Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Zonche!
Zelim da uplatim drugarici kurs iz fotografije za rodjendan jer je jako talentovana...

Zna li neko neki dobar kurs, koji ce joj znaciti i u buduce ako resi time da se bavi?
By Kragi
jao nemoj da si takav. Fotografija je mnogo kompleksnija umetnost od toga kako pritisnuti dugome.
Nažalost mislim da kurseva tog tipa kod nas baš i nema, ako zeli da se bavi time neka upiše fotografiju a ti joj plati školarinu recimo :D
Korisnikov avatar
By KiWi
bolje joj skini neki tutorial o fotografiji sa torrenta ... a za te pare joj kupi neke filtere, učipuj se sa nekim pa kupite neki DSLR ili joj u krajnjem slučaju uplati kurs preko neta

lično mislim da nema kursa koji može da te nauči da nešto sam osmisliš ... Glavna poenta koju Vivisect ne vidi je umeće fotografa da osmisli fotografiju, uhvati trenutak ili opiše neku emociju ili događaj kroz sliku ili serijal slika ....

Da sam na tvom mestu, kupio bih joj neku knjigu crno-bele fotografije da vežba oko :D
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
:shok2:
Originally posted by V I V I S E C T
Kurs o tome kako pritisnuti dugme...

:ubise:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Lepa Krepa
:shok2:
Originally posted by V I V I S E C T
Kurs o tome kako pritisnuti dugme...

:ubise:
:muva:
Korisnikov avatar
By Allkey
Da pročita uputstvo za korišćenje kamere...

Ako je neki pristojan proizvođač, neće biti objašnjene samo funkcije, nego i osnovi fotografije, kao što radi, npr. Fuji.
Korisnikov avatar
By Sunce
Hm, pa da idemo coporativno!? Mozda tamo sretnem nekog zanimljivog, luckastog for :kiss: and :love: . Kad krenem za jedno, nadjem ono sto nisam ocekivao. :lol:
By Pending-For-A-Bending
Originally posted by KiWi
Glavna poenta koju Vivisect ne vidi je umeće fotografa da osmisli fotografiju, uhvati trenutak ili opiše neku emociju ili događaj kroz sliku ili serijal slika ....
Ima kurs o hvatanju trenutka? :p

Po meni, ili si rodjen kreativan ili nisi. I to ne mozes da naucis. Tako da... slazem se sa Vivijevim cinicnom postom o pritiskanju dugmeta
Korisnikov avatar
By Sunce
BBB, nemas pojma! Zasto onda postoji fakultet za fotografiju?

Superstar, mozda mozes nekom Vizza karticom da joj uplatis kurs na sajtu betterphoto.com. Ujedno ce dobiti i galeriju.

Home page:

http://www.betterphoto.com/home.asp

Kursevi:

http://www.betterphoto.com/online-photo ... ourses.asp

Sajt treba prouciti.

BetterPhoto.com Today

BetterPhoto offers the best in online photography education.
BetterPhoto helps photographers share photos with an easy-to-use system that's both affordable and powerful.
BetterPhoto offers fun and inspiration through a strong member community.
BetterPhoto's Deluxe BetterPholio™ hosting services for photographers is easy-to-use and highly customizable.
BetterPhoto's photo contests are the most fun, objective, and prestigious photography contests on the Web.
BetterPhoto offers two exciting ways to get professional feedback on your photos.

Awards & Feedback

BetterPhoto has been featured on CNN Headline News as one of the sites with "the best content and coolest multimedia."

BetterPhoto has been awarded Webshot's "Cool Site of the Day" award.

BetterPhoto.com has been chosen to receive the Golden Crane Creativity Award, given to sites providing free instructional information in arts and other creative activities.

Britannica.com has selected the BetterPhoto site as "one of the best on the Internet when reviewed for quality, accuracy of content, presentation and usability."

BetterPhoto.com has also been selected as an outstanding Web site by the WebCrawler Select Editorial Team.

From the Earthlink Internet Show:
"Best Crash Course in Photography - want a little help making those Holiday shots worth developing? Do yourself a favor and check out the Photography Tips - then send me a pic!"
By Pending-For-A-Bending
OMG! Postoji fakultet za fotografiju?
Ne stvarno... bez cinizma, nisam znao i iskreno ne znam sta se tu sve uci, odnosno sta bi moglo da se uci, jer mi to ne deluje kao neko polje gde ima sta da se uci. Kontam da postoje forice, ali ceo faks... dunno... i ovim ne zelim ikoga da vredjam, nego mi onako... nije bas jasno
Korisnikov avatar
By blenta
sto ti to cudno
na kraju krajeva postoji i fakultet za homeopatiju npr
ovo je makar egzaktno i ima shta da se nauchi
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
alo bre, o fotografiji ima da se uči milion stvari! postoje pravila kompozicije, kadriranja, ugla, dubine i oštrine snimanja, korišćenja svetla, rada sa bojama, stotinu tehničkih stvari koje treba naučiti - šta se može sa blendom, ekspozicijom, različitim objektivima; kod klasične fotografije tu je i razvijanje slika, kod digitalne fotografije obrada koja je takođe deo procesa.... da i ne ulazim u ozbiljno proučavanje istorije i teorije fotografije, koja se, naravno, obrađuje kao i svaka druga umetnost.

samo neko ko apsolutno pojma nema o čemu govori može da lupi tako kolosalnu glupost kao što je ova vivisectova sa dugmetom. naravno da ima ljudi koji su talentovaniji, pa će brdo ovih stvari da pokupe intuitivno ili praksom, ali apsolutno nije svejedno da li se fotografiji pristupa kao pritiskanju dugmeta ili se o njoj uči i radi na njenom usavršavanju. ja škljocam već skoro dve godine, a još nisam izučila sve što bih želela. i rado bih se dala na takav neki kurs, samo da imam vremena za isti.
By Kragi
Originally posted by Pending-For-A-Bending
Ne stvarno... bez cinizma, nisam znao i iskreno ne znam sta se tu sve uci, odnosno sta bi moglo da se uci, jer mi to ne deluje kao neko polje gde ima sta da se uci. Kontam da postoje forice, ali ceo faks... dunno... i ovim ne zelim ikoga da vredjam, nego mi onako... nije bas jasno
Za pocetak istorija umetnosti :)
Korisnikov avatar
By deran
...šta se može sa blenTom...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Korisnikov avatar
By Zonche!
samo neko ko apsolutno pojma nema o čemu govori može da lupi tako kolosalnu glupost kao što je ova vivisectova sa dugmetom.
Upravo...

Elem, hvala za informacije...
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
koja gomila gluposti ispisana ovde...
lm, ima kurs u studenjaku, meni je ok. sledeci pocinje u oktobru i traje do juna, mesec je 4000.
vise je umetnicki nego tehnicki.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Birthday_girl
koja gomila gluposti ispisana ovde...
lm, ima kurs u studenjaku, meni je ok. sledeci pocinje u oktobru i traje do juna, mesec je 4000.
vise je umetnicki nego tehnicki.
Pricaj nam. Sta se uci, kakvi su predavaci, polaznici i sl.? :sunce:
Korisnikov avatar
By Torry
a sto volim ove sto se javljaju a pojma nemaju, a samo da kazu koju

sta bi na kraju s tim kursom?
Korisnikov avatar
By Zonche!
Nista, kupio sam joj knjigu koja se time bavi, na engleskom doduse...i to sam se namucio da nadjem...

Ali dobro, ako se pojavi neki kurs...uvek ima rodjendan sledece godine :lol:
Korisnikov avatar
By Sunce
Hoces kod mog tate na kurs? :lol: On je "priucen" za fotografiju, pa je meni nesto preneo.

Sve zavisi da li je aparat sa manuelnim podesavanjima ili ne.
Korisnikov avatar
By Torry
hocu ja :P

taman njegova kcerka i ja imamo nesto zajednicko :P :P
Korisnikov avatar
By samodavidim
Postoji katedra na bk...4+1 master...i nova akademija umetnosti 3+2.Fakultet primenjenih umetnosti ima smer "fotografije" i fokusirani su na sadrzaj star decenijama. :neto: :odbij:
Elem...kurs je dobrodosao samo da otvori vrata tog medija-neka vrsta upoznavanja ;)
Sto se tice kurseva: Sasa Preradovic vodi skolu i nalazi se u gradu (kod banije) http://www.skola.sasapreradovic.com/sas ... ovic1.html za Petra Vujanica-nisam sigurna...znam da je ranije vodio i on te skolice.
Btw 'klik" je dovoljan za sportskog reportera ili "svadbarskog" fotografa bez uvrede istih... :kafa:
Korisnikov avatar
By Blentavo savrsena...
Originally posted by Pending-For-A-Bending

Boze kakvih se sve gluposti naslusa ovde.... :shok: :shok: :shok: :shok: Da naravno da postoji fakultet , licno sam isla na jedan takav AKADEMIJa UMETNOSTI u NS likovni odsek smer umetnicka fotografija....

uh bezim s ove teme...

Asto se tice kurseva katastrofa -pricam sad o kvalitetu ..

sem jedne skoliCe u bg ne znam tacno kako se zove al mogu da se raspitam , znam samo da kurs traje god dana i to je jedino sto valja provereno.

Ps. A kad smo kod ucenja samo da ti kazem da samo u prvoj god imas 14 predmeta dvosemestralnih cisto da znas , da se ne blamiras negde... inace od predmeta imas svasta , od psihologije, sociologije filozofije, arhitekture, anatomije , cak fizike, hemije, pa do vajanja , slikanja , likovnih elemenata.. uh svasta nesto, photoshopa digitalne fotografije , istorije umetnosti, istorije fotografije itd.
By Swanheart
Originally posted by samodavidim

Postoji katedra na bk...4+1 master...i nova akademija umetnosti 3+2.Fakultet primenjenih umetnosti ima smer "fotografije" i fokusirani su na sadrzaj star decenijama. :neto: :odbij:
Elem...kurs je dobrodosao samo da otvori vrata tog medija-neka vrsta upoznavanja ;)
Sto se tice kurseva: Sasa Preradovic vodi skolu i nalazi se u gradu (kod banije) http://www.skola.sasapreradovic.com/sas ... ovic1.html za Petra Vujanica-nisam sigurna...znam da je ranije vodio i on te skolice.
Btw 'klik" je dovoljan za sportskog reportera ili "svadbarskog" fotografa bez uvrede istih... :kafa:
koga god da pitas za skolu fotografije svi ce preporuciti Sasu, i svi ga neverovarno hvale
pored te tu je i Axel ( ne znam zasto ali ih ne volim ), mada o njima niko nista ne govori, a reklamiraju se svuda
ne znam sta jos ima od tih skola
ja cekam da mi se zavrshi ovaj ispitni rok pa ra krenem kod Sase
Korisnikov avatar
By Torry
a Imre Sabo? cini mi se da i on drzi kurs...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!