. NJen biološki otac je Karlos Leon, s kim se Madona kasnije rastala. NJeno drugo dete, sin Roko, rođen je 2000, nekoliko meseci pre venčanja sa njegovim ocem Gajom Ričijem. NJeno treće dete, Dejvida, usvojila je u Malaviju, uprkos činjenici da je beba zaražena HIV-om. Ovo usvajanje je izazvalo ničim prizvan skandal te se Madona pojavila u Oprinoj emisiji kako bi opovrgla optužbe.

Često predmet kritike zbog svog verovanja jer je, naime, krajem devedesetih odbacila katoličanstvo zarad kabale, jevrejskog misticizma, koje od tada često interpretira u svojim radovima, ipak držeći granicu dobrog ukusa. NJena politička viđenja takođe su predmet diskusije. Madona otvoreno ne podržava Bušovu politiku. Otvoreno je pružila podršku Hilari Klinton na budućim izborima 2008.
al si prva dva reda sam ubacio
By Främling
Originally posted by Beogradjanin18
Meni je jako žao ali mali broj ljudi je čuo za album "20 Y.O." kao i za prethodni "Damita Jo" (e za taj mi je drago što niko nije čuo, po meni njen najgori). Janet je, realno, izgubila status superstara još 2002. sa završetkom promocije "All 4 u" albuma. Ja bih svakako voleo da je ona prisutnija u svetu muzike i da njene pesme pevuše ljudi i koji nisu njeni fanovi, ali prosto nije tako. "So excited", sjajan spot i pesma, se gotovo nigde nisu čuli niti videli. Jedina radio stanica koja je kod nas vrtela pesmu je bila "Novosti", a sem periodično na MTV-u spot nigde nisam spazio. Jednostavno Madonna se usmerila u "pametnijem" pravcu od Janet, ako tako mogu da kažem. Svi mediji menjaju mišljenje iz časa u čas u zavisnosti od onoga ko im u trenutku može doneti više koristi. To crpljenje je obostrano, naravno, ali mediji se bas i ne upinju da promovišu nekoga ko nema budućnost. Ako malo bolje pogledaš, jako je diskriminišuće, ali Janet se u poslednje vreme pojavljuje samo u crnačkim emisijama i manifestacijama dodela nagrada.
Meni je Damita Jo bolji album od 20 Y.O.

I nije to nista strasno sto joj se desava od 2004 do danas. Jedan hit album i ona ce biti veca nego ikada. Slicno iskustvo imale su Mariah, Kylie i Madonna. Upadnu u krizu, iyvucu se iz nje i onad izgledaju jos vece a mediji su puni reci hvale.

Janet je sada u najmocnijoj diskografskoj kuci u americi i ima iza sebe podrsku coveka kao sto je L. A. Reid koji diktira americkom MTV-u nedeljnu playlistu. Janet ovog puta radi sa svim najboljim autorima i producentima i imam dobar predosecaj u vezi sa uspehom novog albuma.

A ja sam te pitao kada ce Madonnin novi album a ne Janetin :)
Korisnikov avatar
By V25
Nema sumnje da će novi album biti super, nadam se da će biti neka sexy dance numera!!! Već ceo dan slušam "Pleasure principle".
By Främling
@ jacob::stanwik

Evo da prokomentarisem :D

Za prva dva reda sam pitao zato sto u nasim medijima nemam bas prilike da cujem, procitam etc. ono "gay ikona". Ovde kada bi ljudi bili svesni da je Madonna gay ikona svi bi je se odrekli (jebena srbija)
Zato sam te pitao.

Ovo sto vidis "fuck miadonna" je samo zezanje. Vise volim Madonnu nego Britney. Britney mi dugo isla na zivce ali sada kada je svi nesto napadaju ja sam na njenoj strani (jbg. takav sam)

Sto se tice Hola slavnih, naravno da zasluzuje, drago mi je i zbog nje i zbog Done Samer. Drago mi je i sto je Madonna odlozila objavljivanje novog albuma jer ono sto smo culi nije njen nivo i sve mi je mirisalo na gori flop od American Life-a jer tada je bar imala neku pricu. A ja ne zelim da Madonna ikada ponovi "American Life" u komercijalnom smislu jer od ovih danasnjih zvezda nema nista. Zasijaju na kratko kopirajuci svoje starije kolege/kolegenice a onda (kao sto Galeb sa MTV'a nedavno rece pricajuci o Madonni, Janet i Mariaji) "onda se vrate originali da podsete dansnje "zvezde" gde je kome mesto".
Korisnikov avatar
By Stanwik
Potpuno se slazem sa tim da su ovi novi leakovi sranje! Ali skroz! Mislim najgori deo mi je kada na pocetku The Beat Goes On kaze "lets do something different"??!!#!?>()&^%!!! :lood:
Sta bre different??? Mada ja bih voleo da se ponovi American Life (po meni njen najbolji album). Nije sve u komercijalnom uspehu i ona moze sebi da dozvoli takav album a ne da radi ova sranja kako bi ostala na top listi. Ajd sad stvarno nesto drugacije i lets give people something to think about!
Korisnikov avatar
By DirtyDiana
Ne slusam je intezivno i cesto, ali brate Madonna je zakon!!!
Stvarno, samo mogu da se divim svim njenim pesmama....
Konstantno je pravila super muziku do danas!!!!
Izgleda fenomenalno, koncerti i nastupi fenomenalni...
Ma, Madonna je zakon :D
Just like a prayer
like a virgin
holiday
ray of light
vogue
i jos mnogo super pesama...ma fantasticno :D
Korisnikov avatar
By Stanwik
Za koju Madonninu pesmu mislite da je greh sto nije izdata kao single???
Korisnikov avatar
By V25
Forbidden Love - Bedtime Stories

White heat - True Blue

Amazing - Music

Nobody knows me - American Life

Lil Star - Ray of the Light
Korisnikov avatar
By Stanwik
definitivno white heat, why's it so hard, the look of love, sanctuary, to have not to hold, sky fits heaven, paradise, IMPRESSIVE INSTANT, gone, X-STATIC PROCESS, INTERVENTION, MOTHER AND FATHER, let it will be...
Korisnikov avatar
By horus.
Novi single "The beat goes on" nije ostavio neki dojam...
Bas je "granny hip hop"!
Bolje da je nastavila u CONFESSIONS" pravcu, jer joj takav stil vise lezi... Za sada jako slabo, ali videcemo...
By Sixto
Pa bitno da je izdata, kao singl il u okviru albuma, boze moj svejedno!
Korisnikov avatar
By Stanwik
Originally posted by Sixto
Pa bitno da je izdata, kao singl il u okviru albuma, boze moj svejedno!
Ma mislio sam single pa spot za single, remixi i tako to...
Korisnikov avatar
By Stanwik
Madonna napustila Warner (jos ovaj album i kompilaciju izdaje za njih). Potpisala desetogodisnji ugovor sa Live Nation vredan 120 mil. dolara za tri albuma!!!

The Beat Goes ON i Candy Shop su jako dosadne stvari. negde procitah da nas M moze svakog casa iznenaditi novim singlom bez ikakve najave, iako je objavljivanje novog albuma odlozeno do daljnjeg. Nadam se da ce, ako vec nece da se vrati u studio i odradi sve ponovo, saradnja sa timberlejkom i timbalandom biti zanimljivija.
Korisnikov avatar
By Bagoa
pesma Paradise ima spot koji je snimljen za drowned world turneju i jako je dobar
Korisnikov avatar
By Stanwik
Znam, imam ga ali opet Paradise nije realizovan kao single.
By jackare
Originally posted by horus.
Novi single "The beat goes on" nije ostavio neki dojam...
Bas je "granny hip hop"!
Bolje da je nastavila u CONFESSIONS" pravcu, jer joj takav stil vise lezi... Za sada jako slabo, ali videcemo...
The Beat Goes On nije single, cak nije ni sigurno da ce biti na albumu. Ta pesma i Candy Shop su samo demo verzije koje su letos "iscurele" na net. Po meni, one nisu najbolji pokazatelj novog pravca iz tri razloga:

1. Kao sto vec rekoh, radi se o demo verzijama. Sasvim je moguce da ce to zauvek i ostati.
2. Producent obe pesme je Pharell, ciji ce doprinos novom albumu biti minimalan. Glavni producenti su Timbaland i Timberlake, a od njih jos nista nismo culi.
3. Bice jos producenata, najveroatnije i Stuart Price (Confessions).

Inace, album izlazi u februaru 2008, tako je bar izjavio jedan od menadzera Warner Music Italia.
Korisnikov avatar
By Bagoa
Ali ne znam kako ce stici da napravi turneju do leta 2008 ako album izadje u februaru(mada mozda planira turneju 2009-nikad se ne zna):vogue:
By angel_of_serenity
Zdravo! Ja sam novajlija i prikljucujem se u vas fanclub... :) Moram samo da kazem da mi je zao sto pesma Paradise nije bila singl jer je stvarno fenomenalna, a i spot je vrh! A sto se novog album atice, odlucio sam da ne skidam nista sa interneta dok se ne pojavi zvanicno izdanje (ili bar zvanicno izdanje koje moze besplatno da se skine s neta, he he...) :D
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
to moraš da pitaš Madonnu. :)

inače, taj klip nije spot. snimljen je specijalno za turneju i vrteo se za vreme dok se M. presvlačila. ista priča je i za klip za Skin (meni još bolji).
Korisnikov avatar
By Bagoa
Da ne mislis na MER GIRL,posto za SKIN ne postoji spot,a narocito ne spot sa turneje(s obzirom da nije ni izvodjena na turneji)
Korisnikov avatar
By gorilica
OMG!! :eya: OMG!!! :eya: OMG!!!
Pa ja nisam ni znao da postoji i ova pesma! :drama:

''
Korisnikov avatar
By gorilica
A evo josh nekih ne objavljenih, za koje su se neki fini fanovi potrudili da odrade video prezentaciju i okache ih na YouTube. :hail:

Bittersweet

''

Superpop

''
Korisnikov avatar
By gorilica
Cyberraga

''

Gone Gone Gone & Revenge

''
Korisnikov avatar
By Bagoa
ima jos relativno nepoznatih pesama koje mozda mozes da nadjes isto na you tube-u. Fantasy, Love Won't Wait, Has To Be, Wonderland, Wouldn't You Love To Love Me, Scheherazade, Crimes of Passion, Dance, La Petit, High society, Goodbye To Innocence, Erotic, If you forget me, Let down your guard, Lo Que Siente La Mujer, Queen's English, Your Honesty, Supernatural, Revenge, Sunlight, Santa Baby, Makes Me Feel
Korisnikov avatar
By Stanwik
"CONNEXTION" je radni naziv novog M albuma koji bi u Americi bio izdat 11. marta 2008!!!

12 pesama.
Procureli The Beat Goes On je konacna verzija koja bi trebala da se nadje na albumu! :(

Bice tu i jedna balada slicna Promise To Try i jedna sterilna tehno stvar...
Korisnikov avatar
By V25
Nadam se da se TBGO neće naći na albumu i da će brzo nestati sa lica Zemlje!
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
OMG ko ce cekati do proleca za novi album :cupakosu:

Inace ove sve stvari koje procure na net su samo divlje spekulacije.
Kako ce stvarno izgledati finalni album zna samo big mama M i njeni saradnici.

I za Britney je iscurelo 20 pesama pre izlazka za koje se tvrdilo da ce biti na albumu pa vecina ipak nece biti na oficijelnom albumu koji izlazi za par dana.
Iscurele pesme od Britney su bile uglavnom losije a ove koje ce biti na albumu su super...tako ce verovatno biti i za Madonicu :D

:dancingfever: :dancingfever: :dancingfever:
Korisnikov avatar
By Blady
JA SAM VELIKI MADONNIN FAN !!!!
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by QDF
JA SAM VELIKI MADONNIN FAN !!!!
Boze svasta....pa svi smo honey pie svi smo! :sunce:
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 132
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!