Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Guglam, prelistavam knjige, pokusavam da se setim nekih filmskih scena.... :cita: Al ne naidjoh ni na sta dobro. -.-
Imate vi nekih preporuka? Treba mi monolog. Dramatican. Ili depresivan. Ali ne preterano patetican. Da ima sta da se glumi; a ne da bude puko nabrajanje osecanja u fazonu 'ajoj sta cu, ajoj kako cu?!'. Ne morate mi vi traziti tekst, moze samo naziv komada/filma/cega god i opis scene, ili video klip sa youtube-a, pa cu sam transkribovati....
Hvala u napred :D
Korisnikov avatar
By Srklet
a zasto ne bi uzeo neki slavni politički govor i interpretirao ga? :)
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Hm, hm, hm, zanimljiva ideja! :) Imas nesto konkretno na umu? Doduse, ja bih pre neki dramski/filmski komad, ipak je u pitanju pozoriste srednjoskolaca. :)
Korisnikov avatar
By Srklet
ps

uvijek sam obozavao ovu scenu :D

''
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Ajoj staga klipova :D Hvala svima, pregledacu ih ASAP, sad sam u nekoj zurbi.... Danke, danke :dance:
Korisnikov avatar
By Tomek
A Robespjerov govor iz Dantonove smrti??

mislim da je ovo samo deo

''
Korisnikov avatar
By Sunce
Meni se dopada monolog Liv Ulman u Jesenjoj sonati (Bergman). Ili Bibi Anderson u Personi.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Monolog iz 'Cekaj me, ja sigurno necu doci' mi se jako svidja.... :awesome: Nekako mi prilici, njega cu verovatno spremiti!
Monolog Milene Dravic je takodje extra, skroz je opicen, no ipak je zenski.... Ali mozda i njega izaberem, sto da ne? :D
Svidja mi se i scena sa Alekom Baldvinom, ali je predugacka, a i moram prevoditi na srpski....
Al Pacino mi je malo klise, ali nije los......
Vendeta je dobar, ali mislim da ce izgubiti smisao ako ja sam na sceni palamudim; ipak je poenta scene i u reakciji ljudi itd itd.....
Robespjerov govor je pobedio! Mogao bih i njega da spremim!

Dakle, najverovatnije cu spremiti 'Cekaj me ja sigurno necu doci', Robespjera i Milenu Dravic. Kratko, izrazajno, raznoliko - love it. Sad jos samo da uvezbam :D
Hvala puno svima! :D I da, ako imate jos nekih predloga, bring it on; imam dovoljno vremena do audicije. :)
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
[yt]http://www.youtube.com/watch?v=-JD6gOrA ... r_embedded[/yt]

:hamlet:

To be, or not to be: that is the question:
Whether 'tis nobler in the mind to suffer
The slings and arrows of outrageous fortune,
Or to take arms against a sea of troubles,
And by opposing end them? To die: to sleep;
No more; and by a sleep to say we end
The heart-ache and the thousand natural shocks
That flesh is heir to, 'tis a consummation
Devoutly to be wish'd. To die, to sleep;
To sleep: perchance to dream: ay, there's the rub;
For in that sleep of death what dreams may come
When we have shuffled off this mortal coil,
Must give us pause: there's the respect
That makes calamity of so long life;
For who would bear the whips and scorns of time,
The oppressor's wrong, the proud man's contumely,
The pangs of despised love, the law's delay,
The insolence of office and the spurns
That patient merit of the unworthy takes,
When he himself might his quietus make
With a bare bodkin? who would fardels bear,
To grunt and sweat under a weary life,
But that the dread of something after death,
The undiscover'd country from whose bourn
No traveller returns, puzzles the will
And makes us rather bear those ills we have
Than fly to others that we know not of?
Thus conscience does make cowards of us all;
And thus the native hue of resolution
Is sicklied o'er with the pale cast of thought,
And enterprises of great pith and moment
With this regard their currents turn awry,
And lose the name of action. - Soft you now!
The fair Ophelia! Nymph, in thy orisons
Be all my sins remember'd.
Korisnikov avatar
By Tungi
A recimo "The cat on a hot tin roof"?
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Ah, ne, Hamlet je pre pre pre pre pre isfuran :drama:

A nEsam gledao tog macora na krovu. :D
Korisnikov avatar
By erkondisn
'feministicki' govor Mire Furlan iz U raljama zivota :lol:

iako ti uvijek preostaju monolozi tetke iz Bosanske Krupe
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
I ja se nadam.... :D Audicija je inace tek u septembru, imam dosta vise vremena nego sto mi je potrebno da uvezbam. Al posto znam sebe i kako odlazem sve stvari u poslednji cas, bolje da zapocnem sa pripremama sto pre :D
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by ZlatnaPtica

Monolog iz 'Cekaj me, ja sigurno necu doci' mi se jako svidja.... :awesome: Nekako mi prilici, njega cu verovatno spremiti!
Monolog Milene Dravic je takodje extra, skroz je opicen, no ipak je zenski.... Ali mozda i njega izaberem, sto da ne? :D
Svidja mi se i scena sa Alekom Baldvinom, ali je predugacka, a i moram prevoditi na srpski....
Al Pacino mi je malo klise, ali nije los......
Vendeta je dobar, ali mislim da ce izgubiti smisao ako ja sam na sceni palamudim; ipak je poenta scene i u reakciji ljudi itd itd.....
Robespjerov govor je pobedio! Mogao bih i njega da spremim!

Dakle, najverovatnije cu spremiti 'Cekaj me ja sigurno necu doci', Robespjera i Milenu Dravic. Kratko, izrazajno, raznoliko - love it. Sad jos samo da uvezbam :D
Hvala puno svima! :D I da, ako imate jos nekih predloga, bring it on; imam dovoljno vremena do audicije. :)
A Boru Čorbu nisi uopšte ni uzeo u razmatranje ?
Zašto ?
:cigareta:
Korisnikov avatar
By constantine
Sine, slušaj mene, ja sam ti doktor za te ....ljubavne probleme. Sve sam ja to proš´o. I šta mi fali ? Hehehehe. Prvo se dobro isplačeš. Baš dobro. Ko dete. Onda pozoveš kuravu, da ti dođe kući. To nije problem, to mogu ja da ti sredim. Ništa seks. Samo priča. A onda odeš do apoteke, kupiš ricinusovo ulje i dobro se isereš, onako dok ne izbaciš sve iz creva. Napuniš kadu, skineš se go, istrljaš se sapunom, i opet se dobro isplačeš. I onda krećeš sa deprozepamom. Dve tablete, jedan vinjak, dve tablete, jedan vinjak, na svakih šest sati. Znači, piješ- pišaš, piješ-pišaš. Četiri nedelje. I puno tečnosti.... to je...to je stvarno važno. I.....pete nedelje počinje stvar da se lomi. Ili se obesiš, il´ nastaviš dalje. Ako rešiš da živiš, dva vinjaka, jedan deprozepam na svaka tri sata. Na svaka...I, posle petnaest godina ti bude bolje."

ne mogu da nadjem dalje
Korisnikov avatar
By Tomek
Originally posted by ZlatnaPtica

Pa cekaj...
Ja sam ovo za Robespjera odvalio...
To mi je prvo palo na pamet, kao i svima ostalima ono sto su naveli...

Zar ne bi trebao da se konsultujes s nekim strucnijim ?

Ali verovatno ce neki reci da ne postoji nista strucnije od foruma, a narocito gay foruma...... :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!