- 02 Mar 2007, 04:44
Ne znam da li ste imali priliku da gledate ovu seriju, ali to je nesto najbolje sto sam ja skoro gledao
!!! Govorim naravno o rimejku, originalnu seriju iz 1978. na zalost jos nisam imao prilike da pogledam
. Serija govori o ratu izmedju ljudi i Cylonaca (pisacu tako zato sto mi stvarno bezveze izgleda da pisem Sajlonci). Ljudi sa 12 kolonija su ih stvorili da bi im pomogli pri radu. Cylonci su se pobunili i usledio je takozvani Cylonski rat, posle koga su Cylonci napustili 12 kolonija i uputili se u nepoznatom pravcu. Niko ne zna gde je njihova maticna planeta. Posle mirovanja od 40 godina, vratili su se i masovnim napadom maltene izbrisali celokupnu ljudsku populaciju sa 12 kolonija. Ostala je sacica prezivelih (oko 50.000 hiljada), i jedana jedina svemirska krstarica, "Galaktika". Oni su se uputili u potragu za misterioznom 13. kolonijom, za koju se smatra da je samo mit, Zemljom... Ovo je najkraci i najsturiji opis, ima tu mesta za jos stosta, ali da ne kvarimo onima koji ce da gledaju.
Pocelo je sa miniserijom iz 2003. (2 pilot epizode od "tricavih" sat ipo), da bi prva sezona serije krenula u 2004. Trenutno se u Americi 3. sezona polako privodi kraju. Ono sto zadivljuje kod serije je to da zaplet ostaje svez, sta vise, sto serija dalje odmice prica je sve bolja
!!! Mnostvo likova (one manje bitne stalno zaboravljam, pa kad se ponovo pojave kao da ih gledam prvi put
), zavera, borbe za vlast i na kraju krajeva za puko prezivljavanje.
Ko vam je omiljeni lik? Za koga sumnjate da je Cylonac
?
Ja obozavam Dr Baltara
("No more mister nice Gaius"
).
Sta mislite, da li je broj 6 samo u njegovoj glavi ili mu je ugradjen cip?
Sa sto manje spoilera, molim :trep:trep:trep:. Pogotovo zato sto sam ja tek na pola
,
NOX

Pocelo je sa miniserijom iz 2003. (2 pilot epizode od "tricavih" sat ipo), da bi prva sezona serije krenula u 2004. Trenutno se u Americi 3. sezona polako privodi kraju. Ono sto zadivljuje kod serije je to da zaplet ostaje svez, sta vise, sto serija dalje odmice prica je sve bolja

Ko vam je omiljeni lik? Za koga sumnjate da je Cylonac

Ja obozavam Dr Baltara

Sta mislite, da li je broj 6 samo u njegovoj glavi ili mu je ugradjen cip?
Sa sto manje spoilera, molim :trep:trep:trep:. Pogotovo zato sto sam ja tek na pola

NOX