Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Da li je neko gledao film "Parfem" i sta mislite o njemu?
Da li je malo preteran ili dobro ilustruje neke stvari u zivotu?
Korisnikov avatar
By Zonche!
Film se meni dopao...Metaforicno prikazuje neke stvari u zivotu ali je kao i svaki film preteran :P
Korisnikov avatar
By ogi_ns
(zar nije bila vec tema o ovom filmu? imam utisak da sam vec pisao o ovome)

knjiga je verno preneta, sto je retkost... osim sto je glavni lik u filmu lepuskast a u njizi ne bas, al ajd'.

svakako ne vredi diskutovati da li je nesto preterano ili verno prikazano... knjiga je u svakom slucaju ostavila veci utisak na mene... pogotovo zbog scene masovnos snosaja na kraju... :0
Korisnikov avatar
By V25
koliko se ja sećam u knjizi se groze glavnog lika, što definitivno nije slučaj sa filmom u kom je glavni glumac i više nego simpatičan. Film je zaista promašaj godine. Užasan je. Ne mogu da mu nađem svetlu tačku. Dustin Hoffman i Alan Rickman od kojih se nešto očekivalo su uprskali stvar. Scenario je jezivo loš, a poslednja scena je tako oskudno prenešena iz knjige na platno da je to jezivo. po meni jedan od najgorih filmova godine. Jedan od pokušaja da se zgrne novac. Mislim, van USA tržišta je već inkasirao preko 100 miliona $(to je dosta ako uzmemo u obzir da film spada u srednjebudžetna ostvarenja a pritom je nekoliko zemalja u Evropi podelilo troškove i još uvek nije pušten u svim zemljama), sve zahvaljujući intrigantnom traileru.
Korisnikov avatar
By ogi_ns
@ BGDJNIN : ja bih rekao pre - zahvaljujuci dobroj knjizi...

ne znam, meni film nije los...
Korisnikov avatar
By Zonche!
To je isto kao i sa Da Vincijevim kodom...Ko nije citao knjigu film mu je dobar, ko jeste-zgrozen je
Korisnikov avatar
By KiWi
Imam ga na hardu ali nikako da ga pogledam .. kad stignem do njega napisaću mišljenje .. ortak od koga sam uzeo kaže da mu se film nimalo ne dopada ...
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Nisam citao knjigu, ali mogao bih....
Korisnikov avatar
By V25
Onda se bolje drži samo knjige. Film zanemari.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Kasno, vec sam ga gledao...
Korisnikov avatar
By V25
I kako ti se čini?
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Beogradjanin18
Onda se bolje drži samo knjige. Film zanemari.
Bas tako.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Pa meni je delovao ok, ali s' obzirom da nisam citao knjigu...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pisalo se o njemu na temi o Cinemaniji gde je i premijerno prikazan. ja planiram da ga pogledam ovih dana dok je još u bioskopu, jer sam do sada pročitao dosta preporuka za film.
Korisnikov avatar
By KiWi
Pogledao. Nisam čitao knjigu ... Zanimljiv film, izuzetno zanimljiva priča ... neke stvari su prenaglašene (ne znam da li je tako samo na filmu ili i u knjizi)... Dopada mi se, iako se gadim tih filmova čija se radnja odigrava na srednjovekovnim ulicama .. svi su prljavi, blatnjavi, smrdljivi ... i svima je to kao ok...
Korisnikov avatar
By Galadriel
Parfem je jedan od gorih filmova koje sam odgledala u poslednje vreme. Poceo je interesantnom biografijom mladica, a kraj je ocajan.

Stvoriti nesto sto je savrseno kosi se sa svim onim sto je covek i sto je umetnost. A njemu, je obicnom coveku, poslo za rukom da dosegne savsenstvo. Po meni je to apsurd.

Takodje mislim da je pripovedanje u trecem licu odavno prevazidjeno, ako govorimo o ubedljivosti.
Korisnikov avatar
By gorilica
Nisam čitao knjigu i meni se film dopao.
Koliko vidim, bukvalno svi koji su se žalili su prethodno pročitali knjigu.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by baby_girl
Takodje mislim da je pripovedanje u trecem licu odavno prevazidjeno, ako govorimo o ubedljivosti.

Meni je to baš super ... To mi se dopada kod Parfema, a i kod "Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events" (volim ovaj originalni naziv) ... nemam ništa protiv pripovedanja u prvom licu (osim toga što u pojedinim scenama čujem glas glumice i vidim je a usta se ne miču :D to mi dođe smešno :D )

Ali ne obraćajte pažnju na mene... ja filmove posmatram čisto kao konzument (izuzev filmova sa obiljem specijalnih efekata)
Korisnikov avatar
By HPLC
Davnih dana sam procitao knjigu...preporucio mi jedan nemac :)

Mr. Ja zna tacno koji ;)

Odgledao sam i film...preporucujem!!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!