Chek' chek', ti zapravo mislish da je ovo ... dobra ... reklama ?
OMG!
I ja cu zaplakati
Reklama je primer nepoznavanja elementarnih pravila dobrog advertajzinga, kojih sam svestan chak i ja koji veze sa tim nemam (sem shto reklame gledam, jel).
Ciljana grupa je ... ?
Ok, ok, razni profili ljudi su predstavljeni u reklami, shto treba da nagovesti da je reklama namenjena shirokoj publici, ali ona ne promovishe nijedan proizvod, nikakvu uslugu, nishta shto bi bilo kome od njenih gledalaca bilo od koristi u tom trenutku.
Pet puta je duzha od optimalne duzhine za reklamu, shto bi bilo nekih 20-ak sekundi u kojih se sve mozhe reci i predstaviti na sasvim korektan i mashtovit nachin.
Fali joj dinamichnost, neshto shto bi kompenzovalo za njenu duzhinu, pored toga shto bi je odvojila od drugih. Monotona je i spora, nema svoj tok niti posebnu da tako kazhem temu, vec je sastavljena iz celina koje veze nemaju ne samo sa ostalim celinama, nego sa same sa sobom (riba jedva cheka da je neko nazove, a onda kada dozhivi orgazam jer ju je konachno pozvao, kazhe, 'ne mogu sad, sutra?', sin koji shalje ocu poruku 'idemo li na derbi', a otac je uzgred, u komi, i sl.)
Ostavlja veoma shirok prostor za 'manevrisanje', tj daje priliku ljudima da prebace kanal, da odu do WC

, da naprave neki sendvich etc. Ovo nje nishta retko i ogroman jeproblem za bilo koju reklamu, a njena duzhina ga samo pravi josh vecim.
Etc..
Mogu da pohvalim glumu jedino. Riba koja cheka poziv mi je simpatichna jako, i bakica koju zove cerka.
Other than that, reklama je djubre.
My 2 cents.