Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Elem, pocheo sam da chitam Dzordana kada je Laguna pochela da ga izdaje, ali posle par knjiga mi je prevod ishao toliko na zivce da sam stao... Mislim da serijal ima potencijala (Tochak vremena, ne znam da li je pisao josh neshto iskreno), ali sam isto tako chuo da ni na engleskom jezik nije neshto preterano dobar. Tj da mu stil i nije bash najsjajniji. Shta vi mislite o ovom piscu? Da li je neko chitao originala? Koja su vasha misheljenja? Omiljeni lik? Omiljeni deo? Da vas chujem. Erm... chitam...
By Pending-For-A-Bending
Svet gde zene vladaju i samo one mogu da koriste magije? Ne, hvala. Previse horror za mene.... ;)

Nego, igrao samm igru, ali nikako da se dohvatim knjiga
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ajd da odgovorim kad sam vec tu. :smeh:
Meni je najzanimljiviji Perin. Ne zato shto je stameniti kovach, nego zato shto mi se svidja njegova spososobnost govora s' vukovima. A i nekako mi je najuravnotezeniji lik u knjizi. Barem u prvih 4... A i te ochi. ehhh
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ima igra? :puzzle:
Gde ja zivim...
Pa i ne vladaju samo zene. Rand mu dodje neko veliko mudo tu. :smeh:
By Pending-For-A-Bending
Igra se zove "The wheel of time". Mislim da je s kraja 90tih ili 200- i neke. U pitanju je First Person Shooter. Mada... bacas magije. U to vreme je grafika bila extra!
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Hm, hvala. Sada cu da proguglam. :zastava:

edit:

ima ih izgleda dosta... click
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Ja sam procitao do sada sve sto je laguna izdala. U ovoj prici mi se svidja sto je Robert uspeo magiju da opise na toliko sitne detalje da ja zaista uzivam dok neko koristi Istinski izvor :D
Meni recimo nije bila zanimljiva, cini mi se, cetvrta knjiga "Dolazak senke", malo je preterao sa onim Aijelima ili kako se vec zovu. Najbolja do sada mi je "Kruna Maceva" jer se radnja opasno zahuktava! I stvarno mi je posle "Dolska senke" svaka zanimljivija od predhodne!
Vrlo je kreativan i svidja mi se kako je jasno pokazao osobenosti svake drzave :)
Sto se tice omiljenog lika. Pa ne mogu da se odlucim:stopdrogi:
Ninaeva, Moraina, Lanfear, Perin a bogami i Egvena mi je sve zanimljivija :D
Jedino me Met nervira!
By жњ
Ja sam zastala negde na petoj... covek je skriboman!!! jbt, o cemu on vise pise?? nekako mi je totalno razvodnjio radnju. inace sam bila odusevljena sa prve tri, bas su mi legle :)
By Dragonite
Originally posted by жњ
Ja sam zastala negde na petoj... covek je skriboman!!! jbt, o cemu on vise pise?? nekako mi je totalno razvodnjio radnju. inace sam bila odusevljena sa prve tri, bas su mi legle :)
Isto.

I taj rip Tolkina... pročitao sam 'Runes of the Earth' od Donaldsona (ciklus 'Domaja') i to je baš pravi epski SF koji može da se nosi sa LotR-om jer nema skoro nikakve sličnosti.

Točak vremena ima zanimljive idejice, ali:

- Opet imamo supermoćnog negativca koji želi da pokori svet

- Opet imamo neke orkoidne horde

- Opet imamo elfove

- Opet imamo nešto-skoro-kao Nazgule

- Opet su sile Dobra, Pravde i Istine u nekoj manjini

Jbt, barem u epskoj mogu da se razmašu umesto da prežvakavaju iznova isto.
By Pending-For-A-Bending
Originally posted by Dragonite
Originally posted by жњ
Isto.

I taj rip Tolkina... pročitao sam 'Runes of the Earth' od Donaldsona (ciklus 'Domaja') i to je baš pravi epski SF koji može da se nosi sa LotR-om jer nema skoro nikakve sličnosti.

- Opet imamo elfove

Pa dobro... to je svugde tako. Od klishea se ne moze pobeci. Retko kad u epici neko napravi izlet. Klasican primer za stereotip je Mac od Shanare. Ali zato Murkok i njegove knjige o Elriku od Melnibonea i njegovom macu Olujniku su nesto skroz drugo.

Ja kad sam pisao isto nisam uspeo da izbegnem te stvari koje uvek srecemo u epskoj fantaziju... Pa ni vas dvojica sa Forumlandom:)
I tu su sile dobra u manjini, imate ultra mocnog zlikovca (muz i zena, ali opet zele da urade isto), umesto orkova su horde nemrtvih, siroce, princ kojeg ne interesuje da bude novi kralj,... Jeste parodija- ali to ti je to....

I ja ne mislim da je klise nesto lose. :) Meni su omiljene knjige od Wizards/TSR-a smestene u Forgotten Realms svet gde su uvek prezivaju jedne te iste ideje. A ja i dalje gutam te knjige. I svaka stara ideja mi je uvek nova.
By Dragonite
Originally posted by Pending-For-A-Bending
Pa dobro... to je svugde tako. Od klishea se ne moze pobeci. Retko kad u epici neko napravi izlet. Klasican primer za stereotip je Mac od Shanare. Ali zato Murkok i njegove knjige o Elriku od Melnibonea i njegovom macu Olujniku su nesto skroz drugo.

Ja kad sam pisao isto nisam uspeo da izbegnem te stvari koje uvek srecemo u epskoj fantaziju... Pa ni vas dvojica sa Forumlandom:)
I tu su sile dobra u manjini, imate ultra mocnog zlikovca (muz i zena, ali opet zele da urade isto), umesto orkova su horde nemrtvih, siroce, princ kojeg ne interesuje da bude novi kralj,... Jeste parodija- ali to ti je to....

I ja ne mislim da je klise nesto lose. :) Meni su omiljene knjige od Wizards/TSR-a smestene u Forgotten Realms svet gde su uvek prezivaju jedne te iste ideje. A ja i dalje gutam te knjige. I svaka stara ideja mi je uvek nova.
Dobro, da... s tim što sa Forumlendom nismo unapred postavili pravila sveta, pa onda pisali, nego prosto smišljali kako je išlo.

Pa nije da ne može da se izbegne - čitaj Domaju.
Tu imaš negativca koji ne želi da pokori, nego skroz uništi ceo svet. Imaš pozitivce tipa Haruchai ili Elohimi koji se ponašaju kao najgori šljam. Nemrtvi su mnogo zanimljiviji pošto jedini imaju taj ciklus veštačnog samousavršavanja (jedna rasa napravi drugu da bi stigli do savršenstva kroz samoprezir).

Doduše, u epskoj F je UVEK tu neka ogromna moć koja ne sme/ne bi trebalo da se upotrebi.
By Pending-For-A-Bending
pa znam da moze... zato sam i spomenuo Elrika koji je uzasan lik. Albino, suv, slabasan ali zato ima mac koji sisa duse. i uopste nije nice guy... a ni njegov sluga
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Originally posted by жњ
Isto.

- Opet imamo elfove

Da a i imena su me malo asocirala na LOTR.

Met = Mery
Perin = Pipin

Znam da sam natrchao na josh neko, al se ne merem setit. :D
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Originally posted by Machkodlak
Ja sam procitao do sada sve sto je laguna izdala. U ovoj prici mi se svidja sto je Robert uspeo magiju da opise na toliko sitne detalje da ja zaista uzivam dok neko koristi Istinski izvor :D
Meni recimo nije bila zanimljiva, cini mi se, cetvrta knjiga "Dolazak senke", malo je preterao sa onim Aijelima ili kako se vec zovu. Najbolja do sada mi je "Kruna Maceva" jer se radnja opasno zahuktava! I stvarno mi je posle "Dolska senke" svaka zanimljivija od predhodne!
Vrlo je kreativan i svidja mi se kako je jasno pokazao osobenosti svake drzave :)
Sto se tice omiljenog lika. Pa ne mogu da se odlucim:stopdrogi:
Ninaeva, Moraina, Lanfear, Perin a bogami i Egvena mi je sve zanimljivija :D
Jedino me Met nervira!
Sve zene? :giggle: Osim perina... :P

A shto te Met nervira? Jeste da ima neku nadobudnu crtu, ali. :shrug:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Mr.Ja
Elem, pocheo sam da chitam Dzordana kada je Laguna pochela da ga izdaje, ali posle par knjiga mi je prevod ishao toliko na zivce da sam stao... Mislim da serijal ima potencijala (Tochak vremena, ne znam da li je pisao josh neshto iskreno), ali sam isto tako chuo da ni na engleskom jezik nije neshto preterano dobar. Tj da mu stil i nije bash najsjajniji. Shta vi mislite o ovom piscu? Da li je neko chitao originala? Koja su vasha misheljenja? Omiljeni lik? Omiljeni deo? Da vas chujem. Erm... chitam...
Ne znam sta mislim tom piscu, ali itekako znam sta mislim o Laguni. :barf:
Korisnikov avatar
By Machkodlak

I super mocnog Pozitivca kome se svet klanja gde god da krene :D
T si verovatno u pravu, troloci su bas ne mastoviti, ali zato Mirdrali bez obzira sto podsecaju na kosaca smrti imaju interesantan udep u prici :D
- Opet imamo elfove
Mislis li na Ogiere?
Mene oni vise podsecaju na neke stare verzije vampira :D
Ako nista bar u Tar Valonu su u vecini Aes Sedai koje nisu na Mrachnoj strani :D Ali si u sustini potpuno u pravu. Mada to meni nije puno zasmetalo :D

@Mr.Ja- Met me nervira zbog svoje nakurcenosti i verovatno je on trebao da bude neko preko koga ce cirkulisati humor, ali na mene nije upalilo. Sto se tice zena, pa sta da radim kada su vecinski i zanimljiviji likovi zene :smeh:
E mozda bih jos i Fejna mogao da izdvojim od muskih, to mi sada pade na pamet :D
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ja sam se malko lozio na Morianinog zashtitnika... Ubi me ako se setim imena...
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Ja sam se malko lozio na Morianinog zashtitnika... Ubi me ako se setim imena...
Lan 'Al Mandragoran :smeh:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
E, da! Taj! Znam da je neki L. :giggle:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
I i nisam lepo napisao njegovo ime :D
al'Lan Mandragoran i kada sam pokusao da nadjem njegovu slicicu na netu uvek mi je google izbacivao Aragorna a ja sam se setio da me je on od pocetka knjige strasno podsecao na njega :trep:
I da tacno je da samo pocetak prve knjige malo podseca na Gospodara :trep:

Ali nasao sam jednu finu slicicu a da nije u pitanju Aragorn :)
Slika
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Hihih, duga kosa je jedino shto mi smeta u toj prichi. Mene je palila njegova lichnost i stav. :love: :drkanje:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Meni ga je malcice zao. Zamisli da ti budes kralj a da ti je krajevstvo unisteno i sto je najgore ti si jedini preziveli covek svoga naroda :uplasen:
Jedna stvar koja me malcice odbija od zastitnika zato sto imaju ulogu potrcka :shrug:
Ali Lan stvarno jeste poseban Zastitnik kao sto je i Moraina najkulj Aes Sedai :D
Joj ja bi se sad raspisao o Tocku i Pesmama leda i vatre samo da imam sa kim da diskutujem. Ali niko, izgleda, nije zaludjen kao ja :smeh:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ja cu biti zaludjen dok budem chitao svih 12, ovako sa prve 3.5 nisam bash neki poznavalac. :D
Uzgred, jesi li chitao J.V. Jones Frotress Of Gray Ice serijal?
Korisnikov avatar
By Machkodlak
NIsam :shrug:
Cak nisam ni cuo za njega :D
Ja sam procitao cini mi se sedam delova, ali procitacu sve kada izadje na srpskom :D
Ne znam dovoljno engleski :tumble:

A jesi li ti citao Srdjana Krstica i njegov serijal "Mefistov krug"? :trep:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Nisam veliki fan domacih pisaca... Imam neku averziju.
I to je "ona", a ne "on". :smeh:
Mislim da ovaj serijal, za koj nisi chuo, nije ni preveden na srpski.... Ali super su knjige, meni treba da stigne 3. sada. :love:
Korisnikov avatar
By Machkodlak

I to je "ona", a ne "on". :smeh:
:zvizdi:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!