Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Ne brinite, nije u pitanju zajebancija :) Naziv teme je samo prekopiran naziv njenog clanka u ko zna kom hrvatskom casopisu. U pitanju je naravno Vedrana Rudan. Nisam siguran da li je to vrsta citalackog fetisha, ali obozavam starije zene dugackog jezika.

Slika

Do sada je izdala cetiri knjige i to:
1. Uho, Grlo, Noz
2. Ljubav na poslednji pogled
3. Ja, Nevjernica
4. Crnci u Firenci

Fascinira me njena direktnost sa malom dozom bezobrazluka u javnim nastupima. Odavno se dokazala kao neko ko nema dlake na jeziku, neko ko ne zauzima strane vec iskljucivo zastupa sebe. Do sada sam procitao samo Nevjernicu ( 4 puta :D ) koja predstavlja knjigu kolumni koje je pisala u razdoblju od 5 godina za Feral i Nacional. Kroz istu su provucene teme o ratu u bivsoj Jugi, ratu u Iraku, Americi, Bushu, Katolickoj crkvi, porodici, poslu pa sve do opsjednutosti muskim polnim organom i muskarcima uopste. Neki ce reci da previse psuje, sto i jeste tacno, ali ja ju bas zbog toga volim :)

Da ne smaram, njen sajt http://www.bijelavrana.com

a sad, Kravopis :smeh:

"Doči ču u pet." Ceduljicu sam našla u Kikijevoj košulji. Ovo. Kad skužiš da lik s kojim živiš trideset godina. Da te vara s komadom od... Nebitno. Sve žene na svijetu su mlađe od mene. I još je krava nepismena. "Doči ču..." A zašto češ doči mom Kikiju? Zašto? I taj pravopis! Baš je bitan pravopis! Kao da Kiki s kurvom vježba č i ć u riječi ćevapčić?! A možda "doči ču" i nije pravopis?! Možda je to fonetika, morfologija, gramatika... Dobro.

Krava će mom Kikiju doći u pet. A možda je već i došla. Nema datuma. A sada su četiri popodne. Čučim, kurva bi napisala "ćućim", ispred perilice i gledam u papirić. Da. Upravo sam skužila da me Kiki vara. Ali. Ta tragedija nije ubila sve u meni. Ja još među svojim nogama vidim sedam smeđih dlaka na prokletim, prokletim bijelim pločicama.

Nosim papirić u boravak. Kao malo vode na dlanu. Ležim na kauču. Sada. Popila sam helex nula pet. Sve su moje prijateljice prevarene žene. Sve sam njihove filmove odgledala. Njihove muževe otele su opake kurve koje su znale dobro miješati tvrdim guzicama. Moje prijateljice mekih guzica, obučene u tri čeka bez pokrića, ostale su sa svojom djecom i brinule o njegovim starcima.

Sjećam se kako se Goranče derala u slušalicu: "Odi! Majmune! Ja sam za tebe dom kulture s vodoskokom!" OK. Ali. Zašto meni. Čitam svaku Milu, Tenu, Moju tugu, Doktor u kući. Ja radim na sebi! Gospođa na cesti! Kuharica u kuhinji! Kurva u krevetu! S naglaskom na kurva! To je najbitnije! Da. Čitam i Cosmopolitan. Kad me Aki ne vidi. Tamo piše da seks uvijek mora biti drugačiji. A mi se uglavnom... Dobro. Cosmopolitan. Tamo piše da je seks najbolji ako su oči pokrivene crnom, svilenom maramom. "Ana-Marija posve je obnevidjela od užitka..." Piše u Cosmu.

Vi ste ludi ako mislite da se crne, svilene marame mogu u Rijeci naći na svakom koraku. Pa sam ušla u prodavaonicu za udovice koje drže do sebe. "Tužna, crna krizantema d.o.o.". "Gospođo, marame nisu u modi." Prodavačica mi je na glavu stavila šešir, promjer metar, sa rijetkom koprenom od crne čipke. "S tim možete ići i na pogreb našeg Predsjednika..." "Ne želim ići na pogreb Predsjednika, meni je umrla mama", rekla sam tužno ledenim glasom. Da bih kravi pokazala da me obhrvala tuga, a ne potreba za ljepotom. "Imamo samo ovu..." Pružila mi je komad crne vune. Tri kvadrata. "Ovo je za starije gospođe, za pogrebe po snijegu." Sto pedeset kuna. Ali to je jedna marama. A za mene?

OK. Skratit ću priču. Super. Helex djeluje. A možda je "doči ču" napisao keramičar. Stavit ćemo smeđe pločice tako da dlake mogu na njima drijemati mjesecima. Da. Stavila sam Kikiju maramu preko očiju. Pokrila mu je i prsa. Do pojasa je izgledao kao talibanka. Od pojasa niže kao naša žena. Svoje sam oči pokrila kuhinjskom krpom. Proklete krpe. Peri, peri, uvijek smrduckaju. "Jebo te Cosmo", zaurlao je Kiki kad je pao sa kreveta tražeći moje tijelo koje je u kupatilu po treći put stavljalo krpu na oči.

"Drva! Drva!" Netko se dere ispod balkona. Pet je sati! Ha! Rasplet! To je "doči ču u pet". "Otključajte podrum, Marija!" Rasplet?????!!!! Ja se zovem Tonka! Tonka! Tonkaaaaaaa.....

Eh da, sto mislite o doticnoj??
Korisnikov avatar
By Pauceti
Originally posted by colonia_boy

Vi ste ludi ako mislite da se crne, svilene marame mogu u Rijeci naći na svakom koraku. Pa sam ušla u prodavaonicu za udovice koje drže do sebe. "Tužna, crna krizantema d.o.o.". "Gospođo, marame nisu u modi." Prodavačica mi je na glavu stavila šešir, promjer metar, sa rijetkom koprenom od crne čipke. "S tim možete ići i na pogreb našeg Predsjednika..." "Ne želim ići na pogreb Predsjednika, meni je umrla mama", rekla sam tužno ledenim glasom. Da bih kravi pokazala da me obhrvala tuga, a ne potreba za ljepotom. "Imamo samo ovu..." Pružila mi je komad crne vune. Tri kvadrata. "Ovo je za starije gospođe, za pogrebe po snijegu." Sto pedeset kuna. Ali to je jedna marama. A za mene?

Stavila sam Kikiju maramu preko očiju. Pokrila mu je i prsa. Do pojasa je izgledao kao talibanka. Od pojasa niže kao naša žena. Svoje sam oči pokrila kuhinjskom krpom. Proklete krpe.
Eh ta kriza :smeh:
Korisnikov avatar
By decko
^ Pazi kad sam isto to ja sad zapazio i smejem se :lol:
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Pretvorba u Bambija

Biba mi ponekad ide na živce. I Ksenija i ja smo joj rekle da profesor Fred voli visoke i vitke djevojčice i da ona ne može položiti engleski umjesto kćeri. Biba ko Biba. Ušla je u Fredov kabinet utegnuta u bodi nećakinje koja još nema trinaest. "Svucite se, kolegice", rekao je Fred. Biba se svukla. Fred ju je uhvatio za guzicu. "Tko će za mene osloboditi čvrstu riticu, tko?" "Ja", rekla je Biba. Kad je Biba riticu izvukla iz bodija, ritica se u profesorovoj ruci razlila u veliku guzicu. I mekanu. "Gospođo, pokažite mi osobnu!" "Može pasoš?", pitala je Biba. "Može putovnicu", rekao je Fred. "Gospođo! Vi imate četrdeset i osam godina!" "Tek u augustu", rekla je Biba. "U kolovozu, kurvo jedna!" Pa je Biba morala platiti osamsto maraka.

Ja mrzim improvizacije, ali volim izazove. Uostalom, svaka bi majka učinila sve za svoje dijete.

Naravno da znam da ni jedan grudnjak od mojih sisa koje su duga četvorka ne može napraviti čudo. Ali može estetski kirurg. "Gospođo, Vama se izgubila jasna linija donje vilice a upravo ta linija licu daje mladost. Face-lifting 4000 DEM. Gornji kapci, donji kapci... blefaroplastika gornjih i donjih kapaka, 3000 DEM. Grudi... Hm... Za što biste se odlučili? Da Vam u grudi ubacim čeličnu mrežu koja će..." Ni u bolesnom ludilu. Kiki je zbog koluta čelične žice koga je ukrao u Trećem maju dobio otkaz. "Dobro. Smanjit ću Vam dojke, odrezati višak kože, to se zove reduktivna mastoplastika, odstraniti masno tkivo i dio mliječnih žlijezda..." Super, ionako ne mislim noći provoditi u dojenju. Tri tisuće maraka.

Dva sam se mjeseca oporavljala jer su izvršeni i naknadni radovi: liposukcija, dermoabrazija, brisanje bora oko usta, lifting čela... Za samo dvadeset tisuća maraka, u Mili piše da je to vani pet puta skuplje, postala sam komad boli glava. To bi si trebala priuštiti svaka Hrvatica, i to u Mili piše, ali naše su žene glupe i konzervativne.

Meni moje nove, male sise stoje postojano kano male klisurine, a gledam poput začuđenog Bambija. To mi je od blefaroplastike gornjih kapaka. Sada vam moram nešto reći. Gornje kapke mi je malo previše odrezao pa bez šminke djelujem poput blago mongoloidnog Bambija. Ali blago. A doktor je rekao da će za desetak godina i to doći na svoje. Muškarci vole Bambije jer su rođeni lovci.

"Jesi li još nevina, zlato?" pita me Fred kad sam došla polagati engleski. "Da", rekla sam tiho poput Bambija. Ponekad sam baš glupa krava jebena. Često bubnem prije no razmislim. Djevica?! Zadnji put sam bila djevica prije trideset godina, a možda sam i malo rekla. Što uopće rade djevice profesorima? "Djevice moja", mrmljao je Fred, "djevice..."

Živa muka. Nisam znala što ću. Da li odmah raširiti noge jer sam, je li, djevica pa u svojoj nevinosti ne znam što me čeka? Ili čvrsto stisnuti noge od straha jer znam što me čeka?! Ako znam što me čeka, jesam li onda nevina? A što ako me nešto dočeka? Ako, kao djevica, naletim na nešto... Treba li vrištati? A ako budem vrištala, hoće li me doći spasiti podvornik? Postoji li na fakultetu podvornik? Treba li dati i podvorniku?

A možda treba samo tiho stenjati? Koliko puta? I kada? Prije? Poslije? Za vrijeme? Umjesto? Djevica? Jebo mi pas mater!

"Srno moja", dahtao je Fred i ljubio mi prste na nogama. Srna?! Koja jebena srna?! Plastičar mi je digao dvadeset tisuća maraka da bih izgledala kao Bambi, a ne kao majka njegova. Srna ima bar petnaest godina više od jebenog Bambija. Ili je Bambiju mama košuta, a srna mu je sestra? Čovjeku koji put dođe da načisto popizdi! "Treseš se, Bambi..." (Aleluja!) Bojiš se da će te boljeti, zlato..." Nakon šest minuta tihog plakanja i jecanja (radi bolova) dobila sam četvorku.

Ovaj tjedan sam položila matematiku, informatiku, atomsku fiziku i patologiju. Po ispitu uzimam četiristo maraka, a za djecu prijatelja tristo. Do sada sam pet puta izgubila nevinost, sedamnaest puta sam "išla do kraja" kao nedjevica, a samo jedanput sam ja platila profesoru da on "ide do kraja". To je bilo kada sam umjesto Kikija polagala ispit za voditelja čamca.
A moj Kiki po ispitu uzima tisuću maraka. Jer su profesori pederi skuplji.

edit: da neki ne bi odmah skocili zbog ovog na kraju, zena nije homofob
Korisnikov avatar
By jukie

Srna?! Koja jebena srna?! Plastičar mi je digao dvadeset tisuća maraka da bih izgledala kao Bambi, a ne kao majka njegova. Srna ima bar petnaest godina više od jebenog Bambija.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!