Ja sam kao bas mali imao strah od mraka i nisam mogao zaspim sa ugasenim svetlom. Onda su poceli da mi gase svetlo a pustaju tiho muziku i tako sam se od kad znam za sebe navikao da spavam... Tehnicki mogu da zaspim u tisini, ali mislim da imam neki podsvesni strah od nje...
Ranije sam spavao uz random stanicu sa radija (obicno strani pop, tada manje komercijalan), a sada ili ostavim nesto na kompu ili uzmem plejer i sluske na usi... Pa se ujutru budim umotan u kablove koji me dave
Inace mogu da zaspim uz svasta... Neki konkretan bend/izvodjac koji mi je u tom momentu omiljen, nevezano za zanr... Pop, alternativa... Neki lagani new age i chillout na shuffle-u... Nekad i neka malo jaca elektornika tipa ebm, industrial, gde mi uopste ne smetaju jaki ritmovi za san... Obicno mi se svidja da zaspim i spavam uz tako neke kao dublje ili malo mracnije elektronske stvari, lakse ili teze.
Ali mislim da mi je vise od svega bitno da zaspim uz bilo kakvu muziku
Favoriti za dzonjanje (nocno, ne spavam danju): The Knife, Bjork, Enya, Nitin Sawhney, Enigma, Thievery Corporation, Dido, De-Phazz, The Prodigy, Madonna, Assemblage 23, Destroid, ... (pritom sam bas fan istih i inace, u dnevnim varijantama i mislim da bih mogao da zaspim uz maltene i sve ostalo sto i inace slusam)