Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Ima li na forumu ljudi koji vole bollywodske filmove ili općenito indijsku kinematografiju? Ja ih obožavam, tako su bajkoviti, "nevini", prepuni žarkih boja, pjesmi i plesa .. ako sam loše volje ti me filmovi uvijek razvesele :dancing:

Na žalost, kod nas su TV stanice imune na ovakve filmove. Teroriziraju nas sa američkim filmovima a indijske kinematografije ni za lijek :no: Najbolji način dolaska do tih filmova je upravo preko interneta. I tu se naravno može zaboravit na exYu titlove, ako imam sreće naletim na neki loš prijevod na engleski, njemački ili poljski.

Pa pitanje za sve vas, volite li indijsku kinematografiju, što vam se najviše sviđa kod nje, imate li omiljene glumce, preporučite neki dobar film koji vrijedi pogledat ... :dance:
Korisnikov avatar
By MARQUE
Evo ja ću prvi preporučit jedan odličan film koji svaki ljubitelj indijskih filmova mora pogledat. :love:

Slika

Bunty Aur Babli (Bunty i Babli)
Godina: 2005
Trajanje: 170 min.
Jezik: Hindi
Uloge: Abhishek Bachchan, Rani Mukerji, Amitabh Bachchan, Raj Babbar, Prem Chopra

Tema: Rakesh i Vimmi su dvoje mladih i ambicioznih Indijaca, žive na selu i međusobno se ne poznaju. Rakesh sanja o preseljenju u veliki grad, da otvori svoju vlastitu firmu i postane uspješan poslovni čovjek, a Vimmi da postane manekenka, ali i da će njezine krpice (koje sama šiva) postati poznata i skupa brand odjeća tražena u cijelom svijetu. No njihovi roditelji ih ne shvaćaju, Rakesha otac tjera da si konačno nađe neki posao i da prestane maštat o karijeri, a i Vimmina obitelj smatra da je moda i dizajn samo njezin mladenački hir i očekuje od nje da postane prava indijska žena predana svojoj obitelji a ne karijeri, štoviše čak su joj i budućeg muža našli. Isfrustrirani ne podrškom svojih roditelja jedne večeri oboje pobjegnu od kuće, u nadi za da će u velikom gradu ostvariti karijeru o kojoj maštaju. Na željezničkom kolodvoru se susreću, i odluče zajedno putovati i tražiti životnu sreću. Vrlo brzo se zaljubljuju i nakon niza neuspjeha u traženju posla u novim sredinama, krenu sa raznim ilegalnim radnjama ali ne toliko zbog potrebe za novcem koliko zbog zabave. Kradu automobile, lažno se predstavljaju kao sakupljači poreza po okolnim selima, iznajmljuju bogatom strancu Taj Mahal .. sve to rade sa pseudonimima Bunty (Rakesh) i Babli (Vimmi). Ubrzo njihove kriminalne radnje postaju glavna tema u cijeloj Indiji, i tu u priču ulazi inspektor Dashrath kojemu je glavna zadaća naći ih i strpati u zatvor. Što je bilo dalje bilo, pogledajte film… ;)

Film je 2005. bio veliki hit u Indiji. Nagrađen je sa mnogo nagrada, a pjesma iz filma «Kajre Re» br.1 na indijskim top listama. http://www.youtube.com/watch?v=Ceo48gUQrjw
By жњ
gledala sam ih par, ali posto sam bila mala, ne secam se naziva.

secam se da su mi se dopali. narocito kad krenu da djuskaju medju leshevima odmah nakon revolveraskog obracuna :vijaca:

hm cek...

a evo :klap:

kompilacija sa muzikom "VA - The Very Best Bollywood Songs". odvrnem da kontriram kad mi komsiluk pusta narodnjake :maljkovic:
Korisnikov avatar
By bigiboy
Obožavam ih :hyper:

Imaš na ZEE TV i ZEE Cinema 24h/dan indijske filmove :yes:

A gde mogu da skinem Bunty Aur Bably? Zvuči jako dobro ...
By Sixto
Extra su mi, imam brdo muzike, dodje ti da ustanes i da igras dok gledas film! :love:
Korisnikov avatar
By MARQUE
Originally posted by bigiboy

Imaš na ZEE TV i ZEE Cinema 24h/dan indijske filmove :yes:

Istina, ali jel ti znaš kakva je slika na tim kanalima? Očajna! :uplasen: Rezolucija i bitrate im je za male portable televizore, užas, skroz izgubim volju gledat ako je slika loša. Prije dok su išli analogno na Astri imali su bolju sliku nego danas. A i ti njihovi filmovi koje puštaju su uglavnom drugorazredni, ajde naleti koji dobar na Zee Cinema iako na njemu ne rade dobro engleski DVB titlovi, mješaju se sa latinskim :( no znaju nekad naljepit engleske titlove pa je onda OK... sve u svemu nisu ti kanali onakvi kakvi bi trebali biti ...
Originally posted by bigiboy
A gde mogu da skinem Bunty Aur Bably? Zvuči jako dobro ...
Imaš na torrentima, ukucaj u Google "Bunty Aur Bably torrent" i izbacit će ti 100% torrent sajt sa kojeg ga možeš skinuti ;)
Korisnikov avatar
By MARQUE
Originally posted by Sixto
dodje ti da ustanes i da igras dok gledas film! :love:
Meni je fascinantno kako u tim filmovima plešu zapravo sasvim obični ljudi a ne profesionalni plesači, i to svih uzrasta od 7 do 77 godina.. iako ne volim filmske mjuzikle, obožavam način na koji oni prezentiraju pjesmu i ples, kao što si rekao - dođe ti da zaplešeš sa njima ... :kolo:
Korisnikov avatar
By KiWi

Ima .. ja znam da Status obožava Bollywood filmove ...

Meni se sviđa njihov specifični izraz i uklapanje muzike i plesa u samu radnju filma ... Prosto te navode da pomisliš da sve to uvrnuti san jednog od glavnih likova :giggle:
Korisnikov avatar
By bigiboy
Originally posted by MARQUE
Istina, ali jel ti znaš kakva je slika na tim kanalima? Očajna! :uplasen:
znam da je loša slika ali vidi se ;)

Bunty Aur Bably se skida :yay:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Super su Indijci. Majstori za spektakl ali i za osetjajnost.
Pogledao sam Monsunsku svadbu, magichan film - obozavam ga, i Vreme smeha, vreme tuge (nisam siguran ali mislim da se tako zove, ili neshto slichno tome).
Korisnikov avatar
By shumadinac
iako sam već duže vreme fan Bollywooda, nikako da uzmem vremena da skinem nešto, ali evo, baš ovih dana skidam neke filmove i muziku gde stignem... nekako non-stop slušam "Mahi mahi mahi" od Priyanke Chopre iz filma Kismat (to je prepevala na naški Viki), muzika i glas su toliko moćni, da jednostavno ne mogu da prestanem da slušam

nego, znali li neko gde se mogu naći engleski titlovi za te filmove??? ja nađoh jedan sajt desisubs.com, ali nemaju baš sve, a trenutno mi treba prevod za "Raqeeb" (Rivals in love), pa ako neko ima...

inače, svima toplo preporučujem film "Lagaan",

Slika

to je neverovatno ostvarenje... i moj prvi indijski film... radnja filma i muzika, kao i ples, su neopisivi... mislim da je bio i nominovan za oskara, ali nisam siguran
Korisnikov avatar
By shumadinac
Originally posted by MARQUE
Ima li na forumu ljudi koji vole bollywodske filmove ili općenito indijsku kinematografiju? Ja ih obožavam, tako su bajkoviti, "nevini", prepuni žarkih boja, pjesmi i plesa .. ako sam loše volje ti me filmovi uvijek razvesele :dancing:

Na žalost, kod nas su TV stanice imune na ovakve filmove. Teroriziraju nas sa američkim filmovima a indijske kinematografije ni za lijek :no: Najbolji način dolaska do tih filmova je upravo preko interneta. I tu se naravno može zaboravit na exYu titlove, ako imam sreće naletim na neki loš prijevod na engleski, njemački ili poljski.

Pa pitanje za sve vas, volite li indijsku kinematografiju, što vam se najviše sviđa kod nje, imate li omiljene glumce, preporučite neki dobar film koji vrijedi pogledat ... :dance:
upravo to... i meni je krivo što su nemi za takve filmove... do sad, osim onih nekih hit filmova, koji su bili u bioskopima world wide (poput Monsunske svadbe), nijedan drugi bollywoodski film nisam imao prilike da vidim kako na TV SLO, tako ni na HRT ili RTS, a o privatnim stanicama i da ne govorim...

inače, skorije sam gledo "Krrish"

Slika

nije toliko loš, traje oko 3 sata, ima dosta smešnih situacija, ali je to kao neka SF bajka, što u nekim trenucima pokvari skoro celu radnju filma, ali ima dobrih pesmuljaka i scenskih nastupa

a pre par nedelja sam gledao ovaj novi film "My Bollywood Bride"

Slika

što je u bioskopima, i ne preporučujem ga... glumi onaj lik iz Sex & Grada, Samanthin konobar Smith, ili kako već... ona glavna glumica je očajna, neka pusta amaterka, a ni on se baš nešto nije snašao u glavnoj ulozi, radnja je dosta monotona, i dok trepneš, kraj filma... ali zato je soundtrack fenomenalan i baš ga tražim na netu, ali za divno čudo, nema ga nigde, zato Marque, ako naiđeš negde na njega, javi mi link, bio bih ti zahvalan

tol'ko o preporukama... ;)
Korisnikov avatar
By MARQUE
Originally posted by shumadinac

inače, svima toplo preporučujem film "Lagaan",

to je neverovatno ostvarenje... i moj prvi indijski film... radnja filma i muzika, kao i ples, su neopisivi... mislim da je bio i nominovan za oskara, ali nisam siguran

Gledao sam ga, odličan film :yay:

A nije bio nominiran za Oskara (koliko ja znam) već na European Film Awards, ali to je bilo prije nekih 5 godina :nerd:

Originally posted by shumadinac
upravo to... i meni je krivo što su nemi za takve filmove... do sad, osim onih nekih hit filmova, koji su bili u bioskopima world wide (poput Monsunske svadbe), nijedan drugi bollywoodski film nisam imao prilike da vidim kako na TV SLO, tako ni na HRT ili RTS, a o privatnim stanicama i da ne govorim...
sad sam se sjetio da je RTL (HR) prije dvije godine prikazao film Shakti (The Power), koji mi se baš i nije dopao ... a toliko su ga reklamirali kao nešto senzacionalno :piski:

http://www.rtl.hr/program/prikaz/1272/

:skida my bollywood bride:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!