Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

By RuznaGlupaZla
Originally posted by Galateja
Originally posted by RuznaGlupaZla

Blago djeci uz "prošvercovanu" književnost. :radosnice:
Uzevši u obzir koliko ljudi danas čitaju i koliko je mladih zainteresovano za muke mladog Nikoletine Bursaća, za Antuntunove dogodovštine i Magareće godine 'prošvercovati književnost' znači upotrebiti veštinu da se lepa književnost, vredna književnost približi deci na njima odgovarajući način. Iliti bolje je ne gnjaviti ih sa Desankom Maksimović i obnoviti plan i program da bi se neko sutra zainteresovao za Dostojevskog, Kafku i ostale klasike.
Galateja, ti prosto toliko mašiš poentu da meni stvarno ne vrijedi trošiti vrijeme na dalje objašnjavanje o ovom beznačajnom liku zvanom Marčelo.
By LeDeNa_
Ja ne kontam vas...Pise Marchello (znaci neka se upisuju oni koji ga cene) a oni koji ga ne vole sta uopste pisu bilo sta o njemu.:drama:
By LeDeNa_
''

Marčelo - Gola vera

Ne znam šta se to u meni slomilo, sad mi se ne da molitva ni ispovest
svaki dan je k'o test, novi meč, al kao da više nisam vešt
Da srokam novi tekst za protest na sav taj prljav veš, dajem ti reč
i dalje se gadim pizdarija al ne znam šta je greh

A smeh...i nije zdrav smeh, a ne pamtim ni kad sam zadnji put plakao
urođeni peh da plaćam ceh pa kontam isto raj i pakao,
ovde za lovom večno lovište, duša se gnuša traži skrovište da je ne ponište
... ciljam pesnicom u ogledalo da sjebem čudovište...

I ne znam u šta verujem.. kad smo kod toga,
u ovoj kući na promaji ljudi daleki k'o da svako ima svog Boga
Ona iskra u dnu oka koja kazuje sta smeraš,
kad izbije na površinu - to se zove gola vera...

Neko ima rogatog za partnera, nečija je vera karijera,
neko se krsti a neko klanja, neko se prosto sklanja od sranja
Neko čini sve po volji Božijoj al je i dalje sirotinja
neko zna celu Bibliju napamet al je i dalje životinja
Neki siluju veru zbog same vere - jer tako im paše
Ne plaše se da kušaju Boga ko što Bog kuša slabosti naše
kao da tapše po ramenu laktaše, lopove, pederaše - nije fer
"ima neka tajna veza".. ta tačka kad postaješ zver.

Kasno je
da nađjem veru u tebi, da nadješ veru u meni
jer bliži se kraj...
Kasno je
da nađeš sebe u meni, da nađeš mene u sebi
jer isti smo, znaj!
Kasno je
da nađem veru u tebi, da nađeš veru u meni
jer bliži se kraj...

Vera... ćale i keva veruju sinu,
sin veruje u silinu ideala pa se školuje,
škola veruje u mito i školarinu/
ludi veruju u rat pa ginu, nacija veruje u svoje heroje
a vlada u senci i senka u vladi veruju u papirna govna koje broje

Građani veruju policiji, policija veruje da sve zna
nisu zaštitili ni Njega* pa verujem da nismo sigurni ni ti i ja
Ljudi veruju crkvi, popovi se bogate rado kradom
Ako je čovek čoveku vuk to je zato sto takvi paze na stado

A svi veruju da je ispravno, svi veruju da je sjajno
svi veruju da je baš njihova vera vera u ono pravo i glavno
I više ne znam šta je zdravo, više ne čujem tuđ krik
ako sam sreo Đavola, nisam ga poznao - jer je imao ljudski lik..

To nije trik vec prava priroda, uhoda hoda medju ljudima
tu se odomaćio pa nije čudo sto se više ne čudim ni čudima.
Milost bludnima, hrana gladnima, i topla reč za jadnoga
Nije teško biti fin al je gadna navika što fali ta karika

Prepoznaj svoj bol u grudima i u drugima, ma nek se jebe sudbina
Moj život je samo moja plovidba, a evo stiže i nagodba:
i kada činim ružne stvari, i kad odlepim pa preterujem
oprosti mi to, moj Stari, jer makar verujem da verujem.

Kasno je
jer bliži se kraj...
Kasno je
da nađeš sebe u meni, da nadješ mene u sebi
jer isti smo, znaj!
Kasno je
jer bliži se kraj

Kasno je
da nađeš sebe u meni, da nađeš mene u sebi
Kasno je
Kasno je
da nađeš veru u sebi
dok nije kraj!

* - za citaoce van Srbije - pesnik misli na Zorana Djindjica...
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Galateja

Blago djeci uz "prošvercovanu" književnost. :radosnice:
Uzevši u obzir koliko ljudi danas čitaju i koliko je mladih zainteresovano za muke mladog Nikoletine Bursaća, za Antuntunove dogodovštine i Magareće godine 'prošvercovati književnost' znači upotrebiti veštinu da se lepa književnost, vredna književnost približi deci na njima odgovarajući način. Iliti bolje je ne gnjaviti ih sa Desankom Maksimović i obnoviti plan i program da bi se neko sutra zainteresovao za Dostojevskog, Kafku i ostale klasike.
Galateja, ti prosto toliko mašiš poentu da meni stvarno ne vrijedi trošiti vrijeme na dalje objašnjavanje o ovom beznačajnom liku zvanom Marčelo.
Deca se prepadnu od Desanke Maksimović i ostalih komunističkih 'prioriteta'. I onda odustanu od Dostojevskog, Kafke, Borhesa i ostalih a da nisu ni počeli. Ja sam zavolela književnost preko stripova a ne preko školske lektire mada sam volela Pinokia, bajke braće Grim, Zlatnu jabuku i devet paunica, Družbu Pere Kvržice i Malog Pirata. Marčelo u svojim javnim nastupima pokušava da ovdašnjoj deci prilagodi vanvremenske vrednosti. Uz to je i po profesiji profesor srpskog jezika i književnosti. Što se tiče Marčela kao umetnika posmatram ga pre svega kao pesnika. Izuzetno cenim način kako stilske figure inkorporira u pesmu kao i osećaj za detalj. Slikovit je, alegoričan, metaforičan i anaforičan. Smatram da bi bilo zdravije i svrsishodnije tinejdžerima uvesti Marčela a izbaciti Desanku.
Korisnikov avatar
By bern

Osjećam se i ja prozvan, pa ću prokomentarisati. Marčelo niti je "lik" niti je "beznačajan". Tvoja isključivost je malo čudna. Šta ti tačno smeta? Hip hop? OK, ne voliš tu muziku, ali ne generalizuj. Tekstovi? Tekstovi su mu odlični. Muzika? Muzika mu je takođe odlična. Neautentičnost? Čovjek je autentičan.

Zboog čega tačno tražiš da se ne gubi vrijeme na Marčela?
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Bump :)

Ont:
Volim da ga slusam. Mislim da je on jedini izvodjac iz tog hip hop opusa kojeg ja slusam.
Slusala ga 2 puta - prosle i preprosle godine.
Decko je skroz ok, svidjaju mi se njegovi tekstovi. Kulturan je, cak je i pristao vrlo rado da bude gost knjizevnoj veceri koju je moja skola organizovala.

Omiljene su mi ove pesme:

Jedino sto mu zameram sto precesto proziva Cupriju, samo zbog onoga da se kao Paracinci, Cupricani i Jagodinci medjusobno mrze. (http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... wrNw#t=29s" target="_blank) A i refren u pesmi Sarada. I to je to.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Kako neki već napisaše, zameram mu refren u pesmi "Šarada". Ali ne može mu se osporiti da ima dosta kvalitetne stvari!

Ove su mi posebno drage:

Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
išla na par koncerata, bilo je kul
zavrtim ga ponekad, uglavnom starije stvari, jer što više novih slušam manje mi se sluša uopšte
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Poslednji album mu je genijalan, slušam ga konstantno i uživam. Nabavila sam i knjigu, odlična je, od njega sam to i očekivala.

Ovu najviše volim:
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Citat iz knjige Zajedno sami:

Pa... mislim, nema tu šta posebno da se kaže... možda to i nije baš priča, uostalom. Reč je samo o tome da... pa eto, znaš šta je to kraj ljubavi, tehnički gledano? To ti je gašenje predajnika. Veze su table osigurača, i onda, kada ljudi prestanu da se vole, gasi se jedna po jedna talasna dužina na kojoj komuniciraju, jedan po jedan osigurač izvarniči i trajno se ispadne iz igre. O sve više stvari ne može da se priča, dužine se ukidaju, to ti je kao kad gase radio-stanicu... tebi se sluša i podesiš radio kako treba, ali tamo više nema ničeg, i ne možeš. To se tako nastavlja, sve dok ne crkne i poslednji osigurač. Niko nikoga više ne može da čije... i kraj."

:lopta:
By Kragi
Joj kako meni taj lik ide na kurac sa sve svojom socijalnom poezijem koju recituje u nekakvom ritmu i to nazove pesmom.
"Kad sam bio klinac, svi su me zezali a ja nosio pocepane patike a posle sam bildovao u teretani pa vise niko ne sme da me pipne mada ni sad nemam za pljuge jer me jebe sistem u drzavi ..." -.-
Korisnikov avatar
By jagodicaa
Pa,volim ga ..cula sam sve pesme i povremeno slusam..Dopadaju mi se tekstovi. Mada ,nisam neki veliki ljubitelj rep muzike , vise sam to slusala ranije..
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!