Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Sky123
Cita li ovde mozda neko Discworld knjige? Ili bilo sta sto je napisao Teri Pracet... :grin:
Korisnikov avatar
By svejedno
Da.

Vecinu.

Pisao je jednu sa Nil Gejmenom - 'Dobra predskazanja', vrh.

Sve u svemu, da.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Držim u ruci "Čudotvorca", ali će morati malo da sačeka da završim sa Gibsonom. U svakom slučaju, javljam se kad pročitam. Za njega čuh samo reči hvale (dobro, ne baš samo pohvale, ali uglavnom :) )
Korisnikov avatar
By Sky123
ja sam juce zavrsio ''Hogfather'', procitamo sam vecinu, imam sve na srpskom i jos gomilu na engleskom... ali sve vise prirastaju srcu...:right:
Korisnikov avatar
By Sky123
koji su vam likovi najbolji?:grin:
By Storm
Obožavam Discworld!

Najpre zato što mi Beograd liči na Ankh-Morpork, a i zbog opšte atmosfere.

Najjači mi je ciklus noćne straže, Carrot i Vimes pre svega. U tom ciklusu se češće pojavljuje i Lord Vetinari, jedan od najboljih likova. I naravno Leonard da Quirm.

Volim i veštice. Headology je odlična zamisao.

:up: :up: :up:
Korisnikov avatar
By Sky123
ja obozavam carobnjake sa UU-a, skroz mi je super kada pokusaju nesto da rijese zajedno... :ccn: :lood: :lood: :lood: ... ali su mi najbolji likovi Susan i Death... they ROCK:rock: :rock: :rock:
Korisnikov avatar
By jukie
Jednom sam u onoj maloj knjižari u Domu omladine čuo kako neko nekom objašnjava da posle nekoliko pročitanih knjiga o Disksvetu ostale postanu varijacije na istu temu, sa čim se donekle slažem...

Posedujem dve Pračetove knjige: Science of the Diskworld (verovatno drugo izdanje, jer svuda piše da je dopunjeno) i Jednakost rituala.

Čitao sam dosta tih knjiga na fakultetu (one koje su tada bile dostupne) ali je kolega koji mi ih je zajmio otišao u inostranstvo, a i diplomirao sam.

Jednakost rituala sam namerno posle kupio jer mi se tada dopala. Donekle se identifikujem sa Eskom kada u sebi nosi kombinaciju veštičje i čarobnjačke magije.

Science of Diskworld je jedna vrsta okupljanja znanja iz hemije, fizike i biologije na jednom mestu, i detaljno objašnjava šta su "lies to children" što je nama iz nastavničke struke jako važno da upraksamo. Kraj me uvek jako razočara, pa prestajem da čitam na mestu na kome su majmunima dali vatru.

Moram da priznam da likove nisam onako zamišljao kao što su posle prikazani na raznim mestima (sem orangutana, njega jesam)
Korisnikov avatar
By svejedno
Meni je najbolja 'Mali Bogovi".

Smehoteka dubokog ulazenja u religiju.

Uopste, smatram da je humor u sadasnjem trenutku najlaksi nacin da se prenesu neke malo ozbiljnije ideje.

Ali treba ga citati na engleskom, ipak tu ima dosta neprevodivih igara recima itd.

Ali jeste dodtojni naslednik Daglasa Adamsa, ali nikada nece dosstici 'Autostopera', a i ne trudi se.

Covek je jednostavno pametan.

A kada si takav, kada nesto shvatas, mozes ili da places ili da se smejes.

komedija & tragedija.

On je izabrao da se smeje.
Korisnikov avatar
By svejedno
Sto se likova tice, ja volim SMRT. ;)
Korisnikov avatar
By Pele
Ja sam tek na početku ciklusa, čitam trenutno 'Mort'. Sve u svemu, dopadaju mi se knjige - neki delovi su urnebesni, toliko da sam morao da zastanem da bih se prestao kikotati... Samo ne znam gde bi se mogle nabaviti Engleske verzije...
Korisnikov avatar
By jukie
Pa svi vole smrt, to je tako ljubak lik
meni se jako sviđa što se razne nemoguće stvari u tim knjigama prihvataju kao sasvim normalne... mogu da zamislim prvo moju učiteljicu a posle i nastavnice srpskohrvatskog kako šize ako bih tako pisao svoje sastave... a kosa bi im se dizala na glavi dok pište kao lokomotive jer njihovi mozgovi to ne mogu da shvate...
npr. kada je svet pljosnat i voda se preliva u kosmos preko ivice i onda se jedna od onih džinovskih lignji zaplela u neki kanap koji ide oko ivice i služi da brodovi ne padnu
Korisnikov avatar
By jukie
Engleskih verzija je ranije bilo dosta po IPSu i u Platou? u odeljku za stranu beletrstiku. Imaju iste korice kao i domaće knjige ali su tada bile dvaput skuplje od domaćih, što mi nikad neće biti jasno kad već moraju da plate i prevodioca
Korisnikov avatar
By svejedno
Jbg, ni meni.

Ali kvalitetnije su na engleskom, mada je i prevod dobar.

A SMRT STVARNO JESTE LJUBAK LIK. :)
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by svejedno
Da.

Vecinu.

Pisao je jednu sa Nil Gejmenom - 'Dobra predskazanja', vrh.

Sve u svemu, da.
Upravo čitam tu knjigu .. veoma zanimljiva :) (zanimljivo je kako su podanicima raja i pakla podarili ljudske osobine ... daj preporuči još nešto u tom stilu :) )
Korisnikov avatar
By svejedno
@ Kiwi

'Americki Bogovi' - Neil Gaiman
Korisnikov avatar
By Sky123
slazem se da su verzije na engleskom ipak bolje, ima mnogo humora koja je zabavan na engleskom, ali ne i kada se prevede na nas jezik... najsmjesnije su mi ''Piramide'' i ''Jednakost rituala'', mada sve su zabavne... ali u posljednje vrijeme Tiffany mi prirasta srcu... ''Ach, Crivens!'':lol:
Korisnikov avatar
By Sky123
Originally posted by Pele
Ja sam tek na početku ciklusa, čitam trenutno 'Mort'. Sve u svemu, dopadaju mi se knjige - neki delovi su urnebesni, toliko da sam morao da zastanem da bih se prestao kikotati... Samo ne znam gde bi se mogle nabaviti Engleske verzije...
Hmmm... ja sam prije kupovao u Platou... mada nigdje nisam nasao ''A hat full of sky'' pa sam morao da narucim sa amazona... :cita: :vruce: :cita: :perezube: :cita: :meso: :cita: :ubise: :cita:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
:hail:
Ja sam u londonu procitao pozamasan broj knjizica discworld-a. I potpuno se slazem da je na Engleskom MNOGO bolje citati iste...
Sa sobom sam doneo 3-4 knjige koje su vec dobile noge i nema ih da se vrate :(
Zar vas ovo ne podseca na prtljag? :meda:
Korisnikov avatar
By Draco
Da, obozavam Praceta zbog njegovog neobcno velikog poznavanja raznih disciplina i nauka i zbog suptilnog nacina na koji ga inkorporira. Plus je covek duhovit i mastovit. Procitala sam dosta njegovih knjiga, ali imam ih samo desetak. Naravno, ni ne citam one koje nisu o discworld/u, jos nisu dosle na red <osim Dobrih predskazanja, koja mi je vrh>.
By Pending-For-A-Bending
Sjajan je! Uspeo je da napise toliko parodija! Covek je izuzetno nacitan
Omiljene su mi Maskarade i Mort.
By J...
Originally posted by svejedno
Meni je najbolja 'Mali Bogovi".
:up:

Svidja mi se kako je prikazan gubitak moci Bogova usled gubljenja vere kod ljudi. A Bogovi se hrane verom i stalno se trude da pridobiju ljude za sebe, inace umiru.

Monoteizam i crkveno jednoumlje naspram filozofije i kritickog misljenja.

Uzimanje raznih simbola religije i istorijskih cinjenica i njihovo kombinovanje radi stvaranja jednog sveta iz maste kao parodije na stvarni svet.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!