Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
Penguin books je objavio seriju džepnih izdanja klasika svetske književnosti sa potpuno belim koricama. Čitaocima je ostavljena sloboda da se late slikarske četkice, markera ili tuša, i dekorišu naslovne stranice kako misle da bi korice dotične knjige trebalo da izgledaju. Korice su napravljene od takvog papira da su pogodne za sve slikarske tehnike.

U prvoj ediciji Penguin će objaviti dela "Zločin i kazna" Dostojevskog, "Slika Dorijana Greja" Oskara Vajlda, bajke braće Grim, "Talasi" Virdžinije Vulf, "Ema" Džejn Ostin...

Mislim da je ideja super, ali obzirom na stepen moje kreativnosti i moj "minimalizam", korice bi ostale bele. :D

Šta mislite o ovoj ideji i šta bi vi, eventualno, naslikali?
Korisnikov avatar
By Mars
Penguin izdanja obožavam.

Što se ovoga tiče... hm. Dopala bi mi se ideja da se neka moja ideja profesionalno grafički odradi i profesionalno odštampa. Inače, da sam uzmem boje i krenem direktno da malam po koricama... ne bi valjalo. Ideje koje imam daleko prevazilaze moje tehničke veštine kad je slikarstvo u pitanju.

Možda da odradim na kompjuteru, odštampam i zalepim.

:pirat:
By Simor
Meni se dopadaju naslovne strane koje Jovan Čekić radi za Geopoetiku. Ja bih posle takvih naslovnih strana imao frku da sam osmislim naslovnu stranu klasika književnosti - bilo da naslikam, ili da zalepim kompjuterski urađenu grafiku ili fotografiju.

Kažem, taj stepen kreativnosti ne posedujem. :)
Korisnikov avatar
By Mars
Ja bih tu žestoko pogazio autorkska prava. I copyright i copyleft.

Za pomenuti Zločin i kaznu koji su izdali, uzeo bih Munkov "Krik", malo PORUSIO i to stavio kao svoju naslovnu.

:smilegrin:

Korisnikov avatar
By KiWi
Sviđa mi se ideja ... Bolje crtam računarom nego rukom ... izmodelirao bih nešto :D :kiwi:
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
Slazem se sa Marsom- da mogu da narucim graficki dizajn od nekoga sa zdovoljstvom bih, ali da se uzdam u svoje slikarsko umece... a-a.
Za "zlocin i kaznu" mozda bi i moglo- slika bi bila uradjena u haoticnom Silent Hill maniru, glavni motiv bi bila sekira u zamahu i pola starackog senilno spokojnog lica. Pozadina bi se sastojala od grubo haoticnih lica koja traze nesto praznim ocima. Silent Hill manir definitivno.

Da li primecujete koliko modifikacija moze sad potrosac da uradi. Pocelo je sa raznoraznim maskama za mobilne, virtuelnim temama za softver i forume, ali koliko se daleko stiglo- racunarska kucista, iPod-i, laptopovi se napolju nude u bezbroj varijacija i kombinacija. I sad i knjige?

Zelimo stvari koje svako ima ali izrazene kroz nas sopstveni dozivljaj te iste stvari.
Svidja mi se to, jer sam potrosac. Ali kuda to vodi osim zadovoljenja potrosaca?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morganu je zanimljiv neki lik shto je slikao svojim izmetom, e to se zove vracanje prirodi.
By Simor
Slikanje izmetom je potpuno passe. Postoje daleko zanimljiviji postupci povratka prirodi.
Korisnikov avatar
By ...
Originally posted by Mars

Penguin izdanja obožavam.
´

Kako bre obozavas? Pa jesi li ih ikada otvorio? Sitna slova, da ti oci ispadnu...
Korisnikov avatar
By Mars
Hehe. Nemoj da te zbuni veličina slova koju ovde koristim.

Naravno I DA OTVORIM Penguin knjige koje kupim-po autobuskim i železničkim stanicama i aerodromima u inostranstvu. Obožabm ih što su jednostavne, proste, loš papir, savitljive, nije mi žao da ih gužvam, šaram i poklanjam nekad.

Evo proverio na Animal Farm koja mi je prva došla pod ruku, jeste sitniji font nego inače, ali mi je ok.

Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Simor
Penguin books je objavio seriju džepnih izdanja klasika svetske književnosti sa potpuno belim koricama. Čitaocima je ostavljena sloboda da se late slikarske četkice, markera ili tuša, i dekorišu naslovne stranice kako misle da bi korice dotične knjige trebalo da izgledaju. Korice su napravljene od takvog papira da su pogodne za sve slikarske tehnike.

U prvoj ediciji Penguin će objaviti dela "Zločin i kazna" Dostojevskog, "Slika Dorijana Greja" Oskara Vajlda, bajke braće Grim, "Talasi" Virdžinije Vulf, "Ema" Džejn Ostin...

Šta mislite o ovoj ideji i šta bi vi, eventualno, naslikali?
Dopada mi se ideja. Više bih voleo da kupim knjigu koju nisam pročitao pa da onda slikam po koricama.

"Zločin i kazna" - naslikao bih Raskoljnikova, njegovu glavu podeljenu na dva dela. Prva polovina lica pokazala bi njegove misli pre ubistva starice, a druga polovina lica reflektovala bi njegovo stanje nakon ubistva. Sad moram da se hvalim: kad sam bio u St. Peterburgu turistički vodič nam je pokazivao mesta odakle je Raskoljnikov brojao korake do bakice. Možda bih na belim koricama knjige naslikao samo korake.
By ~ Le Saint X ~
Nisam znao i nisam naisao na ta izdanja...

Pinguin books are fine...

Mislim, ipak knjizevnost za male pare...
Svidja mi se njihov dzepni format!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!