Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

OD 7. DO 24. DECEMBRA U KULTURNOM CENTRU NOVOG SADA

U Kulturnom centru Novog Sada od sutra do 24. decembra će se održati Festival evropskog i nezavisnog filma “Euro - In film” 2006 na kojem će biti prikazano oko 150 igranih, dokumentarnih i animiranih ostvarenja evropske i svetske nezavisne produkcije, najavio je juče na konferenciji za novinare urednik filmskog programa KCNS i organizator festivala Đorđe Kaćanski. Festival će sutra u 20 časova u velikoj sali KCNS otvoriti gost iz Grčke, reditelj Renos Haralambidis.

Od 21 sat na programu je njegova komedija “Srce zveri”. Reč je o filmskom stvaraocu mlađe generacije poznatom i van granica Grčke, čiji se filmovi prikazuju i u evropskim bioskopima. Tokom festivala publika će imati priliku da vidi još dva Haralambidisova igrana filma.

Gledaoce tako očekuju dokumentarni filmovi Ateljea “Varan” iz Beograda, zatim premijere kao i reprize niskobudžetnih novosadskih filmova, zatim revija “Nordijska filmska panorama”, “Panorama evropskog filma”, “Sovjetska teatrologija” u okviru koje će se prikazati filmovi Ejzenštajna, Dzige Vertova, Tarkovskog... Tu su zatim i izbor filmova madridske škole kratkog metra, ciklus “Savremeni izraelski film” koji će obuhvatiti šest ostvarenja, pa izbor španskih muzičkih filmova.

U okviru ovog festivala na programu će se naći i deset dugometražnih filmova za decu sa “Kids film festivala” koji se prikazu u saradnji sa distributerom “Megakom film” iz Beograda kao i revija laponskog filma. Takođe, gledaoci će imati priliku da vide i animirane etide studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Milete Poštića. Posebno će biti predstavljeno stvaralaštvo njujorškog animatora svetskog ugleda Bila Plimptona.

Kada su naslovi igranih filmova u pitanju, između ostalih, festival će ponuditi švedsko ostvarenje “Povratna karta”, špansko “Madrilena bonita”, irsko - britanski “Vetra koji njiše ječam” Kena Louča, islandsko - dansko - holandski film “Majstori vriska”, britanski “Red Road” (nagrada žirija na ovogodišnjem Kanskom festivalu) rediteljke Andree Arnold... U okviru pratećeg programa predstaviće se nekolikio filmskih knjiga. Ideja o festivalu evropskog filma je začeta 1997. godine.

- Inicijatori su bili distributeri i filmski program KCNS, a festival je naišao na podršku brojnih ovdašnjih filmskih stvaralaca - podsetio je Đorđe Kaćanski napomenuvši i da je princip ovog festivala “ne da se takmiči nego da sarađuje sa drugim festivalima i da bude okrenut prvenstveno gledaocima: cilj su Novosađanima, a ne filmski krem koji trči sa festivala na festival kao da su samo njima festivali posvećeni”.

“Euro - In film 2006” je ipak najpre filmska revija (nema takmičarskog programa a i najveći deo prikazanog neće ispratiti i prisutni autori) na kojoj će moći da se pogleda nešto novo, nekomercijalno što ne stiže do redovnih bioskopskih repertoara, kao i brojne reprize.
Projekcije će se održavati u velikoj i maloj sali KCNS. Cena jednodnevne karte za sve filmove biće 200, a za pojedinačni film 100 dinara.

program
Korisnikov avatar
By Skyen
sa danasnjeg programa izdvajamo/pogledali smo za vas:

Byll Plympton

gotovo kompletan opus ovog njujorskog animatora/rezisera/scenariste/ostalo

od 70tih do savremenih radova, zanimljiva kratka forma animiranog filma, neki su zaista odlicni (Boomtown, 25 years to quit smoking, Sex&Violence, The exciting life of a tree...)

ipak, remek delo za veceras se javilo u obliku dokumentarnog filma o Islandu i njihovoj muzici. muzika i intervju (Sigur Ros, Mum, Bjork, Band Gang, Sugarcubes, Slowblow...), bilo je vise nego odlicno, inspirativno i iz jednog, do sada meni govoto nepoznatog ugla (ugao Islanda mi je def bio nepoznat, ali je muzika dobila novi prizvuk).

Screaming Masterpiece

preporuke za sutra (nedelja):

- Madridski kratki metar, spoj animiranih i kratkih filmova (Tadeo Jones, Iluminacije, Glad, Kvadrilateral, Svetlo prve zvezde..)

- Remek delo nemackog expresionizma

Kabinet doktora Kaligarija
Korisnikov avatar
By Adenim
E, nadam se da ce forumasi copy/paste nauciti od tebe kako da rade objave. :up:

Nazalost, bolestan sam, a htedoh doci do NS-a na 2 dana kod druga, ne sumnjam da bih pogledao neki film. Uzivajte i za mene.

Za MANDERLAY sam cuo da je odlican.
Korisnikov avatar
By Skyen
Manderlay sam gledala na ovogodisnjem Fokusu, ponovo ga prikazuju i dobro je sto su ga uvrstili, za sve one koji nisu stigli da pogledaju. Sa Nicole bi bio jos upecatljiviji, ali ne kvari, glumica se sasvim dobro snasla, vredi ga pogledati ako ste uzivali u Dogvilu (koliko god to mazihosticki zvucalo)

Daje se danas u 19h
Korisnikov avatar
By Marvin
Aaaaah :usamljen:
Fuck! Fuck!
Sve ti Marvine propusti. Sve! :cupakosu:
Korisnikov avatar
By Skyen
Review: Kabinet doktora kaligarija:

pravi pravcati horor u crno-belom, silent izdanju. ekspresija u pravom smislu te reci, sminka, scenografija, gluma, moderni orkestar za to vreme (kombinacija jazza i klasike) uspeli su da docaraju izmestenu realnost jednog uma. ako uz to dodamo ludnicu; enterijer kao da ga je sam Dali slikao; prejako nasminkane glumce kojima bi i Fredi Kruger sa strahopostovanjem prisao, ovaj film zaista predstavlja remek delo, ne samo ekspresionizma, vec i horor zanra. ono sto je moguce uliva najvise jeze.
iako je projekcija imala vise mana (od sale u kojoj je film prikazan, preko nemackog "titla" - osoblje se zalilo kako se devojke koje bi simultano prevodile film nisu pijavile?!?!?!) film je vredelo gledati. posto sam shvatila pricu bez gram znanja nemackog, znaci da je film zaista svojom atmosferom i jasnom glumom/scenom uspeo da prenese sve ono sto je trebalo.

film je moguce naci na torrent
ne garantujem za kvalitet i proverenost, posto i ja sada skidam
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!