Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
Iz bloga Nebojše Radovića “Knjige na metar”
http://blog.blic.rs/397/Knjige-na-metar

“…A onda doživite situaciju, u kulturnom centru naše nam velelepne države, u kojoj ova "književna estetika" doživi potpuno drugu dimenziju, a pomalo cinični izraz knjige na metar postane to što jeste više nego ikad. Slike valjda govore više od hiljadu reči, pa je najbolje i da pogledate o čemu govorim.

Znamo da se danas sve kupuje, pa i kredibilitet te je ovaj beogradski ugostitelj (saznaćete verovatno u komentarima o kom kafiću je reč) hteo svojim posetiocima da oda sliku učtivog mesta za osobe kojima je bitno gde će popiti svoju jutarnju kafu. Očigledno je vizuelni doživljaj kratke police bio mnogo bitniji nego par desetina knjiga koje istu popunjavaju, te je njihovo skraćivanje bilo najbolje rešenje. Na kraju krajeva to su samo knjige od 200 dinara, a ne priča za koju su neki žrtvovali svoje godine kako bi nama ispunili naše često monotone živote. Mile Kekin je očito bio u pravu... Više ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava... Pitanje je samo kada će nam ta zabava i definitivno doći glave.”

Slika Slika

:kolo:
Korisnikov avatar
By bas bleu
sure oul' jimmy is no stranger to such editing ;)
Korisnikov avatar
By Madonna
šta je duki, kupio novu policu? :smeh: ja mislio da je typo u naslovu i da treba da piše prilagodimo knjige policiji :slikovnica:
By dukkehjem
Jao, ne mogu da verujem, TIME OUT je u pitanju :rida:
e, a odusevljavao sams e gledajuci knjige :rida:
grozno, grozno
sad mi se ogadio
Korisnikov avatar
By erkondisn
:smeh:

ijopet bitnija forma, a ne sadrzaj... jao si ga balkane, ugostitelj ko da je clan a-de-zea... :jankovicka:
Korisnikov avatar
By KiWi
A koja je svrha sečenja knjige na taj način? Pa knjiga se uvek postavlja tako da je vez ka čitaocu koji je uzima ... nikada suprotno ...
Korisnikov avatar
By Rei
Amater. Trebao je da zalepi tapete sa nacrtanim knjigama.
Korisnikov avatar
By Tungi
Zju,skrnavljenja:iskolacen:

:burner:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Sta je ovde toliko strasno? :neznam: Knjige su placene, i te knjige nisu unikati pobogu. Kupljene su namenski, sa naglaskom na kupljene i namenski.
By str00ja
Meni i dalje nije jasno isto sto nije i KiWi-ju, kad se vec uzimaju knjige na metar, valjda se meri onako red knjiga uzduz postavljenih, vez ka citaocu, pa cak i da je nesto moralo da se sece, kontam da bi bilo uzduz :neznam: Ovako, nije mi jasna ova prepolovljena knjiga. A i big deal, sto kaze Vetur nisu unikati a i skonta se valjda da doticni ugostiteljski objekat sigurno nije biblioteka, sasvim je logicno da u ugostiteljskom objektu tipa prosecan kafic/kafana sve sem sanka, posudja, pica, stolova, stolica i wc-a bude dekoracija.

I nikako mi nije jasno to prilagodjavanje knjiga polici, ja kad knjige prilagodjavam polici, obicno izvadim jednu ako ne mogu da stanu ili dodam jednu da bi bolje stajale, eventualno ne nabijam one knjige koju su vise od visine police... Kakvo sad sakacenje knjiga? Ja mislim da je ovde nesto totalno levo po sredi :sudija:

edit: glupi struja :bic: kontam sad, skratili da bi stala sirina knjige u dubinu police... :lol: :awesome: bzvz, al opet, nije to biblioteka, e tada bih se vec zabrinuo... Kafic ko kafic. :nokti:
Korisnikov avatar
By tintily
meni ili rade hormoni ko ludi ili me ovo mnogo pogodilo , ali rasplakah se ...tuzno je ne postovati knjigu do te mere
Korisnikov avatar
By Burak
Ja pročitao Prilagodimo knjige politici, pa kontam sad Boris Tadić uveo neki novi zakon po kom se knjige moraju pisati onako kako kažu on, Dinkić i slična bagra..
Ont: Elem, slažem se da knjiga nije unikat, ali sam protiv toga da se beletristička djela velike vrijednosti sakate, masakriraju i ponižavaju na ovakav način - što je previše previše je. Ajmo onda napraviti kafanu u koju ćemo staviti kopiju Monalize, ali zbog toga što je plafon nizak cijela slika ne može stati, pa cemo joj otkinuti glavu. Mislim stvarno!
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Vetur úlfur

Sta je ovde toliko strasno? :neznam: Knjige su placene, i te knjige nisu unikati pobogu. Kupljene su namenski, sa naglaskom na kupljene i namenski.
rijec je o vaznoj simbolici. ne budi glup kad nisi.

mislim, knjige su od papira. papir gori. knjige su i spaljivane na lomacama. znas kad? (pitanje je retoricko)
Korisnikov avatar
By Skyen
ja poludim kada mi neko presavije stranicu knjige, stavi chashu na nju, bilo kako je osteti i slicno. jako vodim racuna kome pozajmljujem i sve u tom stilu. ovo je potpuno zastrasujuce!
By dukkehjem
Cini mi se da je TIME OUT u pitanju, ima da odem tamo, da proverim da l su knjige stvarno osakacene, ako jesu, bice to poslednji put. Bojkotujem, a bas mi je bilo drago mesto...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!