Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Ovogodišnji 55. sajam knjiga u Beogradu, koji se održava od 25. do 31. oktobra, biće u znaku književnih jubileja, odnosno sećanja na Mešu Selimovića (1910-1982) i Lazu Kostića (1841-1910).

Urednica programa Međunarodnog beogradskog sajma knjiga Vladislava Gordić-Petković rekla je da će, pored veka od rođenja književnika Meše Selmovića i 150. godišnjice smrti pesnika Laze Kostića, raznovrsnim programima biti obeležen i vek srpskog stripa.

Prema njenim rečima, pored brojnih pisaca iz Švedske, ovogodišnjeg počasnog gosta Sajma knjiga, Sajam će ugostiti i ugledne pisce iz Ukrajine, Velike Britanije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije. Posebni gosti Sajma biće autori iz Istre okupljeni oko "Kuće za pisce", koji će predstaviti književnost tog regiona Hrvatske.

"Ćaskaonica" Sajma knjiga, program koji je uveden prošle godine, ugostiće pisce iz Srbije i regiona, od "modernih klasika do autentičnih desperadosa", a novost je što će pored pisaca u njoj ove godine nastupati i rokeri i blogeri.

U pripremi su i maraton kratke priče, organizovan u saradnji s festivalom "Kikinda šort", s gostima iz osam zemalja, i maraton urbane poezije koji će, uz video-filmove, ples i performans, odati počast velikom srpskom pesniku i eksperimentatoru Lazi Kostiću.

Iz Ambasade Švedske u Beogradu ranije je najavljeno da će ta zemlja svoju književnost i kulturu predstaviti u programu "Glasovi Švedske", uz gostovanje brojnih autora.

http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/207898 ... u-Beogradu

Da li cete posetiti Sajam knjiga? Koje knjige planirate da kupite?
Korisnikov avatar
By _miki_
Verovatno hocu.
Mada ponekad mi deluje sve to besmisleno,jer sve knjige mogu da kupim i u knjizarama,i da ustedim na ulaznici i postedime be guzvanja i ogromne guzve.

Obicno kupim neku knjigu na standu Rende-a,B92,Laguni i Platou.To su moje najznacajnije destinacije.
Kupujem nekog engleskog Terija Praceta i novog prevedenog,obicno nesto od Vidojkovica,Viktora Peljevina,Uelbeka,Begbedea...
Uvek pronadjem neku knjigu iznenadjenja,koju nisam ni ocekivao da nadjem ili nisam ni znao da postoji.

Zbog guzvi izbegavam subotu jer su tada ekskurzije iz unutrasnjosti.Idem utorkom ili sredom.
Uvek zalim sto nemam dovoljno para pa moram da biram.
By dukkehjem
Poseticu. Obavezno.
Da nadjem neki norveski recnik (i prekinem da se drndam s kopijom), da uzmem dve-tri knjige za engleski (literatura za prijemni), i plus jos nesto neplanirano, na sta nabasam, a svidi mi se, pa za svoju dusu.
Ako nadjem uzeo bih svakako i Realni Aikido Ljubomira Vracarevica.
to je, otprilike to... mozda koja knjiga vise, ali ono, editovacu dvadeset i nekog oktobra ^^
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Ako bude zdravlja i para, eto me na sajam. Kupio bih nesto originala na ruskom jeziku. izmedju ostalog
Korisnikov avatar
By Tungi
Vidimo se na promociji;)

Ovaj put,kao domacin.
Korisnikov avatar
By walt333
Ne znam. Svake godine pricam kako necu otici, kako mi se uopste ne isplati uci u tu guzvu, kako je preveliki stres videti tolike knjige a znas da ih trenutno neces kupiti sve koje bi zeleo da imas. Ali na kraju uvek zavrsim tamo, i izadjem praznih dzepova:)

Zbog toga nikada nemam plan sta cu kupiti, vec tako idem, gledam, razgledam, vrebam... i onda ugledam knjigu koja mora da me poseduje. Pa opet tako u krug.
By dukkehjem
Originally posted by _miki_

Verovatno hocu.
Mada ponekad mi deluje sve to besmisleno,jer sve knjige mogu da kupim i u knjizarama,i da ustedim na ulaznici i postedime be guzvanja i ogromne guzve.
covece, znas li ti da su na Sajmu sve knjige generalno oko 50% jeftiinije nego u knjizarama?
guzva se isplati ^^ posebno za recnike, enciklopedije ili veliki broj knjiga :yay:

edit: a sto se guzve tice, jbg, ja u subotu imam trening, tako da cu verovatno da u dva vatam bus iz uzica za Bg, pa da u nedelju pazarim :sigh:
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by dukkehjem

Verovatno hocu.
covece, znas li ti da su na Sajmu sve knjige generalno oko 50% jeftiinije nego u knjizarama?
guzva se isplati ^^ posebno za recnike, enciklopedije ili veliki broj knjiga :yay:

Definisi 'generalno'.Jer ja vec deset godina idem na sajam knjiga i nikada nisam kupio ni jednu knjigu o nizoj ceni nego sto se i inace prodaju u knjizarama.
Da,primetio sam da pise na nekim mestima da su knjige na popustu,ali sto su uglavnom(ili kako ti kazes 'generalno'),knjige koje su,da se na lazemo,bez veze.

Mozda je to tako kao sto kazes kada je rec o recnicima ili encikolpedijama,stvarno nikada nisam to ni gledao da kupim,ali stose tice ostaloh knjiga,nema tu popusta.

Znam da Laguna uvek okaci plakate na osnovu kojih ti se cini da ti oni plate da ti uzmes knjige od njih,ali to uopste nije tako.
Moras da uzmes tri knjige da bi na tu trecu imao 20 posto popusta,i to samo ako si u predhodnih sest mesci od njih kupio neku knjigu.Tako je na sajmu,ali tako je i u njihovim knjizarama/klubovima tokom cele godine.
By dukkehjem

Verovatno hocu.
e, izvini, moracu da cepkam...

Definisi 'generalno'.Jer ja vec deset godina idem na sajam knjiga i nikada nisam kupio ni jednu knjigu o nizoj ceni nego sto se i inace prodaju u knjizarama.
-Generalno, mislim na sve moguce knjige. Nije svuda bas 50% popusta, ali 30-40% uglavnom, a mozes i da nadjes knjige za bas, bas male pare...

Da,primetio sam da pise na nekim mestima da su knjige na popustu,ali sto su uglavnom(ili kako ti kazes 'generalno'),knjige koje su,da se na lazemo,bez veze.
Ma gde bezveze - pocevsi od Pravopisnog recnika koji je sada oko sedam hiljada, a uzeh ga za cetiri, tj. pretplatio se na njega; preko recnika; originala i svega i svacega...

Mozda je to tako kao sto kazes kada je rec o recnicima ili encikolpedijama,stvarno nikada nisam to ni gledao da kupim,ali stose tice ostaloh knjiga,nema tu popusta.
Ima popusta za knjige koje se promovisu, i itekako se isplati da zaviris malo i kod antikvara, na primer, a ne samo kod ovih "mejnstrim" knjizara... ja sam uzeo tri Apolinerova (RETKA) romana i Orfejevu pripratu za 300 dinara, obe Kisove Poetike za 100, i svasta nesto...

Znam da Laguna uvek okaci plakate na osnovu kojih ti se cini da ti oni plate da ti uzmes knjige od njih,ali to uopste nije tako.
Moras da uzmes tri knjige da bi na tu trecu imao 20 posto popusta,i to samo ako si u predhodnih sest mesci od njih kupio neku knjigu.Tako je na sajmu,ali tako je i u njihovim knjizarama/klubovima tokom cele godine.
U Laguni, mozda. Generalno slabo sta od njih i citam, zaista... alir ekoh, prosnjuvaj i pogledaj - sve i svasta moze da se nadje...
I da sumiramo, to sto ne kupujes recnike i sl. ne znaci da su bezveze i to sto Laguna ne daje bog zna kakav popust, ne znaci da ga nema :kiss:
Korisnikov avatar
By walt333
Ni ja na sajmu nikada nisam kupio knjigu koja je nesto mnogo jeftinija nego u knjizarama. Mahom je cena ista ili za nekih 10 posto manja.

Popust od pedest odsto je mozda na recnicima, enciklopedijama... ali ne i na beletristici

ili mozda na pogresnim standovima gledam vec godinama:)

EDIT: Polovne ne racunam, negde je i logicnije da one budu jeftinije, mada i oni znaju biti jako bezobrazni(skupi)
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
idem naravno, kao i svake godine :)

uvek se nedje nesto interesantno i novo i neplanirano :)
Korisnikov avatar
By _miki_
Ne znaci da nema popusta,ne znaci da nije veliki, ine znaci da 'generalno' ti nisi u pravuali na osnovu ovoga sto si napisao daleko smo od "covece, znas li ti da su na Sajmu sve knjige generalno oko 50% jeftiinije nego u knjizarama?"
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by walt333

Ni ja na sajmu nikada nisam kupio knjigu koja je nesto mnogo jeftinija nego u knjizarama. Mahom je cena ista ili za nekih 10 posto manja.

Popust od pedest odsto je mozda na recnicima, enciklopedijama... ali ne i na beletristici

ili mozda na pogresnim standovima gledam vec godinama:)
I ja nikako da nadjem te standove.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ja moram da dođem! Do sada sam, fazon, propustio jedan sajam i bilo mi je jako krivo radi toga... Ali sada ne propuštam. :)
By Ulix
Uvek kukam kako popusti nisu dovoljni, ali svake godine nađem par apsurdno jeftinih knjiga.
By dukkehjem

EDIT: Polovne ne racunam, negde je i logicnije da one budu jeftinije, mada i oni znaju biti jako bezobrazni(skupi)
Ma sa njima treba samo cenjkanje u fazonu:
1a "Pa, Mile, nemoj tolko... :) " ako je neki koji oce na familijarnost iliti
1b "Ma hajdete, to je ko nova knjiga... :) " (ako je rezervisaniji...)
2."Ajde ove tri za petsto?"
3."Sesto?"
4."Ok, sesto, moze..."

Prosecna cena knjige mi over there bude 70ak dindzi XD tako da su cene generalno bezobrazno niske. Posebno za stvari koje ce im retko ko traziti.
By dukkehjem

Ne znaci da nema popusta,ne znaci da nije veliki, ine znaci da 'generalno' ti nisi u pravuali na osnovu ovoga sto si napisao daleko smo od "covece, znas li ti da su na Sajmu sve knjige generalno oko 50% jeftiinije nego u knjizarama?"
ma haj, nek je svaka druga na 30% i da kupis 10, ima da izvuces dve karte najmanje...

p.s. a meni su inace polovne knjige mnogo lepse od novih, ustogljenih koje mirisu samo na stampariju... kad bre vidis list poguzvaniji, pa neka mlja, pa beleska, boj telefona, posveta... i miris onaj od dvadeset-trideset godina staosti najmanje... to je dusa knjige :love: :drama:

p.p.s. a i ta guzva... i to je nekako tradicija... momci su generalno drama, pa studentarija, pa oni mormoni sto se motaju kod antikvarnih knjiga i kojima sam hteo da narezem Latter days... to se isto ceni i voli.
Korisnikov avatar
By walt333

Ma sa njima treba samo cenjkanje u fazonu:
1a "Pa, Mile, nemoj tolko... :) " ako je neki koji oce na familijarnost iliti
1b "Ma hajdete, to je ko nova knjiga... :) " (ako je rezervisaniji...)
2."Ajde ove tri za petsto?"
3."Sesto?"
4."Ok, sesto, moze..."

Prosecna cena knjige mi over there bude 70ak dindzi XD tako da su cene generalno bezobrazno niske. Posebno za stvari koje ce im retko ko traziti.
:smeh: za rekonstrukciju cenkanja

Iskreno 3 za 600? skupo je i to za mene, kada su u pitanju polovne knjige:stipsa: a znas zasto? Zato sto na buvljaku ja mogu da kupim te tri knjige za 150 dinara, a tamo i oni knjige nabavljaju, pa mi onda nabijaju neke cene.A dok jos dodam cenu ulaznice :cicijaskisetresem: Ne isplati se veruj mi kupovati polovne knjige na sajmu. To ti kaze iskusni kupac polovnih knjiga:)

E sad za nove knjige, to mi nema druge nego da se isprsim i platim punu cenu :)
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera

ma haj, nek je svaka druga na 30% i da kupis 10, ima da izvuces dve karte najmanje...

p.s. a meni su inace polovne knjige mnogo lepse od novih, ustogljenih koje mirisu samo na stampariju... kad bre vidis list poguzvaniji, pa neka mlja, pa beleska, boj telefona, posveta... i miris onaj od dvadeset-trideset godina staosti najmanje... to je dusa knjige :love: :drama:

p.p.s. a i ta guzva... i to je nekako tradicija... momci su generalno drama, pa studentarija, pa oni mormoni sto se motaju kod antikvarnih knjiga i kojima sam hteo da narezem Latter days... to se isto ceni i voli.
Upravo što se tiče posete sajma. A i kada vidiš toliko knjiga samo nasaglanih pa ne znaš odakle da počneš, pa svašta bi kupio, pa moraš da sužiš u izbor pet najboljih. :love:

A i ja volim polovne knjige, zato non-stop posećujem knjiške buvlje pijace. Savršenstvo. :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Ako budem isao, kupicu verovatno: Elfride Jelinek - Pijanistkinja, Ljubavnice, Izgnanici.

Da se cenjkam?
Korisnikov avatar
By bothways
Vracam se kuci sa mora tek oko 27. oktobra, pa se nadam da cu stici da do kraja trajanja sajma obidjem isti.

Kupio bih novi, dugo ocekivani Pravopis.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ne ide mi se. ove godine sam, stvarno, potrosila sav budzet za knjige.
Korisnikov avatar
By Torry
em nemam posao em nemam para, tesko da cu ici ove godine :(

nego, hoce li neko nesto da mi kupi? :P
Korisnikov avatar
By jukie
covece, znas li ti da su na Sajmu sve knjige generalno oko 50% jeftiinije nego u knjizarama? guzva se isplati ^^ posebno za recnike, enciklopedije ili veliki broj knjiga :yay:
Nisu generalno 50 odsto jeftinije nego smo mi mnogo lukavi pa znamo gde i kada da odemo da ih kupimo

ali sam ipak prošle godine kupio enciklopediju izdatu 1993 jer druge tog kvaliteta nije bilo

(to sam shvatio jer na jednoj stranici piše "čitaoci koji još budu živi 2015 biće svedoci izumiranja xy životinjskih vrsta" pa sam pogledao u uvodu kada je izdato)

a ove godine stvarno NEMAM nikakav spisak šta bih mogao da kupim
Korisnikov avatar
By _miki_

...p.s. a meni su inace polovne knjige mnogo lepse od novih, ustogljenih koje mirisu samo na stampariju... kad bre vidis list poguzvaniji, pa neka mlja, pa beleska, boj telefona, posveta... i miris onaj od dvadeset-trideset godina staosti najmanje... to je dusa knjige :love: :drama:
Hehehe!Ja,kada hocu da budem romantican i da osetim 'dusu knjige' uzmem knjigu iz biblioteke.Kada vidim te porukice sa strane mene je blam kada vidim ko je jos citao tu knjigu.A tek kada vidim podvucene citate ne pogresnim mestima ljudi koju su podvukli i zonacili da su promasili poentu,vidim koliko tupavi ljudi citaju istu knjigu kao ja,i opet me bude sramota.
Ne verujem da se duh knjige odrazava na slinavim ili od kafe umrljanim listovima.
Jedino mi je ocigledno da je mnogo prijatnije i lakse za oci da se cita tekst odstampan na jos uvek belom i cistom papiru.Dikens nije racunao na "Maja-Marko forewer!!!" kao nesto sto ce da udahne zivot knjizi.
Pomalo zvucim kao snob,znam.

Ovde se delimicno slazem sa tobom.I ja volim tu tradiciju i guzvu,sve dok ne ukapiram da svi oko mene samo iscekuju Sasu Curcica Djanija koji bi trebalo da dodje da potpisuej svoju autobiografsku knjigu.
Ili kada devojka sa kojom cekam da nam Marko Vidojkovic potpise knjige prica kako joj je malopre Momo Kapor napisao posvetu.Kapor i Curcic degradiraju i one koji vrede na sajmu.

Salim se ja malo sa tobom.
Volim sajam knjiga,rado ga se secam i jos radje iscekujem naredni.
I kao sto je neko napisao srce mi se cepa kada,okruzen sa toliko mnogo knjiga,moram i mogu da odaberem samo pet-sest.
Korisnikov avatar
By jukie
Definisi 'generalno'.Jer ja vec deset godina idem na sajam knjiga i nikada nisam kupio ni jednu knjigu o nizoj ceni nego sto se i inace prodaju u knjizarama. Da,primetio sam da pise na nekim mestima da su knjige na popustu,ali sto su uglavnom(ili kako ti kazes 'generalno'),knjige koje su,da se na lazemo,bez veze. Mozda je to tako kao sto kazes kada je rec o recnicima ili encikolpedijama
Kreativni centar ima valjda popust na sva izdanja od 30 odsto, ali sam ja do sada kupio sva njihova izdanja koja sam planirao da kupim

Ja sam 2007. na štandu Mladinske knjige video da "oštećene knjige" tipa enciklopedija "Zemlja", "Čovek", "Životinje" prodaju po 50 odsto popusta, ali tada nisam imao ni tolike pare. Onda je izašla jedna nova enciklopedija pa sam 2008. u prvih deset minuta od otvaranja sajma otišao na njihov štand i kupio navodno oštećenu tu enciklopediju po 1500 dinara, što je za jednu enciklopediju bilo i ostalo džab-džaba. Ima cepnutu prvu belu stranicu, tamo gde se piše posveta, i ispečatirali su je da pokažu da je oštećena i time je naružili malo, ali inače ta knjiga je nova i cela i odlična.

Da, delimično me interesuje da nabavim duplikate nekih knjiga koje češće koristim pa se plašim da se previše ne pohabaju i ne unište, ali prošle godine NISU IMALI te knjige na sajmu
Korisnikov avatar
By _miki_
Verujem ja kada kazete to za enciklopedije i recnike,jer stvarno nikad anisam ni gledao da kupim neki recnik ili enciklopediju.
Jedino me je privukao 'Recnik jezickih nedoumica",mislim da se knjiga tako zvala,Ivana Klajna.Ali cak ni nju nisam kupio zbog finansijske permanentne krize.
Korisnikov avatar
By jukie
Jedino me je privukao 'Recnik jezickih nedoumica",mislim da se knjiga tako zvala,Ivana Klajna.Ali cak ni nju nisam kupio zbog finansijske permanentne krize.
E da pitam za tu knjigu, ako neko zna, da li se ona periodično apdejtuje pa da izlaze nova i nova izdanja? Imam izdanje iz 2000 koje je do sada možda i zastarelo
Korisnikov avatar
By DevojkaIzObraza
ako budem imala para, ići ću. nikad ne planiram šta ću da kupim, nego samo banem, gužvam se sa ljudima, ortakinja malo folira da će da se onesvesti, pa se ljudi sklone, a mi se proguramo bliže knjigama.

nikad nisam kupivala po fensi štandovima kao što su laguna ili plato. ič me ne zanimaju... ,,knjige'' koje oni izdaju (a bar 90% naslova spada u tu kategoriju).
neko je pomenuo i marka vidojkovića. na to samo :sekirica: :testerica: bez uvrede.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!