Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Da li učite pesme napamet? Zašto to činite? Kada mi se neka pesma toliko svidi naučim je. Ne umem lepo da recitujem, ali kada je govorim osećam se uzvišeno, kao da vodim ljubav na estetskoj razini.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ne volim poeziju.

Kad je trebalo,ucio sam napamet.

Poslednje sto sam recitovao,bilo je iz Djulica uveoka,u osnovnoj skoli(jako dobro recitujem) :D .I u srednjoj smo morali da ucimo napamet,sve pesme iz citanke.
Korisnikov avatar
By smaug
Lep ti avatar...

Hm...vidis moj 'problem' je sto ne moram da ucim pesme napamet. Potpuno je suludo ali je dovoljno da pesmu procitam..dva puta i da je znam napamet.
I to je, reci ces, mnogo lepo. Jeste.
Samo deo mog mozga koji 'uci napamet' ne razdvaja dobru od one druge poezije. Te da mogu da nekako izvadim jedne (pesme) i zamenim ih nekim drugim ja bih. Cut and paste. :)

(Ima nekih, a jedna narocito, koji kazu da umem da recitujem. Ima isto nekih koji kazu da govorim vrlo arhaicno i d' izvinis poeticno i kad ne govorim poeziju pa se to jel sve bas lepo namesti kad deklamujem. Uzgred, postoje li jos uvek recitatorska takmicenja? I ako da jesi li bila ikad? Znam da je Dadov jednom(?) davno bio domacin gradskog takmicenja u recitovanju. Idi ako nisi.)
Korisnikov avatar
By bas bleu
ne ucim napamet s namerom. ali bits here and there ostanu. i to obicno pogresno.
volim kada mi recituje though.

edit: :liz:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne volim da ucim pesme napamet. Dok sam morala, ucila sam ih, ali sam nekako uvek uvlacila reci koje nisu tu, ili ih menjala za meni logicnije :)
A umem da govorim poeziju, bar na nivou svoje skole sam najbolje umela, pa su me angazovali da recitujem i za Svetoga Savu i za dan skole. Moji prvi javni nastupi... :nostalgija:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by smaug

Lep ti avatar...

Hm...vidis moj 'problem' je sto ne moram da ucim pesme napamet. Potpuno je suludo ali je dovoljno da pesmu procitam..dva puta i da je znam napamet.
I to je, reci ces, mnogo lepo. Jeste.
Samo deo mog mozga koji 'uci napamet' ne razdvaja dobru od one druge poezije. Te da mogu da nekako izvadim jedne (pesme) i zamenim ih nekim drugim ja bih. Cut and paste. :)

(Ima nekih, a jedna narocito, koji kazu da umem da recitujem. Ima isto nekih koji kazu da govorim vrlo arhaicno i d' izvinis poeticno i kad ne govorim poeziju pa se to jel sve bas lepo namesti kad deklamujem. Uzgred, postoje li jos uvek recitatorska takmicenja? I ako da jesi li bila ikad? Znam da je Dadov jednom(?) davno bio domacin gradskog takmicenja u recitovanju. Idi ako nisi.)
Sadašnji avatar je prigodan mojoj trenutnoj lirskoj opsesiji. Pokupila sam u biblioteci sve što se moglo naći o Branku. Otvorila sam i temu u njegovu čast: http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=44945

Blago tebi kad imaš tako funkcionalan mozak! :wow:

Nisam nikad bila na recitatorskim takmičenjima i ne znam da li se i dalje održavaju. Mene privlači da znam pesmu za sebe i da ih recitujem meni bliskim ljudima.
I ja sam dobijala kritike da sam u svakodnevnom govoru arhaična i poetična. :giggle:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Galateja

Da li učite pesme napamet? Zašto to činite? Kada mi se neka pesma toliko svidi naučim je. Ne umem lepo da recitujem, ali kada je govorim osećam se uzvišeno, kao da vodim ljubav na estetskoj razini.
Jako lose pamtim napisano; nema sanse.

Umem lepo i izrazajno da citam, ali nema teoretske sanse da to radim napamet. Pesme samo retko citam naglas, a kada to radim, to je obicno da nekog ko nije preterano zainteresovan zainteresujem principom nametanja ^^

Patim delove pesama koje jako volim, i umem da prepoznam kada vidim sta je i ko je napisao. Al da izdeklamujem, no way.
By alexandermagic
Originally posted by Galateja

Da li učite pesme napamet? Zašto to činite?
Da, jer su me se dojmile, iz ovog ili onog razloga.

To zadovoljstvo zadržavam za sebe, pošto recitiranje poezije pred drugima, nikako - ali nikako, ne ide uz moj imiĐ. :D
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
ne učim napamet ali prosto upamtim pesmu ili deo pesme koja mi se svidi jer je pročitam toliko puta da je neizbežno, uz interesovanje, da je zapamtim, celu ili neke meni upečatljive delove.
Korisnikov avatar
By Zoey
Recitovala na takmicenjima,davno, uspesno.
Sada volim da slusam
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ja sam previse zaboravan za to. Eh ta starost :deda:
Korisnikov avatar
By mikeli
Nekad jesam, sada zbog ovog prokletog interneta i stanja u ovoj nam s*ebanoj drzavi,
poezija nam je otisla u tri p.m.
Nekad sam je i pisao, sad bi trebalo da otvorim blog, pa da sve to dam svima na uvid.
Voleo sam i ja da citam, to sto sam pisao, sto bi se danas reklo, mladost ludost, ali
secam se sa osmehom tih dana ,,,, prijatelji su se smejali, a i ja.
danas se retko ko seti, tih momenata, ja ponekad kad cistim prasinu, pa uzmem te sveske ....

:nazalost:

a divna je stvar ta poezija, kako god to zvucalo .....
Korisnikov avatar
By walt333
Mislim da ne znam nijednu celu pesmu napamet ali zato znam brdo stihova, strofa, delova... Nekako mi je lepše od silnog čitanja naučiti te neke delove, nego sesti sa namerom i učiti poeziju.

Što se tiče recitovanja to tek ne umem. Po prirodi sma em tih em mumlam, gunđam i mrljavim tako da je svaki moj pokušaj recitovanja živi očaj. :)
Korisnikov avatar
By Galateja
Meni je seksi kada neko ume lepo da recituje. :pervert:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!