Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By ns.happy
Branislav Milićević (rođen 3. aprila 1946. u Zemunu, Srbiji), poznatiji kao Branko Kockica, je glumac proslavljen u emisijama i predstavama za decu. Takođe je reditelj i pisac.

Jedan od najpoznatijih radova Milićevića je Kocka, kocka, kockica, program za decu koji se snimao i emitovao na televiziji Beograd od 1974. do 1993. godine, pa zatim ponovo od 2005. godine. U emisiji učestvuje Milićević, koji sa grupom dece predškolskog uzrasta istražuje čovekovo okruženje i svakodnevnicu, ali i kako se lepo ponašati i biti dobar prijatelj. Ukupno je snimljeno više od 250 epizoda.

Emisija je karakteristična po svom žargonu i uzrečicama. Na primer, Milićević se uvek obraća deci s "drugari", a kolektivni uzvik im je "tata-ta-tira". Pesma sa najavne špice "U svetu postoji jedno carstvo" je veoma poznata čak i današnjim generacijama.

Slika
Korisnikov avatar
By ns.happy
ako neko zeli da skine par epizoda neka se javi na u2u
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Ja postajem clan! Jao secam se jedne epizode kada je neko dete pocepalo pantalone i onda su organizovali reviju. I secam se tako jos par nekih stvarcica kroz maglu :D
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Da li sam ja jedini korisnik ovog foruma koji je proshao kroz pubertet?:ninja:
By mikka
evo i mene
bas sam voleo emisije branka kockice :beba:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by V I V I S E C T
Da li sam ja jedini korisnik ovog foruma koji je proshao kroz pubertet? :ninja:
:smeh:

Izgleda. Ali verujem da je klimaks gori! :novine:
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by V I V I S E C T
Da li sam ja jedini korisnik ovog foruma koji je proshao kroz pubertet? :ninja:
RATARATIRA!

[size=-2]pedofilija na nivou[/size]
Korisnikov avatar
By jukie
Meni je bilo krivo što ne idem u vrtić (pošto si tada mogao da budeš homeschooled za predškolsko) jer ako ideš u vrtić onda može da ti dođe Branko Kockica. Mama me je tešila da kada krenem u školu, onda će doći Branko u školu.
(i jeste došao jednom kada smo bili u srednjoj školi*. Pokazivali su grafite na zgradi i pričali kako je ružno kada deca uništavaju svoju školu. )
*što će reći da sam prošao kroz pubertet
Korisnikov avatar
By Modesty
I ja sam odrasla uz Branka kockicu i bile su to ne ponovljive serije,zabavne,edukativne,pozitivne,ne vjerujem da će se nešto slično ponoviti mlađim naraštajima,na žalost.
Svog sina sam kao bebu uspavljivala pjevajući mu u u svijetu postoji jedno carstvo u kome caruje drugarstvo...i dan danas vjerujem u to,ako ništa,imam taj svijet u sebi.:gitara:
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by jukie
*što će reći da sam prošao kroz pubertet
:smeh:
Korisnikov avatar
By ns.happy
fisi, ti nisi to gledao, bio si... hm... plan svojih roditelja tad... :lol:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
voleo sam da gledam, sad ne bih

ali "u svetu postoji jedno carstvo" obozavam, ima i verzija za karaoke

da li sam samo ja umisljao da vidim sebe u emisiji? npr. kad sam imao 5-6 godina mislio sam za neko od dece u seriji da sam ja kad sam bio bash bash mali :lood:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by AngraMaina
voleo sam da gledam, sad ne bih
Meni je jako creepy kada gledam bilo koje emisije iz sedamdesetih i početka osamdesetih (evo sada na HRT daju dragog Džona) jer se u međuvremenu svet toliko promenio da ni deca ni odrasli više ne razmišljaju na taj način, i sve izgleda nekako udžempereno i svi su mršavi
da li sam samo ja umisljao da vidim sebe u emisiji? npr. kad sam imao 5-6 godina mislio sam za neko od dece u seriji da sam ja kad sam bio bash bash mali
Pa to valjda i jeste bila poenta emisije...
"Kockica", "Kolariću Paniću" i "Čik pogodi ko sam" zajedno su bili kompletan predškolski i nižeškolski program socijalizacije. Jednostavno se utopiš sa onom decom u emisiji i kao da si bio tamo. "Mali program" mi je pak uvek bila malo čudna emisija za koju se nekako videlo da odrasli naturaju ideje i mišljenja (a i nekako se uvek gurao između crtanog filma i sledeće emisije)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
jel to ono kad mali televizor na nogarama kao od stola chuka veliki televizor u cevanicu? iza toga je valjda isao taj mali program ali ga nisam iskonstatovao i uopste se ne secam o cemu je bio. samo se secam da sam se plasio serije "carobna frula" u okviru tog malog programa, jer je tu neka vestica radila neke grozne stvari i vradzbine s tom frulom, pa me je nasmrt plasila (a epizodu sam video kad su me cuvali baba i deda sto je cinilo da se osetim jos ugrozenijim), tako da sve dok posle spice malog programa nije isla ta serija, sve je bilo u redu (kanal nije mogao da se promeni jer se to desavalo prepodne a tad je isao samo 1. program, dok je 2. program pocinjao kasnije, oko 14h)
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by ns.happy
fisi, ti nisi to gledao, bio si... hm... plan svojih roditelja tad... :lol:
fisi je gledao!
:durise:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by AngraMaina
jel to ono kad mali televizor na nogarama kao od stola chuka veliki televizor u cevanicu?
Jeste, a u okviru tog malog programa su svašta stavljali, tako neke mini autorske serije na razne teme. Npr. bila je serija u kojoj npr. Đuza Stojiljković? ili tako neko ima dva deteta i u jednoj epizodi im brani da idu u bioskop jer se tamo daju strašne i krvave stvari, pa da bi to dokazao (tašti? ili ženi?) on ide i po ceo dan gleda te filmove i onda dolazi sa ogromnim podočnjacima i kreće da joj čita spisak svih ubijenih u filmovima i način na koji su ubijeni (npr. dave se u nafti) a ona za to vreme daje deci krišom pare u ruku da oni ipak odu u bioskop. Mislim da je u jednoj drugoj epizodi došao komšija koji se plašio da će mu dete postati Vajta ako sluša glasnu muziku, a u jednoj je neko hteo da izađe sa devojkom a otac mu je rekao da obuče dugačke gaće jer je napolju hladno, i šta imate da sedite na klupi u parku i mrznete se, eno u domu kulture ima predavanje o rasprostiranju krompirove zlatice pa idite i sedite tamo. A sasvim druga serija je bila neka u kojoj su bila dvojica komšija i oni popravljaju stvari u kući a jedan drugog dozivaju lupkajući u cevku od radijatora, i u jednoj epizodi farbaju taj radijator i ovaj kaže Ovde ću da ti ostavim neofarbano parče da možeš da lupkaš da me zoveš. A za novu godinu su često puštali nešto snimljeno 1980 gde ide song Lepa je bila osamdeseta, lepša će biti osamdeset prva, što je bilo creepy kada su pustili 1982 na 1983... U svakom slučaju u tom Malom programu je išlo svašta
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!