- 14 Avg 2007, 16:56
Postujem tvoje misljenje, ali nisi u pravu. Ona igra sjajno, na stranu gimnastika. Koncerti su joj i dalje najveci spektakli koji postoje, to je opste misljenje. Cak i ljudi koji je uopste ne vole govore da su njeni koncerti bez premca najbolji. Ne mislim da je pevati o globalnim neprilikama plagijat. To radi vecina muzicara, pa i ona. Niti je Michael Jackson prvi o tome pevao, niti jedini. Cinjenica jeste da Jacksona niko nece prestici, kada su muski izvodjaci u pitanju. Kada su zene u pitanju, Madonna je zakon na svim poljima. Imala glas ili nemala, ona prilagodi pesme svojim glasovnim mogucnostima sto vecina muzicara ne ume. Madonna je vise showman nego pevac i u tome je perfektna. Gluma joj jeste losija od vecine na sceni, ali ne i katastrofalna. U "Eviti" je bila jako dobra kao i u "Desperately seeking Susan". Sve i da hoces, ne mozes poreci uspeh koji je postigla. Volim i Michaela i nju, stavise to su mi omiljeni izvodjaci, ali se nikada nisam trudio da ih poredim niti da bilo kome od njih dajem prednost. Uspeli su na razlicit nacin. Isto tako si bombardova/o/la parolama o Janet Jackson, koju isto vecina ovde voli. Tekstovi su ti bili takvi da ako bilo ko kaze da ona nije najbolja ti saspes drvlje i kamenje na tu osobu uz pregrst detalja zasto je ona bolja od bilo koga ko peva. Mislim ne ide to tako, niti je tacno na prvom mestu. Dobra je, ali ona je samo jedna u nizu ikona 80-tih, kao i Madonna, kao i Michael kao i mnogi drugi.