Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi

Slika

Kao što je mnogima poznato, Gorica Nešović je jedna od vrhovnih Boginja srpskog radio neba. Radio joj je u krvi još od 1982 godine, kada je bila član redakcije Omladinskog programa Ritam Srca na Studiju B, koji je kasnije prerastao u projekat B92. Poznata po emsijama "One man show", "Vampir Kviz", "Poplava", a sada vodi najpopularniji jutarnji radio program "Dizanje", a subotom "Zagrej stolicu". Početkom devedesetih je kratko vodila emisije na Trećem kanalu, a na Studiju B zabavno muzičke programe "Videodrom" i "Neosvest". Bila urednica City Radija. U ANEM-ovom trening centru drži kurseve za voditelje.

Ne voli čike koje piju ispred prodavnice i trebe prazne teme, kao ni cicke iz banke bez trunke manira i vokabulara. Voli pijacu. Neponovljivo inventivna, iskrena, srčana. Šaljiva taman koliko treba. Peva dok vozi. Knjige čita a novine i magazine samo lista.

Rođena kao i ja, jednog kišnog petka (15. Maj 1964).
Korisnikov avatar
By ROYAL
Ma Gorica je faca kakve nema, ja sam postao njen fan ralativno skoro, i uvek sam pred posao gledao i slusao nju i Dragana, njih dvoje su neponovljiva kombinacija. Mada ume ponekad da zvuci malo nadrndano i ljuto (mozda zato sto ponekad i jeste :-)), ona je faca nad facama! Samo napred!
Korisnikov avatar
By horus.
ona je fantastish! :love:

obozavam da gledam ukljucenja sa radija u dizanju na b92...

uglavnom se budim nadrndan kada ustanem u pola 7 za fax, ali ona bas ume da me oraspolozi i nasmeje... kao i dragan...

gorica rules! :rock:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by ROYAL
Ma Gorica je faca kakve nema, ja sam postao njen fan ralativno skoro, i uvek sam pred posao gledao i slusao nju i Dragana, njih dvoje su neponovljiva kombinacija. Mada ume ponekad da zvuci malo nadrndano i ljuto (mozda zato sto ponekad i jeste :-)), ona je faca nad facama! Samo napred!

A ostali ljudi kao nisu? Meni se baš to sviđa kod nje ... kada su je pre par nedelja zajebali u banci, narednih par dana uopšte nije bila raspoložena kao inače .... ipak, morala je da pljune pare za tuđu krivicu i to ne malu sumu. Baš volim takve ljude koji se ne foliraju ... Mada mi je ona zanimljiva i kada je u minus fazi :D
Korisnikov avatar
By ROYAL
Ma jesu i ostali ljudi, ali nisu svi ostali ljudi medijske licnosti, ali nije ni bitno. Gorica rules!
Korisnikov avatar
By KiWi

Kad će da se vrati s odmora ... fali mi :D
Korisnikov avatar
By ns.happy
kad se setim kako sam ostajao budan da bih cuo dizanje... meni fali inace i kokosinjac, isao je petkom... bas bezveze sto su to prekinuli...
By Loverboy
Ja skidam svako dizanje preko podcasta vec nekoliko meseci, ako je neko zainteresovan, mogu da mu narezem.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by xxxHellboyxxx
Ja skidam svako dizanje preko podcasta vec nekoliko meseci, ako je neko zainteresovan, mogu da mu narezem.

i ja .. i ja :D

mada ja to radim tek od druge polovine jula ... imam sve :D (mada mi se ove kada su ona dva lika bila na zameni ne dopadaju baš kao tandem Gorica+Draganče)
By Loverboy
Znam, dosadni su. Meni su bili smesni Gorica + Malinovic.
Korisnikov avatar
By KiWi

Malina je extra :D on nije turbo kao Draganče ali je Ok ... njega sam upoznao :) Mnogo fin momak ... Extra peva! Ima glas bolji od Joksimovića!
By Loverboy
Da, cuo sam kako peva, stalno je pevao kada je Gorica bila na odmoru. Kako si ga upoznao? Zavidim ti :zavist: :D :D :D
Korisnikov avatar
By Mars
Dakle, evo i mene ovde.

Nekad sam bez problema ustajao samo da bih je slušao. Tretirao emisije kao FILM - ako propustim i jedan minut samo od početka, ne sedam da gledam. Isto i sa njom, tako da je ona uspela što godine i godine truda mojih roditelja, raznih obrazovnih, vojnih i radnih organizacija nije uspelo:rano ustajanje. Onda smo se malo jurili po časovnim zonama (takodje je radio podcast), da bismo se sada ustalili na moj termin pred spavanje.

To zašto volim ovu ženu bi zahtevalo jednu ozbiljniju analizu, ali sve to može da stane i u ovo: TERA TE DA SE SMEJEŠ. Smeškaš. Pucaš od smeha. Osmehuješ. I sve nijanse izmedju. Za mene-dovoljno. Kako vreme ide, samo mi TO daj u životu, smeh, za drugo ili sam se već snašao ili mi ne treba.

Neverovatna moć da se dopre do ljudi, do njihovih emocija, da prepozna i njihove radosti i tuge i probleme. Kako ih samo dočekuju ljudi na turnejama. Ona žena što je ušla u prikolicu i krenula da im postavlja da jedu. Rasklapa neki salvet i priča: "Evo za tebe (Draganče) sam spremila ovo, a Gorici ovo malo ljuće, znam da voli..."

Slušam Dragančeta i solo u njegovim emisijama i možda nekad izgleda da je on u "Dizanju" istureniji, u prvom planu, ali sve ono ne bi bilo tako sjajno da nema Goricu pored.

Kvalitet koji proizlazi iz prijateljstva, lični rečnik, geneza svih onih izraza - od početnog dogadjaja ili pojave koji ih zaokuplja i koji obradjuju, pa do onog da sledeći put, u vezi nečeg sasvim drugog, da je tada dovoljna samo ta reč ili dve pa da se sve razume, na najbolji mogući način, bez suvišne priče...zatim spontanost, ali ne kako tu istu spontanost zamisljaju neki drugi voditelji, i uvek suptilna ironija koju je zadovoljstvo registrovati i prepoznati ... SVE SU TO karakteristike njihovog stila. Posle njih, svi radio i tv tandemi, sve je to tako bezveze i prazno. Naravno, mnogi od njih su takvi i bez direktnog poredjenja.

Najbolje što se desilo Srbiji u poslednjih 20 godina.
Korisnikov avatar
By KiWi

Potpisujem sve što je Mars napisao.
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Knjiga ''Priči nikad kraja'' nastala je kao zbirka priča koje su svoje mesto našle na VIP Blogu B92 i internet portalu B92 ''Život''. To su priče dve najbolje drugarice, Jelice Greganović i Gorice Nešović – priče o ''malim stvarima'', lična hronologija svakodnevice, sačinjena od njenih dobrih i loših strana, ispričana kroz duhovito, ali i gorko gledanje života. Uz želju da se svakodnevni događaji i osećanja učine vrednim pažnje, ova knjiga je i ženski pogled na svet, koji istovremeno pokazuje i stalnu novinarsku radoznalost i potrebu da se zabeleži bogatstvo, zanimljivost i lepota upravo tog svakodnevnog života.

Za nepunih 500 dindzi

Gorica je moj :superheroj:
Ali ne bih je odvajao od Draganceta, genijalan su tandem. Koliko sam puta cekao jos samo taj sat do 6 pa da ih odslusam i sa osmehom zaspim.
Da se ja pitam ustupio bih im ceo tv termin Dizanja!
Korisnikov avatar
By Mars
Ni ja ih ne bih odvajao.

Ali iz poštovanja prema autoru teme i naslovu.

Kad kažu "Televizijo...", odmah se bacam i puštam TVB92.

Al me tada uvek iznervira onaj glupi Miloš sa još glupljim komentarima i NJGLUPLJIM MOGUĆIM OSEĆAJEM ZA TRENUTAK (takozvani TAJMING). Kad reši da kaže neku glupost na nivou deteta u zabavištu (i to od pre 30 godina kad je on valjda bio) BAŠ kad se tamo na radiju dešava nešto fantastično.
Korisnikov avatar
By Mars
Kiwi, ako nisi slušao u sredu - skini. "Vatreni SMS Chat".
Da ih čuješ samo.
Korisnikov avatar
By KiWi

Slažem se! kada dođu na najzanimljiviji deo, a televizionisti se ubace ... mis'im stvarno!

meni je bilo najslađe kada je Gorica pričala kako ekipa ispred kafane pouzdano zna da su zmije bacali iz aviona. Urnebesno! A baš me je zanimalo kakve se priče trebe ispred kafane, pošto, ruku na srce, nikada nisam imao vremena za pijančenje, a i nema tako neke kafane ili zadruge u mom kraju, gde se pije ispred....

P.S. Zna li neko njihov mail? Vidim ljudi im pišu, ja nekad imam zanimljivo nešto da dodam (npr. ono kada su pričali o carskom rezu kao da li ima ožiljka ili ne, ja znam da uvek ima ožiljka samo ga nekad lepo prikriju ... imam druga koji radi u Narodnom Frontu)
Korisnikov avatar
By Mars
Nemam pojma za mail.

Umirem od smeha, kako posle svakog tacnog vremena ona doda: "PO NOVOM!" :smeh:
Sad su komentarisali cene u skupštinskom restoranu. Kako cene em su male, em nisu menjane 5 godina.

Upravo!
"Ja ne idem kod frizera toliko često koliko neki p-Si."

:lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Evo, Draganče na TVu maše gay pajalicom za prašinu. Mislim, rainbow kolorit.

A malopre ODMAH posle jednog odlomka iz Biblije - pustile George Michaela!!! It to iz WHAM! faze!

APDEJT! Draganče priča o tome da je LEVAK! Ona glupost na tu temu sa prve strane sada dobija novi smisao!
Korisnikov avatar
By Mars
Izuzetno maštoviti danas.

Pričaju o nekoj kremi ĆUDO koju, ako sam dobro razumeo-pravi narodni pevač KEBA.

Uzrečica im je: najsrećnija od svih srećnica... :lol:
Korisnikov avatar
By ns.happy
srecko bi da dobije za ng narezane njihove emisije, hvala unapred svima koji ce biti deda mraze :)
inace, kupio knjigu, konacno, slucajno... :love: procitao u jednom dahu. subjektivan sam da ocenjujem...
Korisnikov avatar
By Mars
Ja nemam svaku, ali imam dosta.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Joj sto bih ja hteo te emisije!!!

Ja sam ih ranije cesto slusao kada sam radio nocnu smenu pa taman pred spavanje ih pustim.
Obozavam ih!!!

Gorica je totalni genije.

Zao mi je isto sto nisam gledao onu epizodu nase male klinike gde se ona pojavljuje...

@KiWi: ja sam imao telefon njihov za sms pa sam nekad pisao...znam da su citali te poruke jedno vreme

a knjigu ne stizem da zavrsim
Korisnikov avatar
By CareBear
Goca, carica univerzuma, u NMK?!? Jel znas od prilike koja je to epizoda, interesuje i mene da vidim, pa mogu i da uploadujem kad uzmem?
Korisnikov avatar
By Mars
Ajde ako neko to ima ili zna gde je...i ja bih da vidim.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!