Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By lorna
Zvanično je: internet je moj kriptonit, s tim da ni bez njega nisam Superžena. Kada je internet u pitanju – sva moja nemoć da se oduprem učmalosti, budem aktivna, spašavam svet, pišem – izlazi na videlo. Mislila sam da je pupak dokaz mog prvog i poslednjeg vezivanja, znak mog jedinog sm-a – ali, izgleda da sam bila u krivu: internet je gori okov od porodičnih veza! S jedne strane – obožavam ga i svega bih se odrekla da budem uz njega (nije slučajno da ga personifikujem), ali mi je – s druge strane – već pun kurac i htela bih se preseliti i živeti samostalno. Sve ukazuje na to da izvan interneta postajem nezainteresovana, umorna žena – neko kome kao da su kradomice u džep gurnuli kriptonit koji deluje iako ni bez njega stvari nisu puno bajnije.

http://www.theatlantic.com/doc/200807/google
Korisnikov avatar
By jukie
Ja UVEK imam Wikipediju uključenu kao jedan prozorčić, a ako kuckam na engleskom i Wiktionary. Padaju mi na pamet razne reči da opišem ono šta hoću, ali nemam pojma otkuda dolaze i da li je to to, pa se uplašim da ne lupim nešto, i onda proveravam; za sada u oko 80 odsto slučajeva potrefim precizan pojam, 10 odsto nešto čemu trebaju dodatne odrednice, a 10 odsto sasvim pogrešan; npr. imam strašan urge da "osnovati" (neku ustanovu ili udruženje) nazovem "maintain" (što znači održavati).
Korisnikov avatar
By Combo
Čuj - neko kradomice gurnuo kriptonit u dzepove.

Sam ga trpam unutra, držim jednom rukom da ne ispadne i spreman sam da ujedem svakog ko pokuša da mi ga otme.
Korisnikov avatar
By antibiotic
odgovor na pitanje:
da. cini glupim onog ko je vec jednom naucio da dobija informacije bez njega.
preko njega se ne uci, vec , kao sto rekoh, dolazi do informacija - koje pri tom cesto nisu ni tacne.
Korisnikov avatar
By lorna
antibiotic,

vidim da se u poslednje vreme mnogo piše o tehnikama i pravilima guglanja, čitava nauka :ves:
Korisnikov avatar
By Combo
Da....MS napravio alatku koja ti od izguglovanih stvari odabere šta u stvari tebi treba.
"Odlučivač".
Korisnikov avatar
By ok_decko
Originally posted by lorna
Zvanično je: internet je moj kriptonit, s tim da ni bez njega nisam Superžena. Kada je internet u pitanju – sva moja nemoć da se oduprem učmalosti, budem aktivna, spašavam svet, pišem – izlazi na videlo. Mislila sam da je pupak dokaz mog prvog i poslednjeg vezivanja, znak mog jedinog sm-a – ali, izgleda da sam bila u krivu: internet je gori okov od porodičnih veza! S jedne strane – obožavam ga i svega bih se odrekla da budem uz njega (nije slučajno da ga personifikujem), ali mi je – s druge strane – već pun kurac i htela bih se preseliti i živeti samostalno. Sve ukazuje na to da izvan interneta postajem nezainteresovana, umorna žena – neko kome kao da su kradomice u džep gurnuli kriptonit koji deluje iako ni bez njega stvari nisu puno bajnije.
Sooooo true...

Mene vise brinu nove generacije dece koje od malih nogu odrastaju uz kompjuter i internet, i u koliko asocijalna bica odrastaju. Sve mi se cini da preskacu fazu 'igranja u pesku', a po meni to svako dete treba da prodje.

Polazim od moje mladje sestre- ona se sa prijateljima 'nalazila' na netu svakodnevno, a pri tome se vidjala sa njima plafon 2x godisnje. Ja se smatram srecnim sto sam odrastao u vreme kad je internet bio pojam u SF filmovima, pa imam tu prilagodljivu stranu da koristim isti, sto je fakat svakodnevnica sada, a da sa druge strane znam gde je granica.
Jeste da internet u velikoj meri olaksava svakodnevni zivot, mislim da ne postoji pitanje na koje nisam pronasao odgovor koristeci google, ali mi isto tako nije ni forma ponasanja-i dalje citam knjige, odlazim u pozoriste, bioskop, vidjam se sa prijateljima, etc...

Da sumiram - internet - da koristim ga i potreba mi je. Susta i jedina istina + polazna tacka - ne dozvoljavam da postane.
Korisnikov avatar
By Delete
Prošle godine sam za dlaku izbegla neki seminar ciljanog pretraživanja interneta, namenjen studentima novinarstva i žurnalistike, kao i onima koji se bave novinarstvom.

Ne bih rekla da nas Google čini glupim, samo ležernijim. Npr., počeću od sebe. Lakše mi je da izguglam nazive meseca na hrvatskom nego da ih naučim napamet, jer znam da ću uvek moći bar to da izguglam.
E sad...oni klinci koji se oslanjaju na gotove lektire u interpretaciji ko zna koga, umesto što i pročitaju tu obaveznu literaturu mi prosto nikad nisu bili jasni i generalno mislim da u tom pogledu net vrlo negativno utiče na pojedine korisnike.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by ok_decko
...
Vid` ovog matorca što se razgalamio. Treba bre da se stidiš što si umesto suptilne varijante buljenja u monitor, fizikalisao u pesku i po bibliotekama sa klincima iz kraja. :lol:
Korisnikov avatar
By Combo
Nije samo stvar što ne čitaju dela. Kao što se pojam znanja i obrazovanja promenio, tako su se promenile i cele generacije konzumenata.

Sa stanovišta prosečnog klinca odraslog u tajkunizovanom društvu Zločin i Kazna može da se čita samo kao komedija. Da ne pominjem što se nijedna žena zbog preljube nije bacila pod voz jedno 200 godina.
Korisnikov avatar
By ok_decko
Originally posted by Delete

Vid` ovog matorca što se razgalamio. Treba bre da se stidiš što si umesto suptilne varijante buljenja u monitor, fizikalisao u pesku i po bibliotekama sa klincima iz kraja. :lol:
Mirna! :roflmao:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!