Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Dugo mi se nije desilo da pustim neki album i da ga vrtim i vrtim i vrtim i da ne prospavam celu noc. Da, da, postao sam ponosni vlasnik novog albuma New Order - Waiting For The Siren's Call (btw, album je izasao 28. marta - zivela piraterija i jeftin Internet). Poptuno savrsen, bozanstven, romantican, melodican, groovy, pravo sa mesta zlocina (Mancester 4ever!) zvuk koji kombinuje sve najbolje iz osamdesetih i ovih modernih vremena. Tu su gitare, tu je bas, tu je Bernardov nezni ludi glas, jednostavne reci u kojima svako moze sebe da nadje, programirani i neprogramirani ritmovi koji sve vreme vas mame da barem skakucete, ako ne i probijete glavom plafon. Aaaaaa, Dusane Kovacevicu, Bojane Boskovicu, dovlacite ih na Exit, kako znate i umete! Za sta vam je Maja Gojkovic dala onolki milioni?! Missiiiim :)
Korisnikov avatar
By avalon
Ajde ti meni da narežeš taj CD....Samo da se ne smaram da ga jurim po netu ili kod preprodavaca :D
Korisnikov avatar
By Egmont
Originally posted by avalon
Ajde ti meni da narežeš taj CD....Samo da se ne smaram da ga jurim po netu ili kod preprodavaca :D
There is no such thing like free lunch or free bandwidth :) Hajde.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Potpuno savrsen, bozanstven...?
Evo ti si vec drugi forumas koji je odusevljen ovim albumom, a ja jos posle 4 dana slusanja ne uspevam da nadjem nesto sto me nebi ostavljalo manje vise ravnodusnim. Pobogu sta to ima na albumu, a ja nikako da to nadjem. Mislim, pa slusam jih vec nekih 25 godina. Jesam stvarno vec toliko mator, da neznam sta je dobra muzika ili je to samo odraz stanja danasnje muzike pa moze i ovaj album da se proglasi savrsenim?
Korisnikov avatar
By bigirl
A jel mogu i ja da dobijem kopiju? :grouphug:
Korisnikov avatar
By Draco
Ne znam da li ja to postajem drkosh again, ali meni je much, much better sve to zvucalo sa Ian Curtis/om tj. Joy Division period...

Mada, ne moze se vise to porediti... New Order je otisao u sasvim drugom pravcu...
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Draco
.....meni je much, much better sve to zvucalo sa Ian Curtis/om tj. Joy Division period
I meni. Ali evoluirali, malo se pomerili i opet su fenomenalni. Na drugi nacin. Ja sam odusevljen novim albumom mada sam tek juce cuo sve i to na brzaka.

Radijacija/o - javi se da cujem sta imas da kazes.
By superfly
hehe, dobre preporuke nema šta. odoh da skidam new new order! :vijaca:
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by kal zakath
....Jesam stvarno vec toliko mator, da neznam sta je dobra muzika ili je to samo odraz stanja danasnje muzike pa moze i ovaj album da se proglasi savrsenim?
Nisi, veruj mi. Ne znam, pitanje ukusa ili cega vec.
Korisnikov avatar
By Egmont
Ne znam da li ja to postajem drkosh again, ali meni je much, much better sve to zvucalo sa Ian Curtis/om tj. Joy Division period...

Mada, ne moze se vise to porediti... New Order je otisao u sasvim drugom pravcu...
U boljem pravcu :)
Korisnikov avatar
By radijacija
uf
ovaj topik sam cekao
pa ovako
skinuo sam album jos pocetkom marta i ostao zatecen
tada sam imao radne naslove pesama kao sto su roamud to run, minidisc2, pop, jet, turn, itd
kasnije sam saznao tacne nazive pesama
ovo sto sam napisao je potpuno nebitno za celu pricu
bitno je da je novi new order album konacno izbacio poslednjeg morrissey-a iz mog winampa
ostao sam potpuno zatecen
iako na ovom albumu ne dominira hookov bas, koji meni predstavlja osnovu moje ljubavi prema NO, od prvog tona pesme WHOS JOE, pa do neocekivano vristecih gitara u WORKING OVERTIME to uopste nisam ukapirao. jednostavno nisam mogao da se snadjem i nisam kapirao sta me je snaslo
da budem iskren, kada sam cuo da nece sledit i put zacrtan albumom GET READY, vec da se vracaju u ranu fazu BROTHERHOOD, bio sam skeptik... Posebno imajuci u vidu 80's revival (boze kako mrzim plasticni svetlo plavi ili roze nakit i kosu osisanu na repove)...
Elem
album me je odusevio - od prvog do poslednjeg tona
Mada tekstovi nisu preteran isnpirativni, mene je posebno odusevilajedna alkoholicarsk apesma
Ko pogodi koja je - dobija na poklon singlk KRAFTY i proslogodisnji album IN SESSIONS
:)

ja rekoh
:)
Korisnikov avatar
By radijacija
@ egmont
na sajtu egzita je pre vise nedelja jasno napisano da su NO kontaktirani za nastup na festivalu, ali da ne mogu da dodju
Pogledaj medju vestima gde se nalazi jedna ciji naziv podseca na "ko ne moze da dodje na egzit" ili nesto slicno
:kiss:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Sve je to lepo-i New Order i njihov novi album ali 'ajmo par koraka unazad...Na forumu imamo temu"Pucanj koji je odjeknuo u celom svetu" pa mi pade na pamet "Besenje koje je odjeknulo u celom svetu".(mozda ne toliko gromoglasno iz vise razloga-jedan je komercijala a drugi sto je pucanje cujno a besenje bas i ne).
Sta hocu reci-ne bi bilo New Order-a da se Ian Certis(pevac Joy Divison-a)nije obesiou nedelju 18 maja 1980. u kuhinji svoje kuce u Macclesfieldu.Stoga mislim da bi trebalo malo vise(ili uopste jer se on nigde ni ne pominje)posvetiti Certis-u i Joy Division-u jer je New Order samo frakcija malopre navedenog benda... :durenje:
:lukavi:
Korisnikov avatar
By MoonDance
Ok...Ian Curtis i Joy Division had their time,odlichan bend,harizmatichan pevach...textovi...sve se to pamti,naravno...ali sve ide dalje,svojim tokom...te je N.O. logichan nastavak jednog takvog benda.Onima koji su voleli Joy Division,treba da je drago shto se zlatna nit nije prekinula.Ne samo da se nije prekinula,nego se pretvorila u mnogo pozitivniju varijantu(ne kazhem kvalitetniju-to je vecj diskutabilno,so bez uvrede:)
Proshli album je bio pravo osvezhenje na muz.sceni tada,i josh se vrti.i stalno se pojavljuju neki novi remixi...Tako da smo zaboravili da ,mada su chetrdesetogodishnjaci ,oni i dalje sviraju li sviraju,i da je vecj proshlo dosta vremena od tada...I eto (pouchena iskustvom da su N.O.nakon 7 godina izdali"Get Ready")prosto sam se iznenadila kada mi je u ruke dospeo novi album ,bash pre par dana :)
I,da to je to
:tehno: I like It!
Idemo dalje...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
da, upravo tako... sad re?i "boljem", hmm, pa nisam baš siguran... mada ?u skinuti novi album, ova Egmontova preporuka mi se dopala.
Korisnikov avatar
By Egmont
Originally posted by 2Q2Bstr8
ova Egmontova preporuka mi se dopala.
Evo ti onda jos jedna - The Chemical Brothers - Push The Button, album ceo sem Left Right (dosadno). Nesto malo drugacije :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa dobro, nemoj sad baš da preteruješ. :) Chemicale nisam nikad vario...
Korisnikov avatar
By Egmont
Originally posted by 2Q2Bstr8
pa dobro, nemoj sad baš da preteruješ. :) Chemicale nisam nikad vario...
A, dosta su drugaciji od prethodnih. Naucili su da koriste produkciju na manje primetan nacin :)
Korisnikov avatar
By Gothrose
a ja jos posle 4 dana slusanja ne uspevam da nadjem nesto sto me nebi ostavljalo manje vise ravnodusnim. Pobogu sta to ima na albumu, a ja nikako da to nadjem.
A jesi li ti siguran da pricamo o istom CD-u? :lol:

ps.ne moze vise "Blue Monday" i sl.-ovo je 2005....:sluske:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by gothrose
a ja jos posle 4 dana slusanja ne uspevam da nadjem nesto sto me nebi ostavljalo manje vise ravnodusnim. Pobogu sta to ima na albumu, a ja nikako da to nadjem.

ps.ne moze vise "Blue Monday" i sl.-ovo je 2005.... :sluske:

100% siguran...isto ko sto sam siguran da bi bilo bolje da U2 posle Achtung Baby nisu napravili nista novo

e da...hvala sto si spomenula Blue Monday, jer sam konacno shvatio sta mi smeta...bas linija koja je samo bleda slika starih vremena

btw. to sto je 2005, nije smetalo da New Order svakih par godina pravi Blue Monday remix
Korisnikov avatar
By Egmont
100% siguran...isto ko sto sam siguran da bi bilo bolje da U2 posle Achtung Baby nisu napravili nista novo
Mori, ne diraj mi U2, za to srce cupam! :) Mada, ovaj HTDAAB album je bas sranje :) Jednom sam ga preslusao. Bonov glas puko, pa prepuko, neke bzvz melodije, produkcija u pokusaju, sranje. Sem prva dva singla nista drugo nisam primetio.
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by gothrose

ps.ne moze vise "Blue Monday" i sl.-ovo je 2005.... :sluske:

e da...hvala sto si spomenula Blue Monday, jer sam konacno shvatio sta mi smeta...bas linija koja je samo bleda slika starih vremena

btw. to sto je 2005, nije smetalo da New Order svakih par godina pravi Blue Monday remix
Pa da, prave Blue Monday remix skoro svake godine...jeste-ali bar ga urade dobro...ne kao Art of Noise(da ostanem jos malo kod electro)koji izdadose "Greatest hits" a tamo sve remixi remixa remixi... :nope:

Kad smo kod U2,jeste da ima i sada dobrih stvari ali ima i uzasa vida "hit" Discotheque... :doh: ...U stvari-otkad je Bono obukao kozu i stavio one bug naocare meni je to neki novi U2 koji moze da napavi ok stvar ali nije to to...
Po meni su oni zavrsili svoj stari dobri period albumom cijeg imena ne mogu sad da se setim :zid: a mrzi me da trazim...Kako god,bio je i film(gledala bar 3-4 puta),tu su "Desire","Angel of Harlem"...Kako se zove album,help!!!Dupli album.. :rida: ...

Korisnikov avatar
By Gothrose
Thanx Kal !!!Na njega sam mislila,stao mi mozak skroz... :trep:

Korisnikov avatar
By radijacija
sustina NO zvuka, a nesto ranije i JD jeste u Hookovom basu!
dakle, tvoja konstatacija da ti kod NO smeta bas je kao da si rekao da ti kod NO smetaju NO
tuzno
a U2 - nme smarajte topic sranjima. Porediti U2 sa NO je kao da poredite Crvenu Jabuku i Bijelo Dugme
Skandalozno!!!
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by radijacija
sustina NO zvuka, a nesto ranije i JD jeste u Hookovom basu!
dakle, tvoja konstatacija da ti kod NO smeta bas je kao da si rekao da ti kod NO smetaju NO
tuzno
a U2 - nme smarajte topic sranjima. Porediti U2 sa NO je kao da poredite Crvenu Jabuku i Bijelo Dugme
Skandalozno!!!

pa sad...ili je moj srpski u mnogo gorem stanju nego sto sam mislio ili je netko veoma lose procitao moj post

kao netko ko slusa NO od njihove prve ploce, jos uvjek tvrdim, da me ova poslednja ostavlja potpuno ravnodusnim

ps: slazem se da je usporediti NO sa Crvenom jabukom skandal :lukavi:
Korisnikov avatar
By radijacija
definitivno ti citanje nije jaca strana
poredio sam NO i U2
Korisnikov avatar
By Primeval
Evo ti si vec drugi forumas koji je odusevljen ovim albumom,
Evo ga još jedan! :D Album je ubica! Mene je oduševio! I to baš baš. :D
Definitivno je jedan od najboljih na mojoj listi.

Koja vam je omiljena stvar sa njega? Meni je ajde da kažem (ako mogu da
izdvojim) Turn najbolja.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!