Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

http://www.e-novine.com/drustvo/53679-N ... lcima.html

Tribina o biopolitici, nacizmu i strategijama kontrole, kao i promocije knjiga i časopisa, video-instalacije i filmske projekcije čine bogat prateći program izložbe "Nacistički teror nad homoseksualcima od 1933. do 1945", koju organizuje udruženje ARTEQ iz Beograda u partnerstvu sa udruženjem Queer Zagreb, a koja se održava od 2. do 23. decembra u Muzeju grada Beograda

Izložba se sastoji od 150 arhivskih fotografija, tekstova i dokumenata, koji prikazuju opštu i lične istorije oko 100.000 osoba uhapšenih zbog homoseksualne orijentacije, pre i za vreme Drugog svetskog rata. Dokumentaristički je prikazan razvoj sistemske državne homofobije u nacističkoj Nemačkoj i mehanizama progona koji su, u određenoj meri, ostali na snazi do 70-ih godina 20. veka.

Cilj izložbe je da predstavi istorijske činjenice korišćenjem autentičnih dokumenata iz perioda nacizma i podigne svest o stradanju i patnji homoseksualaca pod nacističkim režimom, da omogući sučeljavanje sa stereotipima o LGBT osobama u srpskom društvu, promoviše toleranciju prema manjinama i podstakne različite društvene činioce da se uključe u dijalog o promociji antifašističke ideologije i ukidanju predrasuda prema osobama drugačije seksualne orijentacije.

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Hvala ARTEQ-u i QZ.

Smrt fašizmu, stranom neprijatelju i (posebno) domaćim izdajnicima.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Specifičnost homoseksualnih žrtava je u tome što njihov progon nije zaustavljen završetkom rata, već su neki od njih morali da nastave služenje zatvorskih kazni i po savezničkom oslobađanju iz logora. Zakonska osnova koja je omogućila nacisticki teror nad homoseksualcima bila je na snazi od 1871. godine, dakle - mnogo pre pojave nacisticke ideologije, dok je nacisticka revizija Krivičnog zakona 1934. godine, u delu koji se odnosi na homoseksualne muskarce, ostala aktuelna više od 20 godina nakon rata.

Sto znaci, racunati jos barem toliko ljudi homos. orijentacije nad kojima je vrsen teror, ali u duzem istorijskom periodu bez obzira na politicku i rasnu priradnost.

Verujem da tu nisu u putanju samo homoseksualci (muskarci) koji su bili zrtve, vec i np. transrodne osobe, koje su bile primorane da zive u heteronormativnom identitetu svog pola po rodjenju, jer su one opticki 'ocigledniji homosekasualci' od onih koji su svoju seksualnost lakse mogli da kamufiraju.

Secam se izjave u jednom TV dokum. filmu na istu temu, da je u vreme naci Nemacke bilo je homoseksualaca na visim drzavnim polozajima, u vojsci itd. ali da se za njih nije znalo, ili bilo pricutkivano, a da su proganjani bili oni koji su nekima, iz bilo kog razloga, smetali, ili prosto bili iritantni svojom pojavom, a bilo je i heteroseksualaca koji su bili optuzivani samo da bi bili uklonjeni.

Interesantno mi je to sto se nekom analizom danas moze doci do zakljucka da, ako je bilo homoseksualaca u vladajucoj strukturi ( statisticki bi se reklo je je moralo biti, barem onih latentnih), onda bi se moglo uzeti u obzir to da je jedan broj optuzbi za homoseksualnost dolazio od strane drugih homo,bi- seksualaca. U modernom kontekstu preneseno to bi znacilo da su latentni homoseksualci i ormarushe proganjali i ubijali one homoseksualce koji nisu mogli ili zeleli da zadrze svoju seksualnost medj' cetri zida. Nesto poput zrtvovanja drugog umesto sebe ako vec mora neko da se zrtvuje, slicni uocavaju slicne, a ih zbog toga mrze ili im zavide.
Korisnikov avatar
By Waldorf
Jbt. Meni se gleda, ali sad pogledah trailer i raspizdeh se. Imam utisak da će me ceo film razvaliti, onako potpuno. :wuss:
By faxsimil
Uspeo sam da odem na skoro ceo program Izložbe. Zanimljivo i vredno pohvale.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!