- 10 Mar 2007, 17:46
Pa, u Sonjinim emisijama nema tema - postoji slobodan tok misli Sonje Savić, i pokušaj gostiju da se u tim iskidanim rečenicama snađu. Da ne pričamo o tome da je nemoguće utvrditi jedan koherentan sistem ideja kod Sonje, pošto se on, ne iz emisije u emisiju, nego unutar jedne emisije, pet puta promeni.
Gledao sam nedavno emisiju u kojoj je gošća bila Maja Volk. Pola emisije je proteklo u snimcima Majinog sviranja u jednom klubu - snimci su bili očajni, i s vremena na vreme se čuo Sonjin krik iz off-a. Druga polovina emisije je bila posvećena razgovoru sa Majom, a potpuni vrhunac je bio kada je gošća pomenula nekog profesora sa beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti (meni, na žalost, nepoznato ime) koji je zaboravljen od strane srpske umetničke javnosti. Ostatak tog konkretnog razgovora je protekao otprilike ovako:
Sonja: Majo, to je strašno, ja pokušavam da ga dovedem u emisiju, ali nikako da dođem do njega!!!!
Maja: On je umro.
Sonja: Ali, to niiiiigde nije objavljeno!!!!!!!
Posle te sekvence bilo mi je potpuno jasno koliko Soki lupeta.
Onda sam gledao emisiju pre par meseci, kada su gostovali Supernaut. Svi koji znaju koliko su Supernauti neestetski za gledanje, znaju da je pogled morao biti usmeren u neku drugu tačku na tv ekranu. Elem, ja sam obratio pažnju na Soki, koja je, sirota, sve vreme mlatarala glavom, pokušavajući da uhvati ritam inače nemelodičnih Supernauta. To je bilo jako zabavno.
I, konačno, prošle nedelje, uhvatio sam kraj gde se Sonjica, u društvu neke super avangradne novinarke koja radi kolumnu za "Kurir", vajka kako se nevladine organizacije, eto, ne bore ni za šta drugo nego za seksualne slobode.
Posle toga, uprkos svojoj mazohističnoj prirodi, odlučio sam da završim sa Avala odisejom.