Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
Turistička karta "Novi Sad iz ženskog ugla" sadrži dve priče o gradu -- prva su priče o dvanaest znamenitih Novosađanki, koje su ostavile trag u društvenom, kulturnom, naučnom i političkom životu grada, a druga sadrži dvanaest motiva za moguće šetnje Novim Sadom. Jako zanimljiv projekat, za koji sam i ranije čuo, ali sam ga tek sada i našao na netu.

http://www.dicens.org.yu/Mapa/zene.htm
http://www.dicens.org.yu/Mapa/plan.htm

Evo i tih dvanaest znamenitih Novosađanki:

1. Jovanka Stojković (1855-1892) pijanistkinja, kompozitorka
2. Berček Eržebet (Börcsök Erzsébet) (1904-1971) spisateljica
3. Savka Subotić (1834-1918) feministkinja, borkinja za ženska prava
4. Anica Savić Rebac (1892-1953) filološkinja, književnica, etičarka, istoričarka filosofije
5. Milica Tomić (1859-1944) spisateljica, urednica i vlasnica časopisa "žena"
6. Ninković Milica (1854-1881) i Anka (1855-1923) prve socijalistkinje, feministkinje
7. Jelena Kon (1883-1942) dobrotvorka
8. Milka Marković (1869-1930) glumica i rediteljka
9. Marija Popović Trandafil (oko 1811- 1883) dobrotvorka
10. Milica Stojadinović Srpkinja (1828-1858) spisateljka
11. Mileva Marić Ajnštajn (1875-1948) matematičarka
12. Juhas Eržebet (Juhász Erszébet) (1947-1998) spisateljica, knjižvna kritičarka, istoričarka umetnosti
Korisnikov avatar
By Stripi
Divan projekt :love:
Jako mi se dopada...iako, zapravo, svaki put kada dođem u NS napravim šetnju otprilike tom rutom :D
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Joj više ta filoSofija :)

Potpuno super. Iz gej ugla, u NS je jedno vreme živeo i nekada omiljeni, a sada zaboravljeni pisac Milovan Vidaković, pre nego što je imao ljubavnu aferu s nekim učenikom u gimnaziji pa su ga najurili u Peštu... Eto ti drugog motiva.

Ako nema ulicu, treba da dobije, makar zbog svih onih uzdaha "ah" i "oh" iz Ljubomira u Jelisijumu, koji su toliko nervirali Vuka.
By Simor
Ima Milovan Vidaković svoju ulicu u Novom Sadu, i to jako blizu centra. Lepo, lepo -- gej šetnje po Novom Sadu koliko srce ište. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!