Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Uf, mozda Geopoetika. Sta znam... Uglavnom, nervira me Narodna knjiga, that's for sure. :)
Korisnikov avatar
By Paki
Omiljena mi je Samizdat, ponajviše zbog grafičke obrade, izgleda njihovih izdanja, fonta - stila uopšte.
Nekako mi se najčešće zadesi da čitam Lagunina izdanja...
Ne mogu da procenim koja je najbolja (najbolja izdanja)... :neznam:
By Ulix
Stubovi kulture jer izdaju Albaharija, Vidu Ognjenovic, Lasla Vegela i mnoge druge koje volem.

Rad zbog legendarnih crvenih knjizica. :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa evo par komada... najaktuelnija je svakako Laguna (po pitanju reizdavanja stranih bestselera), a Geopoetika se kudikamo trudi da održi kvalitet knjiga koje izdaje. što se Kreativnog tiče, mislim da vredi posedovati celu njihovu biblioteku i to bi bilo to otprilike što se tiče nekog mog pristrasnog suda.
Korisnikov avatar
By Tot
Slazem se sa ovim sto je nabrojao Uliks; zanimljiva mi je i Geopoetika. Inace to je tesko reci buduci da se desava da bezvezne ili meni neinteresantne izdavačke kuce objave dobru stvar kao sto je bio slucaj sa Sluzbenim listom koji je objavio Opadanje i propast Rimskog carstva Edvarda Gibona(doduse u skracenom izdanju). Veoma dobre knjige je izdavao B92; mislim na naslove koji se tiču novijih političkih zbivanja, zatim sociološke i druge teorije. Njihova biblioteka Apatridi je imala jednu jasnu i veoma uspelu koncepciju.

Pomenuo bih mozda još novosadske Svetove i podgorički Oktoih
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Laguna zbog vrste knjiga koje izdaje a i broja bestselera i "lake literature"
By Simor
XX vek,
Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića,
Svetovi,
Samizdat B92,
Rende,
Stubovi kulture i
Feministička 94.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Simor
Koja vam je omiljena izdavačka kuća u Srbiji, ko po vama izdaje najbolje knjige, knjige koje najradije čitate?
Dorling Kindersley. Jeste da nisu stacionirani u Srbiji, ali su izdavač sa najvećim brojem knjiga u mojoj novijoj biblioteci (tj onih koje stoje vidljivo i kojih se mašam kada mi dođe da nešto čitam), a i vidljivi su u svakoj većoj knjižari
Korisnikov avatar
By Sunce
Sviđaju mi se izdavačke kuće: "Plavi jahač", "Clio", "Geopoetika" i "Plato".
Korisnikov avatar
By ...
NOLIT, i to onda kada nisam jos bio rodjen, negde pocetkom sezdesetih... Dakle, tada su objavili neke knjige koje su za mene bile formativne, poput "Prodavnica cimetove boje" Bruna Sulca ili Brohove "Mesecare".
Onda, rijecka OTOKAR KERSOVANI, objavili su Brohovu "Vergilijevu smrt" i Muzilov "Covek bez svojstava".
SVIJETLOST iz Sarajeva najvise zbog sabranih dela Milana Kundere.
To su bili pisci, to su bile izdavacke kuce, ovo sada su piskarala, a izdavacke kuce su mesta gde se novac pere, susi, pegla...
Korisnikov avatar
By Hybrid
Uglavnom dolazim do izdanja Geopoetike i Prentice Hall :D
By Ulix
Originally posted by Simor
Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića,
Da li su oni izdali Secaj se veckrat na Vali?
Znam da je ime izdavaca bilo neobicno.

Listi bih mogao dodati i Svetove, ako bi dali neki popust. :D
Korisnikov avatar
By Tweety
definitivno clio&paideia!
By Simor
Originally posted by Ulix
Da li su oni izdali Secaj se veckrat na Vali?
Znam da je ime izdavaca bilo neobicno.
Jeste, to je izdala Izdavačka knjižarnica Z.S.

Nego ono što ti želiš od Svetova, to ja želim od Izdavačke knjižarnice -- imaju sjajne knjige, ali su, brate, preskupi.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by ...
To su bili pisci, to su bile izdavacke kuce, ovo sada su piskarala, a izdavacke kuce su mesta gde se novac pere, susi, pegla...
Da znaš da si u pravu. Svijetlost Sarajevo je odlična izdavačka kuća. Upravo sam kupio knjigu "Ljubavnik" u njenom izdanju. Inače, "Svijetlost" je izdavač velikog broja naučno-popularnih knjiga (imam ih podosta u svojoj biblioteci).
Korisnikov avatar
By Kiborg
Laguna
puno SFa, EFa i fantasy-ja uopšte
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ja od NOLIT-a, Svjetlosti i ostalih SFRJ izdavača imam gomilu knjiga, ali sve su kupljenje u periodu 1980-1990. posle su ih pojeli ovi poput Narodne knjige, Lagune itd.

btw, što se SF-a tiče, na ovogodišnjem sajmu knjiga se pojavio jedan sasvim novi izdavač koji je otkupio Tolkien-a i ostale, pa očekujte (re)izdanja uskoro.
By Ulix
Originally posted by Sunce
Originally posted by ...
Da znaš da si u pravu. Svijetlost Sarajevo je odlična izdavačka kuća. Upravo sam kupio knjigu "Ljubavnik" u njenom izdanju. Inače, "Svijetlost" je izdavač velikog broja naučno-popularnih knjiga (imam ih podosta u svojoj biblioteci).
Izdali su i Ljubav u doba kolere. :hekla:
Korisnikov avatar
By Sunce
Popisali smo izdavačke kuće u Srbiji, sada samo još da odemo, pokupujemo knjige i u nastavku teme pišemo šta smo kupili i pročitali... :cita:

(osnova rečenice je Simorova - iz teme Knjižare-antikvarnice)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
"Stubovi kulture" & "Plato"
S tim sto su knjige preskupe, a najneverovatnija moguca izdanja se mogu naci i na Studentskom trgu, i kod Vukovog spomenika, ali i u antikvarnicama ("Vulin", "Dveri").
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
da dodam i mali, "sramežljivi" Beli put. :love: oni zaista mogu da obraduju čoveka!
By жњ
LAGUNA!! I to najvise zbog Slika

:love: :love: :love: :love: :love:
By жњ
Ne mogu a da ne spomenem izdanja "Plave ptice", sto mi obelezise detinjstvo... :usamljen:
Korisnikov avatar
By Hys.
Laguna, definitivno :sunce:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!