- 08 Jan 2009, 00:24
Dakle, uvek mi je bio nejasan odnos koji društvo tih životinjica ima sa ljudskim društvom, jer je očigledno da paralelno postoje, životinjice putuju vozom, žapcu sude na ljudskom sudu, ljudi ga ne razlikuju od pralje itd. Prvo sam mislio da životinjice simbolizuju neku nacionalnu manjinu, ali mi se upalila lampica kada sam gledao onu igranu BBC-jevu verziju ekranizacije knjige.
Tako da sada smatram da životinjice u Vetar u vrbacima ustvari pretstavljaju gej zajednicu, tj. Krtica i Pacov nisu samo gej par koji okolina slučajno apsolutno toleriše, nego i sve ostale životinjice simbolizuju neke oblike gej postojanja. Uzeo sam ponovo da čitam knjigu i sada mi praktično iz svake rečenice štrči neka paralela sa gay community
Tako da sada smatram da životinjice u Vetar u vrbacima ustvari pretstavljaju gej zajednicu, tj. Krtica i Pacov nisu samo gej par koji okolina slučajno apsolutno toleriše, nego i sve ostale životinjice simbolizuju neke oblike gej postojanja. Uzeo sam ponovo da čitam knjigu i sada mi praktično iz svake rečenice štrči neka paralela sa gay community