Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by svejedno
Ti, dakle, zelis srpski nacin iskazivanja bunta? Neki predlog?

Posto ne verujem da ces bas sam da uzmes da se bunis.

Karleusa da peva protiv vlade?
1. Ne očekujem srpski način iskazivanja bunta, samo kažem da ovo baš i nije srpstvo ...

2. Uopšte ne mislim da je "pesma" način da se iskaže bunt ... Ako im je toliko dokurčilo, kad već moram tako da se izrazim, neka organizuju protest. Jedno je stati na put nečemu, a drugo pljuvati po vlasti pljuvanja radi ..
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by KiWi

1. Ne očekujem srpski način iskazivanja bunta, samo kažem da ovo baš i nije srpstvo ...

2. Uopšte ne mislim da je "pesma" način da se iskaže bunt ... Ako im je toliko dokurčilo, kad već moram tako da se izrazim, neka organizuju protest. Jedno je stati na put nečemu, a drugo pljuvati po vlasti pljuvanja radi ..
tebe je bas smorilo da pogledas klip, jel da?
Beogradski sindikat ucestvuje u akciji spasavanja jednog zvezdarskog parka.
I ne bih se slozila sa tobom da pesma nije nacin iskazivanja bunta. Ljudi su, vekovima unazak, bivali kaznjavani zbog svojih pesama. Pa ti sad reci da poezija nije subverzivan cin.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by gorilica

@ Loni
Ovo shto si ti napisao Buraku, meni apsolutno nema razlike od dojucherashnje zabrane javnog izvodjenja i pushtanja muzike srpskih izvodjacha u medijima u Hrvatskoj.
Rep je specifichan muzichki pravac u kome se tekstovi uglavnom sastoje od iznoshenja nekog lichnog stava. Slaganje ili ne slaganje sa nekim od tih stavova ne treba biti i nije arshin za kvalitet toga shto se izvodi. Pogotovo nije i ne treba biti arshin za nechije muziciranje to ko je, odakle je ili shta podrzava ili protiv chega je umetnik.

Beogradski sindikat mahom chine ljudi koji potichu iz radnichke klase i upravo su u toj "Govedini" javno isprozivali dostya pojava u drushtvu koje i inache iritiraju vecinski deo pripadnika staleza iz koga potichu. Zbog toga pesma i jeste napravila toliki odjek u medijima, i mogla se chuti na svakom koraku kada se pojavila.
Hej, iznošenje vlastitih ličnih stavova može, ali samo su ti stavovi u skladu sa USTAVOM propisanom garancijom ljudskih prava.

Ovi momci su u pesmi ,,Govedina'' to prekršili.

Haj da analiziramo pesmu ,,Govedina'', pravljenu 2001. godine.

Pa u toj pesmi čoveče nije kritikovan niko od nacionalista (Milošević ili Šešelj) već obrnuto.
Popljuvane su sve moderne tendecnije.

Paz istih ,,TERAJU ME DA ODREKNEM SE KAJMAGA I RAČE (rača je rakija), A TOLERIŠEM BORKU (Pavićević), HRVATE, GEJ PARADE?

Šta je kriva Borka Pavićević mladim nezaposlenim mamlazima 2001?

- Za neupućene Borka je direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju, levičarka po opredeljenju i jugonostalgičarka, koja se te godine pojavljivala u medijima da objasni narodu u čemu je bila greška Miloševećeve velikosrpske politike.

- Šta su Gejevi i Hrvati krivi mamlazima, koj isu bez posla?

Poređenje, koje si stavio NIJE lepo jer ja nikome ovde ništa ne zabranjujem, a čak i kad bih zabranjivao to nije isto kao kad se negde zabranjuje muzika određene nacije jer nacija se ne može birati i menjati, ali IDEOLOGIJA MOŽE.

BEOGRADSK ISINDIKAT bila je grupa, koja je do neke 2005 - 2006. promosivala DESNIČARSKE IDEJE,
a onda je neko momcima objasnio da to više NIJE TREND!

Da sada biti trend urban Beograđanin znači da ne kritikuješ gejeve, druge nacije, proevropske političare ili neku Borku, koja priča o Srebrenici već je sada trend da kritikuješ malo neku drugu stranu.

Pošto su momci sazreli i nisu glupu, lako su se prešaltovali i sada imaju i po neki OK tekst i OK pesmu, što primećuju mnogi ovde.

No koad mene se nikad neće oprati.

Šta to znači?
Kad je trendi ovo - onda forsiram jednu vrstu poente,
kad je trendi nešto drugo, onda obrnem ćurak, pa promovišem neku drugu poentu.
Ma pali!
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Orlando the Lady

I ne bih se slozila sa tobom da pesma nije nacin iskazivanja bunta. Ljudi su, vekovima unazak, bivali kaznjavani zbog svojih pesama. Pa ti sad reci da poezija nije subverzivan cin.

[/quote]

Ja klip odgledao (više puta, vrteo se po TVu svojevremeno)

Svaka čast za park, ali ja nešto ne čujem u njihovim pesmama borbu za parkove (ispravite me ako grešim).

Ne bih ja tako olako stavljao znak jednakosti između poezije i ovog repa. Ja razumem i poštujem iskazivanje bunta kroz umetnost, ali ovo baš i nije neka umetnost. Prelistaš novine, pročešljaš skandale i urimuješ. Umešniji programer bi umeo da napiše skriptu koja sama stvara takve tekstove ... ubaci po koju psovku i eto novog singla.

Niko vam ne brani da ih slušate i uživate u njihovom delu ... ali meni ovo nije uživancija. Jednostavno, ne prija mi taj navijački tonalitet koji potenciraju.

Ako već moram da se odlučim za ne-američkog rap autora, pre bi to bio Elemental ili Edo Majka (ima par zanimljivih pesama, mada ima i par koje nisu vredne pomena) ...
Korisnikov avatar
By svejedno
Loni...

Ne, zapravo su oduvek bili negde tacno na centru te pomahnitale podele.

..

Samo ime 'sindikat' upucuje na levicarsku ideologiju, kao i mnoge pemse upucene..pa, recimo proleterijatu, ako ti je tako lakse. I uperene protiv bogatih.

Dok su, da, i nacionalisti.

..

I pored svega toga - u pesmi 'Govedina' kritikovana je VLAST. Zar je tako tesko shvatiti da se zato u njoj nisu kritikovali ljudi van vlade?

pS. meni stvarno nije cilj da ih nesto branim - ne slazem se, na kraju krajeva, sa njima u svemu - ali da imaju muda da svasta napisu i sposobnost da to urade inteligentno & elokventno & EFEKTIVNO, imaju.
Korisnikov avatar
By ManToy
Originally posted by ManToy

Ekipa je krajnje dizelaska, dakle seljacine. Ne znaju da repuju a matrice su im pravljene za splavove da se dopadne dizelasima i sponzorusama. Sernjaju o nekoj pravdi a oni jedino sto rade da ispravde nepravdu je... pa sernjaju i brane parkice.
Dok ti nit sernjas o pravdi niti branis parkove.

..

Sto se ekipe tice, poznajes li nekoga od njih?

..

Sto se matrica tice - svaka 'narodnjacka' je prozivka. Ne da se dopadne dizelasima i sponzorusama. Da se prozivaju isti.
Ja sernjam svaki dan ali u WC-u a ne u studiju i posle to ne prodajem kao novi album.
Ekipu ne poznajem. Dovoljno mi je da ih cujem/vidim. Lako se provale seljacine. Da nisi ti iz ekipe mozda ili znas nekog od njih?

Mozda BS ima nameru da isproziva odredjene grupacije ali vrlo namazano pristupaju tome. Sa jedne strane "kao prozivaju" dizelase i mi koji to nismo kapiramo ih dok sa druge strane ti isti dizelasi sebe prepoznaju u tim pesmama i ne cuju nista lose pa je tako "Alal vera" umalo postala dizel himna. I tako BS ima fanove na obe strane. Svaka cast za marketing ali sve te price koje prosipaju u pesmama posle deluju neiskreno.

I dalje smatram da uzasno repuju pogotovo kada cujem one glasove u nekom polupodrigu.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
To se zove subverzija.

O repu nemam ama bas nikakvog pojma, ne odgovara mom senzibilitetu, ali medju trip-hop izvodjacima ima onih koji su zaista visokokvalitetni. Ali znam da mi BS odgovara zbog svoje drskosti, kao sto mi Marcelo (svejedno, ne komentarisi ovo :) ) odgovara zbog svoje ,,drugacije" recitosti.
Korisnikov avatar
By svejedno
Joj.

Ae jos ovoliko.

Prvo - ne verujem da si spasao neki park u WCu.

..

Drugo - istina - odlican je to marketing - znam i ja ljude koji su dizeli i koji obozavaju bas pesmu 'alal vera'.

Meni licno je - da ti prozivas nekoga i da on to kupuje - posebna vrsta umetnosti. Ali to je vec druga tema, to je i Leonardo radio Crkvi. Par puta ga i uhvatili, pa moraoda slika opet.

..

Trece - ne, nisam iz te ekipe ali poznajem par ljudi iz grupe, da. I vrlo su inteligentni - vrlo normalni - neki su i digli nos, realno - ali sve su to samo ljudi pa je to i za ocekivati. Vecina njie, vecina fura svoju pricu i zivi svoj zivot i trudi se da uz to izbaci neke svoje ideje i zapazanja kroz umetnost.

Poslednji album im je npr. besplatan, na mrezi.

..

Cetvrto - sto se samog stila repovanja tice - treba obratiti paznju na Shefa Saleta i Djolodjoloa - oni su jedni od najboljih repera na Balkanu. Iskreno.
Druzim se sa nekim 'drugim ekipama' (jbt, sto je ovo smesno kad se ovako napise) te pratim te stvari & volim hiphop. Od njih dvojice, sto se stila tice, bolji su samo 'Bolesna braca' na ovim prostorima, Popaj zna o kome pricam.
Sto se textova tice, ni 'Hrvatski velikani' im nisu ni blizu.

..

I to je to. Ne mogu vise, realno me i bas briga sta mislite o BS-u, lol - samo sam hteo da skrenem paznju na neke stvari vredne postovanja koje su momci uradili.

..

edit @ Orlando

Smeeeeeeeeh :lol:

,)
Korisnikov avatar
By Loni
SVEJEDNO, ali čekaj malo.

Zašto bih ja recimo trebalo da se divim nekom ko je iz obe ključne društvene dimenzije (politika i ekonomija) odabrao upravo onu POPULISTIČKU.

1)
EKONOMSKA DILEMA: Da li da budemo za neoliberalizam ili socijalizam?
Šta je ovde POPULISTIČKIJE? (prijemčivije većinskom narodu)
Pa naravno SOCIJALIZAM.

Ja sam tako i sam umereni socijalsita, neko je ekstremni socijalista. Retko ko je neoliberal.
Čak i Britaniji, koja e najneoliberalnija, nezaposlena žena s troje dece može DOOOOBRO OHO HO da živi od socijalne pomoći.

2)
POLITIČKA DILEMA
(Nacionalizam ili mondijalizam?)
Šta je onda ovde POPULISTIČKIJE? (prijemčivije većinskom narodu)
Pa naravno NACIONALIZAM!

Dakle šta je s BEOGRADSKIM SINDIKATOM?
U oba slučaja izabrali momci POPULISTIČKE varijante (koje i onako i ovako bira većina naroda) i šta sad?
Izmislili toplu vodu?

Kako to da se ne pojavi neki BEND, koji će da se založi za neku manje populističku varijantu?
Recimo za krajnje umereni socijalizam (što sve mora da bude ekstremno?), koji je za socijalna davanja, ali i za to da se ne guše uspešni privatnici?
- Kak oto da se ne pojavi neki bend, koji je ANTI srpskog populističkog mejnstima?
Recimo za gej prava, za razumevanje albanske pozicije, za feminizam, za pravo na sekularnu državu i njene vredbnosti, a ne da ponavlja da je pravoslavlje vera nesalomiva i da viču ,,ubij, zakolji ,da šiptar ne postoji''.

Aj bre SVEJEDNO nemoj me razočaravati.
Ti si bar isuviše pametan dečko da bi se divio nekom tamo populističkom bendu, čiji se stavovi ne razlikuju od stavova našeg prvog komšija Pere?
S tom razlikom što su momke uhvatili neki urbanoidi sa B92 pod svoje, pa im malo platili da promene ploču.
Korisnikov avatar
By svejedno
moram idem spavam, ceo dan sam za kompom, spava mi se, boli me kicma & gladan sam ,) - ovoliko - nemam ja obicaj da se divim ljudima koji nisu ja ,)

..

Ostalo odgovorim sutra. Laku noc.

pS. Mozda ces naci vrednosti slicne tim koje navodis u bendu 'Kanda, Kodza i Nebojsa'. Koje takodje poznajem i veoma cenim kao umetnike.
Korisnikov avatar
By Srklet

Inače, ono iz uvodnog posta je sve samo ne srpstvo. To je rep američkih crnaca prilagođen domaćoj raji, čak su neretko i tekstovi prevođeni i prepevani na srpski. To što umesto Obame pominju Borisa ne čini ovaj vid iskazivanja bunta sprskijim ...
evo, bas o tome govorim. ti beogradskom sindikatu odrices autenticnost jer su reperi, a nije da sviraju gusle i pjevaju narodnjake, sto je po tebi prava srbija. to je ta patologija, da odbijas bilo sto suvremeno kao nesrpsko, kao da su srbi nesposobni za hip hop.

mozes li, ako vec ne ide s crncima, razlikovati srbiju i kosovo? :hekla:
By dukkehjem
Originally posted by Orlando the Lady

:up:
za ovo se slazem, mada ne volim BS
Korisnikov avatar
By Loni
Uh, hoće da spasu neki park?

Pa i to je POPULISTIČKI.

Oni naravno uvek rade ono šta većina podržava ne bi li tako namamili simpatije.

Kad su hteli da poseku 600 stabala platana u Bulevaru jer tuda mora da prolazi tramvaj digla se i kuka i motika.
Svi ustaše od Jelene Tinske do Mirjane Bobić Mojsilović.

BS su opet na strani većine i šta s tim?

Što se nekad ne založe za nešto što je ispravno, ali da neće većina?
Recimo za to da i ateisti i pripadnici malih verskih zajednica imaju demokratsko pravo na odabir svoje ideologije?
Zašto ne snime pesmu o mentalnom teroru većinskih pravoslavaca u Srbiji prema onima, koji to nisu i koji se upravljaju prema drugim načinima života?
By dukkehjem
Originally posted by Loni

Uh, hoće da spasu neki park?

Pa i to je POPULISTIČKI.

Oni naravno uvek rade ono šta većina podržava ne bi li tako namamili simpatije.

Kad su hteli da poseku 600 stabala platana u Bulevaru jer tuda mora da prolazi tramvaj digla se i kuka i motika.
Svi ustaše od Jelene Tinske do Mirjane Bobić Mojsilović.

BS su opet na strani većine i šta s tim?

Što se nekad ne založe za nešto što je ispravno, ali da neće većina?
Recimo za to da i ateisti i pripadnici malih verskih zajednica imaju demokratsko pravo na odabir svoje ideologije?
Zašto ne snime pesmu o mentalnom teroru većinskih pravoslavaca u Srbiji prema onima, koji to nisu i koji se upravljaju prema drugim načinima života?
e, loni, stvarno........ :kesa:

drugo, ti ces da anuliras borbu za dobru stvar samo zato sto je vecina za nju, bez obzira sto je dobra...
to samo potvrdjuje onu moju teoriju da si antiprotivan...
sto pokazuje nezrelost...
Korisnikov avatar
By Loni
Molim te Duki, nauči da kosntatuješ DETALJE i da ne optužuješ nekoga, za nešto što nije rekao.
Ako je išta nezrelo onda je to pogrešna interpretacija za koju ne postoji osnova.

Ja NE ANULIRAM borbu za očuvanje parka,
ja samo ANULIRAM potrebu da se iko divi nekom samo zbog toga što redovno staje na populističku stranu.

Za očuvanje tog parka bore se 1000 javnih ličnosti. Šta s tim?

Ja se kladim da su i Aleksandra Janković i Dule Savić za očuvanje što više zelenih površina po Beogradu.
(Samim tim što Jankovićka ima kuče)

Zar treba da poštujem nekog bog zna kako što se bori za nešto za šta se ionako bori velika većina?

Pa za taj park su verovatno svi osim samog gradonačelnika Đilasa i šta sad?

Pa tako svakom možeš da nađeš neku vrlinu.
I Hitler je bio vegetarijanac.
Možda je i Čaušesku bio protiv mučenja u zatvorima i šta s tim?
Da praštam sve one negativne strane?
Korisnikov avatar
By svejedno
Jedva mi radi mozak - samo cu te pitati par stvari.

Prvo - cije simpatije bi oni na taj nacin zeleli da pridobiju & zasto? Sta ce im to u zivotu?

Drugo - kakvo bre divljenje? Jel se ti divis Cedi npr? Koji je, btw, mnogo gori populista u okviru svoje ciljne grupe - a ima i cije simpatije time da osvoji & da predje taj cenzus.
Korisnikov avatar
By Srklet

Hej, iznošenje vlastitih ličnih stavova može, ali samo su ti stavovi u skladu sa USTAVOM propisanom garancijom ljudskih prava.
riječ je o umjetničkom izražaju, a ovo sto ti izjavljujes bi bila - cenzura. jos malo pa ces reci da se u nekom romanu ne smije opisati ubistvo, jer je to protuzakonit cin. :roll:
Korisnikov avatar
By gorilica
Loni, hajde ovako:
Samo na minut sedni, ostavi sujetu sa strane i ubedjenje da mishljenje koje si formirao o nechemu ne moze biti pogreshno, stavi prst na chelo i zapitaj se da li je moguce da neki svoj lichni animozitet prema pojavama koje ti ne odgovaraju projektujesh na neshto na shta ne bi trebalo.
Korisnikov avatar
By svejedno

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xwfXfSGW ... re=related[/youtube]

^mnogo dobar kraj pesme
Mene ova pesma odusevljava.

..

Sa prave 'rap' strane - pod 'rap-om' podrazumevam grupe poput Public Enemy, NWA, KRS - One; etc.

Hiphop je vec druga stvar, po mom misljenju.

..

Dakle - i text i muzika su genijalni - a kome nije jasno zasto je muzika napravljena kako je napravljena...ono, svaka cast.

..

Btw, sto se tice onog 'populistickog stava', evo, KRS to savrseno objasnjava:

''
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
^ 'A lot of people feel that way. They are my words, they are not my views. Because I represent a group of people; I represent a consciousness' (3:40)

Dooobri. :)
Korisnikov avatar
By walt333
:shok: postoje pederi koji slusaju rep. Da sam krepao juce, bio bih u neznanju:krava:
Korisnikov avatar
By Srklet
pa ja cijelo vrijeme tvrdim da su oni autenticni glas srpskog drustva, sto se ovime i potvrdjuje. :D
Korisnikov avatar
By Incubus
Volim da čujem Prti, Sunshine, 43 zla, ali BS ne volim .
Korisnikov avatar
By svejedno

Grupa ,, Beogradski sindikat'' najavila dolazak na Porodičnu šetnju, kojoj je cilj zabrana gej parade.

Imate ih navedene na kraju ovog teksta...

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... biju!.html

Eto vam vaše omiljene ,,urbane'' i progresivne grupe.
Tuke bili tuke i ostali.
Zapravo, kolko ja znam, samo Skabo iz BS-a ucestvuje tu, a on je taj koji je i napisao onaj stih o gej paradi koji ti smeta pored hiljadu genijalnih stvari koje su rekli.

..

Inace, licno cenim i ljude koji su mi ideoloski 'protivnici' ako furaju svoju pricu do kraja.

..

A BS mi svakako tu nije protivnik.. ako neko kaze 100 stvari i ja se slazem sa 95, ja to uguram u 'uglavnom se slazemo'.
Korisnikov avatar
By bern
BS kao i ostali hoće da se proda. Zvezde granda se prodaju debelim tetkama i ujnama, a BS je okupio mačoidnu svesrpsku pravovjernu hetero omladinu. Ako ko neme tašpi...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!