Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
ahhh... 80te!

ruzne frizure ala Duran-Duran, odvratni kratki plisani sakoi, mrezasti detalje na svim mogucim delovima odece, ruzne cipele u jarkim bojama..moda 80tih je bila odvratna. :katemoss:

madonnnna: papa don't preach ['it was great for unwed teenage moms to have an anthem, & it was great of madonna to write it']

sever i jug ['i know slavery is bad, but patrick swayze is on the southern side, & he's so cute!']

whitney houston ['the biggest thing since sliced bread - & as boring']

rambo ['what is more american than being sweaty, wearing a loincloth & killing people?']

indiana jones ['a thinking man's action hero!']

dinastija, dalas, strumfovi, sport bili...

petak 13ti ['pre-aids, it was the only way to prevent teen pregnancy.']

i sva ta (gay) mjuza:

boy george [karma chameleon
wham [wild boys]
99 luft baloon
relax, dont do it
shout, let it all out
careless whisper [THE MOTHER OF ALL SLIME & GOO: i'm never gonna dance again, guilty feet have got no rhythm...]
rock me amadeus [FALCO]
...

HOWEVER,
sve ovo me podsetilo na neke guilty pleasures:
girls just wanna have fun & she-bop girl

they don't make them like that any more. :sigh:

ko sto rece david coverdale [whitesnake]:
'that's why i love the 80ies- it had nothing to do with music!'

sta vi najvise/najbolje/najradje pamtite iz osamdesetih?
:flasher:
By жњ
hm, meni su npr. 80 fetish. obozavam ih!

mozda i zbog cinjenice sto taj deo detinjstva pamtim kao poslednji bezbrizni deo detinjstva dok ga rat nije pretvorio u pakao.

zaista nemam drugo objasnjenje za moju sklonost ka sakoima u kombinaciji sa trichetvrt rukavima, drechavoj odeci, espadrilama i gomili nakita. :giggle:

ko sto rece david coverdale [whitesnake]:
'that's why i love the 80ies- it had nothing to do with music!'
covek je ovo sigurno izjavio u afektu od kulturoloshkog shoka koji je osamdesetih godina pojeo sedamdesete (a on je zario i palio jos sedamdesetih). i zanima me kako je devedesetih i dvehiljaditih komentarisao najezdu bezlicnih netalentovanih tinejdzera. :vudu:

uprkos silnom kichu i neukusu, ta scena je iznedrila milion malih "one hit wondersa" koji su se sa dobrom pesmom mogli probiti do scene, sto i nije slucaj danas, sto se vidi po shit kvalitetu muzike.

hm, a kao primer za madonu bi umesto "papa don`t preach", stavila "like a virgin" jer je za sobom zaista povukla citavu seksualnu revoluciju i zabila shtiklu u oko konzervativcima koji su do tada vodili glavnu rec i sprovodili seksualnu represiju u medijima.

dodala bih

Miami Vice (posto dinastiju i dalas nisam gledala)
Smogovci, Branko Kockica, Gunisi, Plicijske Akademije, Ediji Marfiji, He-Man, Inspektor Gedzet, kao i gomilu odlicne naucne fantastike koju su iznedrile 80-te (Blade Runner i Alien serijal)

Mjuza:
Mr Mister - Broken Wings
Jon Secada - Just Another Day
Kim Wilde - Never Trust a Stranger
Simple Minds - Don't You
Crowded House - Don't dream it's over
The Cars - Drive :radosnice:
Cameo - Word Up
Eddie Murphy & Rick James - Party all the time
Tanita Tikaram- Twist in my sobriety
Tears for Fears - Shout
ZZ Top - Rough Boy
Visage - Fade to Gray
celokupni opus Madone, Majkl Dzeksona, Tine Tarner, Whitesnakea, Queena...

wham [wild boys]
Moram da ispravim, u pitanju je Duran Duran ;)

pored svega nabrojanog, osamdesete ne pamtim kao tresh. moglo se birati da li ces da gledas dinastiju ili poroke majamija, ramba ili aliena... sve je stvar izbora, isto kao i danas. samo sto su vremena bila srecnija i bezbriznija, pa otud i taj utisak "leprshavosti".

:up: za temu
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
te gnusne frizure tipa the bigger the hair - the closer to god!' :lol:

dalje, live aid ['enough of the food-aid: i'll feed the people if you guys stop singing!']

Konan Varvarin, Fredi Kruger (citav serijal), Dzindzer Lin :giggle:

evo jednog sjajnog sajta na tu temu:

http://www.inthe80s.com/

edit:

- Umro drug Tito (jebi ga, to je PRVA stvar koje se secam iz osamdesetih, ako u njih ubrajamo 1980. Zamislite, molim vas, prekinuli Nedeljno popodne zbog toga!)
- MTV (danas mrzim spotove, ali tada je to nesto stvarno bilo novo... bez obzira koliko nepotrebno samoj MUZICI)
- Tina Tarner (jedno Hi Fi vaskrsavanje, ali dostojanstveno)
- Dinastija (e, bre, pa makar je bilo ZABAVNIJE i izgledalo bolje od ovog sto se sada prodaje k'o sapunica).
-Miami Vice :zid: :zid: :zid:

Ocaj i camotinja:

- Sweet Metal (apsolutni mega-shit!)
- Motley Crue
- Bon Jovi
- Furanje Duran Duran mode (krace - sminkeri)
- Svaka pesma Bijelog dugmeta na kojoj peva Alen Islamovic.
- Uspon narodnjaka u SFRJ
- Crvena jabuka, Hari Mata Hari, Merlin
- Losi albumi velikih zvezda iz sezdesetih i sedamdesetih (Rolling Stones - Dirty Work, David Bowie - Tonight, Never Let Me Down, Neil Young - sme li se sa shit liste izostaviti ijedna ploca sem Rockin' In a Free World? Bob Dylan...)
- Obnavljanje Deep Purple
- Stadionski Hi Fi rock bendovi a la Dire Straits (koji su imali pokoju dobru pesmu ali su UVEK zvucali isto)
- Serijali Halloween i Friday The 13th (vec rekoh)uopste Mad Slasher podzanr.
- Prvi blokbusteri koji idu samo na lovu a nude sipak (Top Gun)
- Filmovi Kevina Kostnera
- Nestanak Dzuboksa
- Springstinov Rambo imid na Born In The USA
- Foklandski i Irachko-iranski rat
- 1981, 1988 i 1989. na Kosovu

ne mogu vise!!

paradoxalno, mozda, ali mene 80te asociraju na nesto jos vise deprimirajuce od ratnih, sankcionisanih 90ih.

ako su 80te bile glam, sjaj, itsl. onda su 90te otkrile [ogolile] uzas i trulez ispod toga, i postale cinichnije i mracnije. nacin razmisljanja/dozivljavanja stvari iz 80ih postao je nemoguc. sto je, na svoj nacin, dobro.

:sesir:
By жњ
ray ban i top gan, ooooo da

Slika

bela odela, espadrile, skupa kola, kokain i cice u strech haljinama, san pablo eskobara :drama:

Slika
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Billy Idol (White Wedding, Hot In The City, Rebel Yell, To Be A Lover, Eyes Without A Face)

Prince (vishe pesme nego albumi)

U2 (Boy, Joshua Tree, pesma New Year's Day)

Ganci i ruzhe (iako je onaj Axl pevao NJOK NJOK NJOK IN HEAUENS DOUAAA, Guns su definitivno imali dobre pesme i umeshnog gitaristu - Slasha. Death to Motley Crue!) :die:

Breakdance

Flashdance :love:

Slika
By жњ
a evo kako se osamdesete manifestuju u dvehiljaditima :smeh:

Slika
By жњ
Originally posted by Swanheart

Nike

Slika

sedi!! kec iz osamdesetih!! :jezik:

nike cortez poticu iz sedamdesetih. tacnije, prve su proizvedene 1972. :njanja:

:giggle: :kiss:
By Swanheart
ma shic... :P :)
secam se scene (Flash dance ) kada pandur regulise saobracaj a ona pretrcava ulicu gde se vidi da nosi iste ovakve patike...da sam poludela dok nisam iste pronashla :lol: :lood:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Ma bitno je da sam ja rodjena '80. :hvala:

:giggle:

btw, osamdesete :love:
Korisnikov avatar
By kal zakath
80-te su bila čista dekadenca. Definicija dekadence. U najboljem i najgorem smislu reči. Bile su reakcija na ekonomsku depresiju 70-ih, bile su period kada je tada još jedinstveni zapad mislio da može pobediti sve i svakoga (Reaganov rat zvezda), bile su početak nove tehnološke revolucije (kompjuteri, internet), bile su pune para (nikada u životu nisam imao toliko para, a bio sam gimnazijalac), što je dovelo do početka potrošačkog društva (jupiji), bile su period kada se je u punom smislu reči počela komzumirati svoboda koja je izvojevana u 60-im.

Muzika je bila genijalna. Toliko hitova koji se slušaju i dan danas nije bilo ni u jednom periodu prije ni kasnije. Narvano da je večina bila kič. Ali to je bio umetnički kič.

80-te su bile nešto ko Atensko Periklovo zlatno doba - vrhunac kreativnosti (ma koliko dekadentna ona bila), kome je sledio propad.
By жњ
Originally posted by kal zakath

Muzika je bila genijalna. Toliko hitova koji se slušaju i dan danas nije bilo ni u jednom periodu prije ni kasnije. Narvano da je večina bila kič. Ali to je bio umetnički kič.

darling. pa osamdesete su opravdale definiciju kempa kao stilizovanog kicha. ahhhhhhhh :drama:

nije me sramota ni espadrila, ni kombinacije jarkih svetlih boja... ni sladunjavih pateticnih pesama koje vrtim po ceo dan....

naprotiv :smug:
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by colonia_boy
ok, skapirali smo - ne volis 80-e. da li tvoj hejt prema istima zasluzuje temu? ne bih rekao. stoga temu preokrecemo u fan club 80-ih
citam sad tvoj post i ne mogu se dovoljno nadiviti sopstvenim postovima.
ne znam sta te sprecava da moje ukazivanje na dobre i lose strane 80tih stavis u razuman okvir i ne pokusavas da u tome pronadjes nesto pogresno ili ispravno.

ne znam ni odakle si izvukao zakljucak da ja hejtujem 80-te; ovo su hipoteticka pitanja jer me odgovor zapravo ne zanima.

ako si fan sarenih paticica i slikovnica, samo izvoli, pokreni svoj fan club; ovo je tema zamisljena za ozbiljnu diskusiju i suprotstavljene stavove o jednom od najkontroverznijih (meni licno najinteresantnijih) perioda u multimedijalnoj istoriji prohujalog nam stoljeca
:kosa:
Korisnikov avatar
By V25
80-te su zakon!!! M A D O N N A ! ! !:cool:
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Duran Duran- heroji 80-tih. svi moji divni hitovi iz detinjstva samo na jednoj ploci-upravo je drzim u rukama, pokusacu da nadjem omot na netu..

Po dobrom pamtim i:
:misli:

Hm... u osamdesetim su blokbasteri valjali.
Dakle, blokbasteri - Indijane Dzonsovi, Imperija, Dzedaj, Ghostbusters...
New Wave u svetu
New Wave u SFRJ
Nezavisne liste
Novi americki rok (Od Husker Du, R.E.M, Dream Syndicate preko Giant Sand, Sonic Youth i Thin White Rope do Pixies)
Billy Idol (White Wedding, Hot In The City, Rebel Yell, To Be A Lover, Eyes Without A Face)
Konan Varvarin
Filmovi Voltera Hila, Pedra Almodovara, Slobodana Sijana i Gorana Markovica. :love:
Stiven King (It, Pet Sematary, Cujo, Gunslinger)
Program Plus :love:
Start i Erotika
Rambo Amadeus
i naravno...
...Iron Maiden!

:rock:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by жњ
hm, meni su npr. 80 fetish. obozavam ih!

mozda i zbog cinjenice sto taj deo detinjstva pamtim kao poslednji bezbrizni deo detinjstva dok ga rat nije pretvorio u pakao.
potpisujem. s tim što meni nije rat pretvorio detinjstvo u pakao, nego pubertet u jednu sivu i depresivnu besmislicu od egzistencije. osamdesete su, takođe, poslednje što pamtim od nekakvog sveta that-makes-sense. i kad su se završile, prestala je da postoji jedina država koju sam ikada osećala kao svoju, što mi nije baš bilo od naročite pomoći u prolasku kroz tinejdžerske krize identiteta. a o tome koliko sam tada bolje živela u elementarnom, materijalnom smislu, da i ne pričam.
dakle, sve skupa, grdna mi je nostalgija za njima. čak i za onim stvarima koje su me zapravo nervirale u trenutku dok su se dešavale.
Korisnikov avatar
By V25
Pa trash horrori su bili interesantni 80-tih. Btw ne trpaj "Halloween" i "Friday the 13th" u isti kos, jer "Halloween" ipak ima tri dela koja vrede (1,2,6)
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
@ forumas sa fejk poremecajem licnosti

da te ne zanima, ne bi uopste odgovarao na moj post. :P

over and out
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!