Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Citala sam "Spletkarenje sa sopstvenom dusom" odavno... dopala mi se. Sada se samo secam da mi je izgledala kao da je autobiografija, da su me neki momenti iz knjige podsetili i na moj zivot i da ima dosta pominjanja filozofije, uglavnom antickih filozofa. Ove druge nisam citala, samo sam cula da nisu tako dobre kao "Spletkarenje...".
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Jako volim 'Spletkarenje..' a citala sam i 'Kao da se nista nije dogodilo' ali mi se toliko nije dopalo da sada ne mogu apsolutno nicega da se setim, samo si me eto, podsetio naslov kako ide.

edit: Dini;)
a znam i da su po zutoj stampi pisali ko bi mogao biti Oziris :drama:
Korisnikov avatar
By Sunce
Meni se takodje dopalo "Spletkarenje sa sopstvenom dusom". Taj roman na neverovatan nacin ulazi pod kozu i preliva (rasplace kao da seces crni luk). Kako se Vama dopalo preplitanje filozofskih delova i delova sa osnovnom pricom?
Korisnikov avatar
By IriS
čitala sam sve tri knjige.

Spletkarenje mi se jako dopalo kada sam prvi put čitala, iako me je nervirala sa "filozofskim poglavljima" ali se kasnije ispostavilo (kako se čitanje nastavilo) da su mi ti njeni filozofski momenti jako prijali.
inače, roman jeste autobiografski i ja pouzdano znam ko je Oziris :njanja:

"Kao da se ništa nije dogodilo" je knjiga čija mi se poenta mnogo dopala i sasvim je lepo ukomponovana priča uz sve to. mislim da sam plakala tokom čitanja cele poslednje trećine knjige :(

"Idi, vreme je" mi se ipak najviše dopada. i ko god želi da pročita knjigu, neka to uradi pre izbora ;) a priča je toliko realna, u svakom smislu, da prosto boli.
Korisnikov avatar
By sofia
Procitala sam `Spletkarenje` u dahu i bas mi se svidela i tematika i vreme i mesto desavanja,provlacenje detalja filozofskih i starogrcke mitologije a njen stil pripovedanja mi je bio bas pitak u tom trenutku...prijateljica od koje sam pozajmila knjigu mi je unapred napomenula da je autobiografski roman...
Kazi ko je Oziris!!!
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by kiss addict
čitala sam sve tri knjige.

Spletkarenje mi se jako dopalo kada sam prvi put čitala, iako me je nervirala sa "filozofskim poglavljima" ali se kasnije ispostavilo (kako se čitanje nastavilo) da su mi ti njeni filozofski momenti jako prijali.
inače, roman jeste autobiografski i ja pouzdano znam ko je Oziris :njanja:

"Kao da se ništa nije dogodilo" je knjiga čija mi se poenta mnogo dopala i sasvim je lepo ukomponovana priča uz sve to. mislim da sam plakala tokom čitanja cele poslednje trećine knjige :(

"Idi, vreme je" mi se ipak najviše dopada. i ko god želi da pročita knjigu, neka to uradi pre izbora ;) a priča je toliko realna, u svakom smislu, da prosto boli.

Da, i ja znam ko je Oziris, i tacno je da je autobiografska. Znam i ostale likove doduse :giggle:

Sto se tice druge knjige, i ona je biografska, ali je u pitanju neka druga osoba...

Obe knjige obozavam...

Idi, vreme je - nisam jos stigao da procitam i ako je imam vec duuugo.
Korisnikov avatar
By sofia
Svi znaju a niko da kaze...jel to neka tajna?
Korisnikov avatar
By IriS
pa da outujemo na forumu javnu ličnost! svašta sa tobom djevojko :nope:

@Zonche obavezno pročitaj "Idi, vreme je" jer je super priča.
Korisnikov avatar
By sofia
Da,zaista,svasta sa mnom...
Nije da me i interesovalo ranije,vec vidim postove u kojima svi pominju kako ,eto,znaju...
Korisnikov avatar
By Mahoney
Originally posted by Dušan Maljković
Samo jedna reč -- TRASH! :cobanica:

slazem se.

:kolo:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by kiss addict
@Zonche obavezno pročitaj "Idi, vreme je" jer je super priča.
Hocu hocu...Mada poceo sam je cim sam je dobio pa me nije uvukla tako brzo u pricu kao prve dve...videcu da krenem opet ovih dana.
By Çâðê_DUP
Trešerana i konzistentno ponavljan literarni kliše: (čiitaj: veslanje na istu glupost) kojima se hrane jos isklišeiziranije mase.

:sigh:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Procitao sam Spletkarenje. Nisam znao da se radi o autobiografskom delu...
Roman vuce na tresericu ali mi nije bio `nako "bljutav", cak sta vise bas mi se svideo.
Verovatno svi imaju svog Vasilisa, odbacenog i pored savrsenog razumevanja, poklapanja, i svog Ozirisa, kog su izabrali jer su zeleli nesto vise, intelektualni izazov... i tu lezi uspeh price.
Ima mnogo delova koji su mi se svideli kao onaj gde govori koliko su njih dvojica fizicki bili slicni ali da je Vasilis u svojoj Lepoti imao Dobrotu zbog koje je bio Lep...sama rupa u zivotu koja je nastala nakon njega, cekanje, zelja da se ponovo spoje...pa kad se pita u koje nivoe pakla se spustila njegova zena da ga iz pakla nakon nje izvuce, sam kraj romana...
Dopadaju mi se i filosofoski delovi, lepo su uklopljeni u pricu, razumljivi i pitki kao i sam njen stil pisanja.

Svakako me je naterala da se zapitam koliko ja spletkarim sa svojom dusom, i zato mi se i svidja.
Korisnikov avatar
By Dina
Pozajmila sam Mazi "Spletkarenje sa sopstvenom dusom" pa da vratim ovu temu na prvu stranu, da je uoci kad procita... :lukavi:
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Procitala prvu i dopala mi se.
Nacela drugu i stala, jer mi je bila dosadna.
A za trecu nisam ni znala da je izasla, nacicu je. Iris, po tvojoj preporuci. Ako ne valja... :avalon:
Korisnikov avatar
By DeVision
"Idi, Vreme Je" sam procitala u jednom dahu.. i dopala mi se knjiga, nalik na film.. superr!!
Sada sam na sajmu kupila "Spletkarenje" i jedva cekam da je procitam :setnja:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Samo da vas obavestim da je izasla nova knjiga "Dovoljan Razlog"

TRK U KNJIZARE! :giggle:
Korisnikov avatar
By Seaman
Citao sam Spletkarenje sa sopstvnom dusom, nisam se previse udubio u filozofske momente ove kjnige, nego sam vise bio skoncentrisao na ljubavni dio iste.Prica o djevojci koja je definitivno promasila ljubav svog zivota.Kao djevojcica koja je na obali mora skupljala kamencice i koja nije prepoznala kamen srece koji joj je poslao bog, nego je trazila jos takvih, na kraju ga nije zadrzala,tako ni Marina nije uspjela da prepozna ljubav svog zivota...Potresna prica uz koju sam prolio mnogo suza. :)
Vasilis i Marina :sigh:
Korisnikov avatar
By Dina
O Maza se javio na temu... najavila sam ga pre vise od godinu dana... ali bolje ikad nego nikad :smeh:
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by sofia
Kazi ko je Oziris!!!
I... 'el si saznala? Sad sam videla pitanje. :lol:
Korisnikov avatar
By mish_beli
Splektarenje sa sopstvenom dushom..davno, davno... :peace:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!