Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By BornEnchanter
Buduci da se i sam bavim umetnosti (muzicar) oduvek sam se pitao koja je nit koja povezuje homosexualce i umetnost. Mogu da kazem slobodno da mi je dobrih 70% kolega sa muzicke akademije gay, a isto se odnosi i na dramski i na likovnu akademiju i arhitektonski. Razmisljao sam o tome i dosao do zakljucka da mozda ipak imamo dobro razvijenu smisao za estetiku i dubinu emocija, pa nas to navodi ka umetnosti. Misljenja?
By ~ Le Saint X ~
Zanimljiva tema...
samo malo bole preformulisi pitanje...

Ali, eto...

Ja sam
pesnik
slikar
i
muzicar

znaci

gay na kub!
By Swanheart
ja crtam, pishem i sviruckam ...lezba na kub :lol:
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Swanheart
...lezba na kub :lol:
drago mi je!

et toq!
:snob:
Korisnikov avatar
By BornEnchanter
Skolujem se za muzicara, sto je i moja prva ljubav, a isto tako i slikam kad imam vremena, pisem prozu (nazalost za poeziju nikada nisam imao talenta), a ponekad zaglavim u sestrinoj sobi i izmesim nesto od gline (ona vaja :) ). Znaci ja sam na cetvrtu jel'???
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Uopste nemam smisla za umetnost :ruzan:
Korisnikov avatar
By decko
Hmm...pa to je generalizacija po meni i jos jedan stereotip (u ovom slucaju dobar za razliku od mnogo losih) koji se namece gay populaciji. Daleko od toga da mislim nesto lose o tome ali opet ljudi preteruju kada je rec o tome...u svakom filmu gay lik je ili umetnik ili muzicar ili pisac ili modni kreator. Mislim, kao da nema gay ljudi koji se bave necim sasvim desetim...

S druge strane znam dosta njih koji su gay i umetnici su... :)

Sto se tice mene volim mnooogo da crtam i pisem :)
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
ajme, opet ova tema! :zid:

i moj tata lepo peva, lepo crta, lepo igra
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ne znam za ovu vezu, ali zato primecujem da je danas nivo samokriticnosti obrnuto proporcionalan nadarenosti za umetnost. :povez:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by BornEnchanter
Razmisljao sam o tome i dosao do zakljucka da mozda ipak imamo dobro razvijenu smisao za estetiku i dubinu emocija, pa nas to navodi ka umetnosti.
Bas tako! Dosao sam do istog zakljucka! I ja sam se bavio raznim umetnostima pocevsi od slikarsva preko pisanja do glume...
Danas se bavim svim tim po malo. I kada se god krecem po tim umetnickim krugovim, uvek naleti na nekog ko ima sve karakteristike ili predispozicije za jednog gay-a...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
generalizacija. slažem se sa dečko-m.

a i ovo je super:
Originally posted by Dzelajza Rouz
Ne znam za ovu vezu, ali zato primecujem da je danas nivo samokriticnosti obrnuto proporcionalan nadarenosti za umetnost. :povez:
:smeh:
Korisnikov avatar
By ns.happy
:lol:
stereotipi, ne slazem se sa ovom korelacijom.
Korisnikov avatar
By Galadriel
hmm, pa ne znam umetnici odskacu od obicnog sveta svojom posebnoscu i cesto su ekscentricni. posto su navikli da su drugaciji od ostalih verovatno nemaju problem da to pokazuju, pa su mozda zato samo vidljiviji..nista drugo
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by arwen_evenstar
hmm, pa ne znam umetnici odskacu od obicnog sveta svojom posebnoscu i cesto su ekscentricni. posto su navikli da su drugaciji od ostalih verovatno nemaju problem da to pokazuju, pa su mozda zato samo vidljiviji..nista drugo

Ovo je dobra konstatacija. Slazem se skroz.. Umetnici su po defaultu
excentricni, tako da se ne libe da pokazu ni svoju seksualnu orjentaciju..

Ali da bi neko bio bas, bas... umetnik.. mora da nosi neku
tegobu, tugu sa sobom u srcu... Ne moze se biti pesnik, ni slikar,
a da niste nikada jecali, plakali... tugovali...

A, svi mi ovde, zbog pritiska drustva u kom zivimo osecamo tu tegobu...

Dakle postoji i ta veza..
By Simor
Ne mora nužno ova veza da bude besmislena.

Ok, slažem se, niti su svi homoseksualci umetnici, niti su svi umetnici homoseksualci, ali...

Verovatno je tačno ovo što su neki forumaši rekli, da je umetnički svet slobodniji u odnosu na ostale oblasti života, i samim tim da se homoseksualnost nešto više toleriše nego u ostalim oblastima. Sasvim sigurno je lakše biti feminiziran dečko u umetničkom svetu, jer se to može pripisati tobožnjoj ekscentričnosti, nego feminiziran dečko u privrednim krugovima, gde velike kurčevite baje pričaju o tome kome će pripasti koliko kapitala.

S druge strane, možda sama činjenica da gejevi i lezbejke rastu i bivaju, u većini slučajeva, neprihvaćeni daje određenu slobodu da se bude kreativan. Kada odgovoraš svim standardima, kada možeš da budeš sasvim udobno deo mainstreama, onda sam konformizam sputava kreativnost. Dakle, ne kažem da kreativnost nije jednako (ne)raspodeljena nego samo da neki uslovi mogu u većoj ili manjoj meri da utiču na to da li će se ona ispoljiti ili ne.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Simor
Ne mora nužno ova veza da bude besmislena.

Ok, slažem se, niti su svi homoseksualci umetnici, niti su svi umetnici homoseksualci, ali...

Verovatno je tačno ovo što su neki forumaši rekli, da je umetnički svet slobodniji u odnosu na ostale oblasti života, i samim tim da se homoseksualnost nešto više toleriše nego u ostalim oblastima. Sasvim sigurno je lakše biti feminiziran dečko u umetničkom svetu, jer se to može pripisati tobožnjoj ekscentričnosti, nego feminiziran dečko u privrednim krugovima, gde velike kurčevite baje pričaju o tome kome će pripasti koliko kapitala.

S druge strane, možda sama činjenica da gejevi i lezbejke rastu i bivaju, u većini slučajeva, neprihvaćeni daje određenu slobodu da se bude kreativan. Kada odgovoraš svim standardima, kada možeš da budeš sasvim udobno deo mainstreama, onda sam konformizam sputava kreativnost. Dakle, ne kažem da kreativnost nije jednako (ne)raspodeljena nego samo da neki uslovi mogu u većoj ili manjoj meri da utiču na to da li će se ona ispoljiti ili ne.
Tacno to!.. Konformizam ne radja umetnike....
By Simor
Ili da budemo radikalniji... Konformizam ne rađa ličnosti. :)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zavisi sta se pod tim smatra...

Igram... umem da pevam... dobijao sam pohvale za glumacke izvedbe... i mislim da je to to od mene.
Korisnikov avatar
By horus.
Ne volim generalizacije i skroz mi je bzvz. to sto kao gay-evi satro znaju da stepuju zato sto su gay, yeah right... :roll:
Korisnikov avatar
By *deni*
Da se razumemo, pravim umetnicima se mogu nazvati samo oni koji su stekli adekvatno obrazovanje iz neke grane umetnosti.
Ostali koji sa manje - vise talenta deluju u nekoj umetnickoj bransi su eventualno naivni umetnici.
:slika:
Ali to ne znaci da njihovi dometi ne mogu da budu visoki.
Eto, recimo, pokojna glumica Radmila Savicevic je od skole imala samo 4 razreda osnovne, pa je bila jedna od najradije gledanih glumica.
Korisnikov avatar
By Kittrie
ovI sa muz. akademije mi rekoSSe da treBa daupisem solo pevanje.
sa pRImenjenih su se Zgrozili kad su viDeli moje cRteze i saZnali da nisAm na njihovoj akademiji.
sviruckam giTaru i klavijature.
staLno mi se jaVljaju noVe (muzicke) pesme u glavi, neke su i recorded.
piSah i loSu liTeraturu.
voLEm fotoGrafisaT, a joSH vise sniMAt ljude.
rekoSe mi i da doBro igram, poSebno mi je dRAga izJava jednog eXtRa muLtimedijalnog umeTnika, prevaShdno muzicara,kako 'oseccJam muziQ i savrseno je iZrazavam pokREtom, mimikom..'.

blah, blahh, blah...blaH !! blabla bla bla bla blaaaaaa, blA blaH blaH.

jeL TO znaci da sam GAY :uplasen: ???

:smeh:
By Ulix
Mislim da je u pitanju zabluda, i to zabluda koja proistice delimicno iz onoga o cemu je Simor pisao. Samo sto ja ne mislim da se tako radjaju umetnici, vec nabedjeni kvaziumetnici koji ocajnicki pokusavaju da pobegnu od svoje prosecnosti. Sta cete boljeg primera od ovog foruma. Svi su multitalentovani, svi umetnici, svi najbolji i najveci i sta ti ja znam.

Uostalom, vecina meni dragih umetnika su str8: Polok, Pikaso, Marina Abramovic, Modiljani; Fokner, Dzojs, Kis, Albahari, Adi, Petefi, Radnoti... Ne verujem da odnos homo/hetero u umetnosti odstupa od odnosa homo/hetero u opstoj populaciji.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Aaaam a ako su modni kreatori umetnici... to se definitivno moze smatrati kao argument koji ide u prilog ovoj temi! :P

P.S. A otkud znas da su ti tvoji omiljeni umetnici bili str8?
Da li je to dokazano?
Da su mnogi bili ludi, to je mozda tacno... ali to automatski ne znaci da su bili i str8.
Korisnikov avatar
By decko
@ Dirrty - to je glupost.

Ma daaaj. To mu dodje kao ono - str8 ljudi ne mogu da lepo igraju/pevaju/crtaju a gay ljudi se plase lopte/nikad ne idu na utakmice..i sl?

To su po meni glupe predrasude.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mozda mi ako mi navedes jedan primer modnog kreatora koji ne prima kitu!
Ne kazem da pojedini str8 muskarci ne bi mogli podjednako dobro da nacrtaju neki model... ali kazem da nemaju ideja za to...

Ja i nisam pominjao druge vrste umetnika, u mom postu je jasno naglesena ciljna grupa.

A ono sto pitah Ulixa, to ozbiljno mislim.
Ko je dokazao da su bili str8?
Ne kazem da postoje dokazi za suprotno... ali opet... bez dokaza mogu se npr. smatrati i nekrofilima...
Korisnikov avatar
By ns.happy
drti, roberto kavali je ozenjen, ima unucad...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Eto... pobio si sam svoju izjavu.
Ima unucad... sto znaci da je mator... sto znaci da u vreme kada je on bio oran za :fuck: nije bio u mogucnosti... tako da je zavrsio sa zenom, a kasnije i decom... i unucicima!

I rest my case!
Korisnikov avatar
By ns.happy
:roflmao: koji si ti :lood: :lol: hahahaha... genijalno...
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by Dirrty19g
Mozda mi ako mi navedes jedan primer modnog kreatora koji ne prima kitu!
Ne kazem da pojedini str8 muskarci ne bi mogli podjednako dobro da nacrtaju neki model... ali kazem da nemaju ideja za to...

Ja i nisam pominjao druge vrste umetnika, u mom postu je jasno naglesena ciljna grupa.

A ono sto pitah Ulixa, to ozbiljno mislim.
Ko je dokazao da su bili str8?
Ne kazem da postoje dokazi za suprotno... ali opet... bez dokaza mogu se npr. smatrati i nekrofilima...
Ok. Tvoj stav. Necu se truditi da te ubedim u suprotno.

Moj je da je to glupost. To sto neko ima vise dara za umetnost ne znaci nista niti ima neke veze sa seksualnoscu. Jbt, koliko ima gay ljudi koji ne znaju da navedu dva slikara ili lupam, modna kreatora, bilo sta sto ima veze sa nekim oblikom 'umetnosti' a tek koliko njih nikad u zivotu nije igralo ili pevalo?

To je ista predrasuda kao kad neki str8 lik kaze da svakom 'pederu viri kita iz ociju' ili da 'ne silazi sa k**ca' ili 'svi pederi su tetke', samo u ovom slucaju obrnuta jer nije losa po gay populaciju.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!