Originally posted by gorilica
@ Loni
Ovo shto si ti napisao Buraku, meni apsolutno nema razlike od dojucherashnje zabrane javnog izvodjenja i pushtanja muzike srpskih izvodjacha u medijima u Hrvatskoj.
Rep je specifichan muzichki pravac u kome se tekstovi uglavnom sastoje od iznoshenja nekog lichnog stava. Slaganje ili ne slaganje sa nekim od tih stavova ne treba biti i nije arshin za kvalitet toga shto se izvodi. Pogotovo nije i ne treba biti arshin za nechije muziciranje to ko je, odakle je ili shta podrzava ili protiv chega je umetnik.
Beogradski sindikat mahom chine ljudi koji potichu iz radnichke klase i upravo su u toj "Govedini" javno isprozivali dostya pojava u drushtvu koje i inache iritiraju vecinski deo pripadnika staleza iz koga potichu. Zbog toga pesma i jeste napravila toliki odjek u medijima, i mogla se chuti na svakom koraku kada se pojavila.
Hej, iznošenje vlastitih ličnih stavova može, ali samo su ti stavovi u skladu sa USTAVOM propisanom garancijom ljudskih prava.
Ovi momci su u pesmi ,,Govedina'' to prekršili.
Haj da analiziramo pesmu ,,Govedina'', pravljenu 2001. godine.
Pa u toj pesmi čoveče nije kritikovan niko od nacionalista (Milošević ili Šešelj) već obrnuto.
Popljuvane su sve moderne tendecnije.
Paz istih ,,TERAJU ME DA ODREKNEM SE KAJMAGA I RAČE (rača je rakija), A TOLERIŠEM BORKU (Pavićević), HRVATE, GEJ PARADE?
Šta je kriva Borka Pavićević mladim nezaposlenim mamlazima 2001?
- Za neupućene Borka je direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju, levičarka po opredeljenju i jugonostalgičarka, koja se te godine pojavljivala u medijima da objasni narodu u čemu je bila greška Miloševećeve velikosrpske politike.
- Šta su Gejevi i Hrvati krivi mamlazima, koj isu bez posla?
Poređenje, koje si stavio NIJE lepo jer ja nikome ovde ništa ne zabranjujem, a čak i kad bih zabranjivao to nije isto kao kad se negde zabranjuje muzika određene nacije jer nacija se ne može birati i menjati, ali IDEOLOGIJA MOŽE.
BEOGRADSK ISINDIKAT bila je grupa, koja je do neke 2005 - 2006. promosivala DESNIČARSKE IDEJE,
a onda je neko momcima objasnio da to više NIJE TREND!
Da sada biti trend urban Beograđanin znači da ne kritikuješ gejeve, druge nacije, proevropske političare ili neku Borku, koja priča o Srebrenici već je sada trend da kritikuješ malo neku drugu stranu.
Pošto su momci sazreli i nisu glupu, lako su se prešaltovali i sada imaju i po neki OK tekst i OK pesmu, što primećuju mnogi ovde.
No koad mene se nikad neće oprati.
Šta to znači?
Kad je trendi ovo - onda forsiram jednu vrstu poente,
kad je trendi nešto drugo, onda obrnem ćurak, pa promovišem neku drugu poentu.
Ma pali!