Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
Nakon "parade" konja, od jula do oktobra ove godine u Novom Sadu će biti nova izložba na otvorenom prostoru - "parada" krava. Prva manifestacija ovakvog tipa održana je u Cirihu 1998. godine. Nakon toga, umetnički oslikane i ukrašene figure raznih životinja u prirodnoj veličini, bile su izložene u gradovima kao što su Pariz, London, Štokholm, Atina, Buenos Aires, Njujork, Čikago, Edinburg, Lisabon, Prag, Budimpešta i mnogi drugi.

Manifestacija "Krave u gradu" ima nekoliko osnovnih ciljeva:
- da približi umetnost građanima,
- da kao turistička atrakcija pruži određeni doprinos turističkoj ponudi Novog Sada,
- da završnim delom Manifestacije određeni iznos prikupljenih sredstava od prodatih figura usmeri u humanitarne svrhe.

Ako ste zainteresovani za oslikavanje: http://www.artparada.com/siluete.htm

Btw, predlažem da budemo kreativni i da zamislimo kako bi oslikali figure Maje Gojković.

:slika:
Korisnikov avatar
By Ždrebac s jug
Што ми не јави за параду за коњи несрећо. чуј него краве. краве и уметнос. јес. шио ми га ђура узано у струку.
By Sixto
Na stranu politicka pripadnost i razlike, a sto bi tome davali losu konotaciju, zar nije kulturna ponuda grada u mnogome poboljsana?
Ja nisam video Warhol-a, Rembranta, Rubensa, Filmski festival Srbije, Festival ulicnih sviraca, Noc muzeja, Erosa, Stinga i mnoge druge stvari za vreme Novakovica!
Covek bi ocekivao za Maju tj SRS da dovede Grandove zvezde, ali koliko vidim nije!
Novi Sad cak finansira delom i Narodno pozoriste koje je pod ingerencijom republike a koja osim onoga sto mora tj plata ne daje ni dinara!
Pre bi oslikao kravu Borinim likom jer nije nista uradio pod milim bogom za NS!

Nas je problem sto u folderu Kultura i Unetnost polemiseo o trash serijicama sa kablovske i filmovima koji ma kakvo djubre bili zovemo umetnoscu samo zato sto se u njima dva tipa ljube, svadjaju, jebu i sl!
Korisnikov avatar
By deželaš
sixto, šta je s tobom danas (u svim postovima) ?

opusti se :colorado:
By Sixto
Sto?

Samo me malo nervira kad neko prica a kad mrdne do grada svako vece neko kulturno desavanje a on kritikuje! Mora da ga je mama rodila na Mocartovom koncertnom klaviru, nikako onom kucnom gde je vezbao, samo koncertnom!
Korisnikov avatar
By Rei
Gospode bozhe, oni konji su bili ODVRATNI, mogu misliti na shta ce krave lichiti... Ne, bolje da ne mislim.. :|
By Sixto
Originally posted by REI
Gospode bozhe, oni konji su bili ODVRATNI, mogu misliti na shta ce krave lichiti... Ne, bolje da ne mislim.. :|
E pa na to i mislim, ili ti se ne dopadaju ili ih volis, al lupetati, pa misliiiiiiim!
Korisnikov avatar
By tramp
ne razumem te ljude ... sto moraju da pokazuju krave u javnosti!

:zastava:
By Simor
Originally posted by Sixto
...
Pa to i jeste pravljeno za likove poput tebe. Stavi ti naslikanu kravu i ti kažeš: "Vau, što je Maja* dobar gradonačelnik**, vi'š kako joj do umetnosti stalo." A iza naslikanih krava se kriju razne stvari: prekomerno zapošljavanje radikalskih kadrova po javnim preduzećima sa astronomskim platama, otvaranje finansijerima partije autobuskih stanica po novosadskim vukojebinama, preimenovanje ulica po ratnim zločincima, prekidanje uličnih predstava jer popovi pričaju telefonom, izbacivanje sa Tribine mladih jer se dovode nepodobni umetnici, ispaljivanje burića na Badnje veče, etc.

(*za neupućene: svojevremeno pravni savetnik Vojislava Šešelja, optuženog za ratne zločine, i aktivni podržavatelj fašističke politike SRS)

(**strogo koristiti rodno nesenzibilan govor)

Btw, da se zna - meni su oni konji prošle godine bili skroz ok, i pretpostavljam da će tako biti i sa kravama. No, to svakako nije razlog da padam ničice pred onima koji kulturno i antropološki pripadaju nekoj drugoj sredini a ne Novom Sadu.

Inače, Rembrant i Rubens? "Portret oca" i "Seneka"? To ono što je za Majina vakta pokradeno iz Muzeja grada? Maja to donela? A ti to video? Hmmmm....

:krava:
By Sixto
Ne mislimd a su krave vrh umetnosti ali tvoj je problem sto ti ne razlucujes poltiku od kulture! Zato i imamo danas problem da se odredjena osrednja imena ne skidaju sa ekrana, pozorisnih repertoara i filma! Samo zato sto su nekome nekad dali podrsku!
Zaposlenost kadrova nije nista veca nego za vreme prethodne vlasti, ali ako igras igranku zvanu politka onda treba da postujes pravila tj da lepo podvijes rep kad te zameni neko na nacin kako si ti zamenio svog prethodnika!
Sto se tice autobuske stanice, covek ju je izgradio od svojih para, na svom zemljistu, a ja jos uvek ne vidim da prevoznici tamo voze! Ta prica jos nije dobila epilog pa prvo skoci pa onda reci hop! Ako je to tebi vukojebina nekima nije! Ne zive svi u Zara trouglu TRCIKA-LAZINO TELE-MB BUS!
Ispaljivanje burica na badnje vece i pecenje volova se desava po perifernim naseljima vec godinama i sa majom i sa borom i bez njih, i verovatno ce kad mi odemo u penziju!
Dakle, ipak tvoj procesor jos ne moze da razluci sta je sta!
Da li je ona ukrala slike? Ili mozda mislis da je trebalo ne organizovati nista jer u svetu cveta ilegalna trgovina umetninama!? Neka deca gledaju na netu!
Kad se oladis i krenes jedno popdne kroz grad smetni s uma ko sedi u gradskoj kuci i pogledaj oko sebe! imas puno pravo da glasno i jasno kazes svuda po Srbiji ja sam iz NOVOG SADA!
By Simor
Nema umetnosti bez politike. Ne nastaje umetničko delo u međuprostoru, nego u određenom socijalnom kontekstu. I interesantno je da ti primetiš Majine omiljene umetnike, poput Erosa (da zanemarimo Rembranta i Rubensa, za koje si ti ustvrdio da ih je Maja Bitch Božiji "dovela" u Novi Sad), a ne primetiš neke druge, daleko važnije umetničke događaje u NS -- "Trajni čas umetnosti" ili delovanje organizacije kuda.org. To su događaji i institucije na koje Novosađani mogu da budu mnogo ponosniji (to daje urbani identitet urušenom NS-u) od masovki koje organizuje aktuelna gradonačelnica, potpuno netransparentno trošeći pare iz budžeta, dakle pare građana Novog Sada. (Da se razumemo, ja protiv masovki, u principu, nemam ništa, i velika mi je želja da posetim Dugino poselo i sa Neđom zapevam pesmu Klintonu: "Gospodine žuti, ne diraj mi srpsku zemlju, bolje ti je ćuti!")

A da umetnost nije odvojena od politike dokazuje još jedan umetnik koga si pomenuo (i kao konzument kulturne ponude u NS si toga sigurno svestan), a čija su se neka dela mogla videti prošle godine u NS:

Slika

Inače, pravo je svakoga da smetne sa uma ko sedi u gradonačelničkoj fotelji ili da to ne uradi. Mene je, lično, sramota da Novi Sad, sa svojom multikulturalnošću i multikonfesionalnošću, sa ogromnim značajem za srpsku kulturu i duhovnost, ima na čelu ženu koja je bila i ostala aktivni reprezent jedne retrogradne, ksenofobične i fašističke politike. I može Foucaulta da digne iz groba i dovede ga u Gradsku kuću, moje mišljenje ne može biti promenjeno. I dozvoli mi da ga izrazim, bez obzira što ti misliš da je cool što imamo i Stinga i Warhola i Gojkovićku.
By Sixto
Zasto uopste mislis da ja cenim i volim sve ono sto sma nabrojao!?
Ili sma da bi tebi bio po volji post trebao da pretresem za ove tri godine sve ono sto se desilo u ns?
Ako sam pomenuo Warhola ne znaci da mi se dopada ono sto je uradio! Covek dusevno oboleo koji je u nedostatku cetkica sa terase zvao ljude sa ulice da dodju da zajedno pisaju na slike ili Merliknine igrarije na 100nacina kao u fotosopu! Ne uklapa se u moj koncept umetnosti ali ne mogu poreci da je umetnost samo zato sto meni ne ide niz dlaku!
Ako smatras da je za kulturu grada od jednog Rembranta ili Rubensa vazniji Centar za nove medije onda nemamo o cemu da ragovaramo! Ne zato sto je Centar manje vazan jer poredis neuporedivo! Al opet to je stvar tvog ukusa i ne mozes samo na osnovu njega da kazes da je vazniji od Rembranta!
Ako ti je bliza kultura tj nacin na koji se prezentira koji vec neko vreme promovise Balasevic, tj male sale sa paprenim kartama sa prvim redovima popunjenim kadrom iz Nemanjine onda mi je zao, ja sam ipak za masovku i da cujem njegov D-mol na trgu, a ti idi pa plati Nedji ulaznicu za uredno zakupljenu halu u Temerinu pa slusaj Dugino poselo, nemam nista protiv!
Stos je u tome sto smo ti i ja u tom istom Majinom Novom Sadu nasli ono sto nam odgovara!
Maju ako je zasluzila ce da pocisti istorija, izbori ili sudski organi, ako ne, onda ostaje tamo gde jeste svidelo se to tebi i meni ili ne!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!