Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
Koji književnici su vam ekstremno dosadni, ekstremno vas smaraju?

Evo ja prilažem kao prvog na listu ultradosadnih Mihaila Aleksandroviča Šolohova. Naravno, ako neko želi da me razuveri, spreman sam da čujem argumente.

Vaš red...

:uljenavatru:
By Paris
Toga nema jos od gimnazije. S obzirom da vise nema obavezne literature...Ali recimo da su meni mahom ruski knjizevnici dosadni...pocev od velikog D.
Korisnikov avatar
By Tot
Svakako "Otac nacije" sa njegovim raznim epigonima i Mihajlo Lalić.
By polarlicht4.1
Svi Rusi odreda, osim Peljevina i Tolstojeve.

Svi Srbi zajedno, osim Mirjane Novaković.

+ Golsvordi...ne znam šta mi bi pa pročitah kompletnu "Sagu o Forsajtima"... :shrug:
By Swanheart
Rusi me smaraju najstrasnije...
ne postoji ni teoretska sansa da mi neki Ruski pisac zadrzi paznju duze od 10 strana
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Marko Vidojković. To nije ni dupe da obrišeš, žali bože onih šuma što su pobijeen za taj papir.:trol:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Cudno, ali ovih su obe moje varijante navedene: da, Solohov; i da, Vidojkovic. Sa drugim nisam imala cast ni 8 strana, sto, naravno, nije opravdano... Morala bih procitati ceo roman i pasti u vecu i snazniju nevericu.
Korisnikov avatar
By anche
:neznam:
secam se dobro da je morao taj solohov da se cita, ali nisam nikada.

za dalje stvarno moram da kazem da nisam (tolika) mazohistkinja da citam ono sto mi je dosadno.

osim naravno, veoma plodnih, profesorki koje su pisale obaveznu literaturu za faks koji nikako da zavrsim.

mozda je to razlog!? :eureka:
Korisnikov avatar
By Delete
Za divno cudo, mene ni Solohov nije smorio kao Ljiljana Habjanovic Djurovic u jednom knjizici, ali, iz postovanja prema drugu, koji mi je knjizicu preporucio, sa namerom da diskutujemo o njoj morala sam da procitam i bila dovoljno smorena da ne zasluzuje ni naziv da joj spomenem.
Trenutno imam osecaj blagog smaranja Dzefrija Eugenidesa, ali podnosljivo, kad sam dosla do polovine knjige, moram i do kraja.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
U jebote ovo je otkriće veka: konačno da upoznam nekog ko čita Lj. H. Đ!!!
Korisnikov avatar
By Marvin
:lol:

Tako sam i ja reagovao kad mi je (relativno) bliska drugarica saopštila kako ona i njena porodica redovno glasaju za DSS.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Dušan Maljković
U jebote ovo je otkriće veka: konačno da upoznam nekog ko čita Lj. H. Đ!!!
:hekla:
Korisnikov avatar
By Vlada T
Šolohov je epigon dosadnosti. Peter Handke je pretenciozan i dosadan.

Od domaćih pisaca, tja, sta ja znam, uglavnom ovi sto se bave serbskim nacionom....Dobrica & co.
Korisnikov avatar
By Vlada T
Uzgred, meni jednom dopade ruke nešto od LjHDj, mislim da je "Javna ptica"....mislim da dotična gospođa ima snažan spisateljski talenat, ali još nikako da u skladu sa njim počne i da piše.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Delete
Trenutno imam osecaj blagog smaranja Dzefrija Eugenidesa, ali podnosljivo, kad sam dosla do polovine knjige, moram i do kraja.
Nisam čitao tog pisca pa sam uzdržan, ali :ne moraš sem ako te ne teraju na fakultetu. To je uobičajena greška da se moraju dočitavati dosadni/loši pisci.

Inače Simorova netrpeljivost prema Ljilji Habjanović (ne samo Smajlović) je poslovična. Tako smo bili na jednom sajmu knjiga i pošto je Simor dobio od rođake zadatak da joj kupi "Petkanu", on je to savesno uradio na štandu valjda "Narodne knjige", kada mu prodavačica sva ozarena reče: "Tu je i Ljilja, potpisaće vam knjigu". Na to je Simor momentalno zbrisao ne želeći autogram. Ja mu rekoh: "Pa zar neće tvoja rođaka da se obraduje ako dobije knjigu sa potpisom?", na šta mi je odgovorio: "Ne, ne, nikako!" i nije ga vredelo dalje ubeđivati.

Posle mi je rekao da rođaka nije pročitala do kraja "Petkanu" zbog čega sam mu opet zamerio što je odbio Ljiljin autogram jer bi tako ukrašenu knjigu rođaka možda pročitala :D
By polarlicht4.1
Kad već pomenuste "Petkanu", mene je moja tetka svojevremeno ganjala da je pročitam prepuna hvale za dotično delo savremene srpske književnosti ali sam nekako uspeo da vaspitano odbijem ponudu. Oduševi se žena dubokom mišlju koju pronađe nekim čudom, no treba imati na umu da je novokomponovana hrišćanka koja "kupuje knjige na metar", kako mi reče jednom, tako da...
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja imam opsesivno kompulsivnu "radnju" da ako uzmem da citam nesto, moram to i da zavrsim iz nekog respekta prema piscu. Mislim, treba umeti napisati i losu knjigu :shrug:
Medjutim, nekako ta kompulsija mi nije izrazena kao ranije :hvalaBogu:
Secam se ipak, jedne knjige, zove se "Sluzavkin sin"-nikako ne mogu da se setim ko je napisao, ali ako neko zna, bila bih mu/joj zahvalna da me obavesti ko je, kako bih znala da se nikako ne zeznem i uzasnom greskom uzmem da citam jos nesto od tog pisca. Ko zna, mozda me oplete kompulsivnost pa stavim sebe ponovo na muke.
Knjigu sam nasla na terasi pre jedno 10 dina, i moja mama koja je inace malo je reci veliki admajarer literature, mi je rekla "ico, ali ne moras da citas bas sve... :giggle: "
Ja se secam nekih krompira, i nekih opisa...ma totalni reset mi je knjiga uradila...sad kad razmislim, volela bih ponovo da dodje do mene da se poceTim zbog cega me je toliko smorila...rekoh ja da nisam sva svoja :pucaodsmeha:
By polarlicht4.1
Originally posted by devokICA
Ja se secam nekih krompira...
Ovo je sasvim logično jer je reč o služavkinom sinu, zar ne? Još ako je radnja smeštena u XIX vek, pa kud ćeš veće sreće? :nesiguran:
By Simor
DevokICE, možda August Strindberg? Našao na Vikipediji. :giggle:

Inače, i ja sam bio sklon toj opsesiji und kompulsiji o kojoj pričaš, da čitam knjigu do kraja, iz poštovanja prema autoru (?), svidela mi se ona ili ne, dok me Borhes, preko Tota, nije ubedio u suprotno: ako ti se posle određenog broja stranica knjiga ne svidi, čitanje ti ne predstavlja zadovoljstvo, onda je naprosto treba prekinuti. To je bilo dovoljno da moja neuroza bar malo mine.

:dancing:
By Sixto
Originally posted by Dušan Maljković
Marko Vidojković. To nije ni dupe da obrišeš, žali bože onih šuma što su pobijeen za taj papir.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Vlada T
Uzgred, meni jednom dopade ruke nešto od LjHDj, mislim da je "Javna ptica"....mislim da dotična gospođa ima snažan spisateljski talenat, ali još nikako da u skladu sa njim počne i da piše.
"Javna ptica" joj je i najbolje delo!
Korisnikov avatar
By Egon
ali .... ali ... Strinberg je fantastichan .... !!!! :molise:

nije vazhno ... od rusa izuzimam Chehova samo jer mi je jedan od najgenijalnih

ali ostatak ruskog drustva zaista nisam mogao da svarim ...

oni su ipak imali mnogo vise vremena u zivotu, nego mi danas ....
Korisnikov avatar
By Kiborg
Viktor Igo

Zvonara Bogorodičine crkve sam jedva pročitao, a sa Jadnicima stadoh na pola i kraj. U stanju je da ode u digresiju od 100 strana samo da bio objasnio nešto što bi stalo u dve rečenice.
Korisnikov avatar
By deželaš
Originally posted by polarlicht4.1

Originally posted by Tot
Originally posted by Delete
Nisam čitao tog pisca pa sam uzdržan, ali :ne moraš sem ako te ne teraju na fakultetu. To je uobičajena greška da se moraju dočitavati dosadni/loši pisci.
Slažem se sa ovim ali nikako da to izvedem i u praksi. Mada, poslednjih godina imam suprotan problem - da bilo šta dočitam do kraja. :sigh:

On topic: Starac i more, mada to moram čekirati sada sedam godina kasnije. Nekih 400 strana Mir-jam mi je pomerilo poznate granice klišeiziranog. Svaki Osterov početak. Btw, tekstovi koje smatram lošim me samo dodatno isprovociraju, nikad smore..
Korisnikov avatar
By Zoe
Kako, ali kako mozete reci da je Dostojevski dosadan?!?!? :doh:

Taj ko je to rekao ne zasluzuje ni da komentarisem....
Korisnikov avatar
By Nocturnal
deželaš
On topic: Starac i more, mada to moram čekirati sada sedam godina kasnije. Nekih 400 strana Mir-jam mi je pomerilo poznate granice klišeiziranog. Svaki Osterov početak. Btw, tekstovi koje smatram lošim me samo dodatno isprovociraju, nikad smore..
Kako si izdrzao 400 strana :shocked: ? Ja sam procitao "Malu nevestu" od doticne zato sto me je zainteresovalo sta to moja keva vidi u njoj. To je ubedljivo najgora knjiga koju sam procitao :barf: .
Zoe

:up:
Zlocin i kazna :love:

:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Nocturnal
Zoe

NOX
Korisnikov avatar
By shishmish
Originally posted by Kiborg
Viktor Igo

Zvonara Bogorodičine crkve sam jedva pročitao, a sa Jadnicima stadoh na pola i kraj. U stanju je da ode u digresiju od 100 strana samo da bio objasnio nešto što bi stalo u dve rečenice.
ju... kako to...

meni Perl Bak...
pre sto godina keva mi dala da citam... bolje da me je kaznila
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by Sunce
Originally posted by Nocturnal
Zoe

NOX
By polarlicht4.1
Originally posted by deželaš
Originally posted by polarlicht4.1

Samo kad bi znao koliko godina sam utrošio da ih otkrijem ne bi bilo smešno... :dioptrija_6:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!