[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2478628#p2478628]Laerem napisao:[/url]Navodno je ovaj o Munchu ok, ali nisam ga gledao, pa ne mogu potvrditi.
http://www.imdb.com/title/tt0074462/" target="_blank

jebanjeeee, ovaj film je tako predivan i pregenijalan <3
dalje treba spomenuti:
-
Agony and the Ecstasy u kome Čarlton Heston glumi Mikelanđela u vreme oslikavanja Sistine. Film je baziran na (osrednjoj ka lošoj) prozi Irvinga Stouna, a uz to je dozlaboga heteroseksualizovan (nema mnogo veze sa istorijskim Mikelanđelom), ali ga treba videti, preporučujem (bio sam opsednut filmom kada sam bio dete).
-
Le roi danse odn.
Kralj pleše je film Žerara Korbjea o životu i radu Žana-Batista Lilija (bavi se marginalno i Žan Batistom Poklenom-Molijerom), lep je za gledanje što se tiče kostimografije i besprekorne muzike (velika preporuka), ali je donekle pompezan.
- Od istoga rani rad
Farinelli, koji nije za svačiji ukus, jer je više u vidu flešbekova isprekidanih muzikom mesto radnje (bez jasno definisianog narativa), njega bih više preporučio obožavaocima rane muzike. Lep je i lirski, ali razvodnjen. I pun barokne opere (disclaimer).
- Još jedan film koji se zove
Tous les Matins du Monde (sva jutra sveta) je biografija ranobaroknog kompozitora-pustenjaka Monsieur de Sainte Colombe-a, koji je bio gambista i pustenjak (marginalno prati i život Marin Marais-a, opet za poznavaoce rane muzike i seicenta). E, ovo je već veliko umetničko delo, flamansko, ozbiljno i izuzetno melanholično.
-
England, My England je minijatura koja prati život velikog engleskog kompozitora Henrija Persla (Henry Purcell). Preporučujem mnooooooooogo.
-
Caravaggio Derika Džarmena je zanimljiva i nekonvencionalna post-modernistička papazjanija. Eponomni glumac je do u tančine sličan sa istorijskim Karavađom (iako je film ponajmanje o njemu).
- Istorijska limunada, ali donekle značajan jeste
Gola Maja sa Avom Gardner, o vezi Goje i vojvotkinje od Albe.
- Treba pogledati Mrs Parker & the Vicious Circle, ja sam ga skoro gledao sa drugaricama lezbejkama. Fin je.
neko je još spomenuo Andreja Rubljova, koji je klasično lep i meditativan film.
U širokom luku preskočiti ogavnosti poput: Baskijat, Immortal beloved, Frida, Devojka sa bisernom minđušom (arhiabominacija), Gojine utvare, El Greko, Wilde (izvinjavam se unapred fanovima Stivena Fraja);