Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Da li ćete gledati filmove na Sinemaniji?

Sinemanija 2006. godine slavi svoju desetogodišnjicu, kao i dva velikana: Nikolu Teslu i Volfgnaga Amadeusa Mocarta. Na festivalu ce biti prikazano 29 filmova (otvori ce ga film Kristofera Nolana „Prestiž“ u kom glavne uloge igraju Hju Džekmen i Kristijan Bejli dok se u ulozi Nikole Tesle pojavljuje Dejvid Bouvi, a zatvoriti filmska verzija Mocartove „Čarobne frule“ u režiji Keneta Brane).

Najavljeni su filmovi: „Stražar“ Klarka Džonsona sa Majklom Daglasom i Evom Longorijom u glavnim ulogama; triler „Gospa iz vode“ Najta Šjamalana; „Đavo nosi Pradu“ megahit o vrtoglavom svetu njujorške mode sa Meril Strip u naslovnoj ulozi. Od evropskih naslova najavljeni su „Parfem-hronologija jednog zločina“ Toma Tikvera i „Ukus moći“ Kloda Šabrola, a iz azijske kinematografije stiže „Duel“ Li Ming Sija.

Program Sinemanije možete videti na:

http://www.b92.net/kultura/index.php?view=67
Korisnikov avatar
By djo
chabrola sigurno gledam:tamoamo: bas mi se dopadaju ovi njegovi poslednji filmovi
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
e, super, upravo htedoh da otvorim temu. :)

dakle, koliko se meni čini ovo u SC će opet biti kome-kome-komercijala. ovih dana ću da prostudiram program, pa da vidim šta mi se gleda. ovo u Tuckwoodu zvuči interesting, mada... :nerd:

na Festu sam se možda malko i zeznuo, jer nisam izbijao iz SC-a, pa sam propustio neka vredna ostvarenja. doduše, kad se setim problema sa zvukom i grejanjem u ostalim dvoranama, možda i nije to sve ispalo tako loše...

ako neko sazna cene karata, a možda čak i adresu zvaničnog sajta - bilo bi lepo da je podeli sa nama ovde.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
[quote]Originally posted by Sunce

„Đavo nosi Pradu“ megahit o vrtoglavom svetu njujorške mode sa Meril Strip u naslovnoj ulozi.

[/quote

to sam odgledao, prilicno mi se dopao...

sto se tice manifestacije, cuo sam, ali :cupakosu: daleko...
Korisnikov avatar
By Paki
DARK Cinemania 2006, od 1. do 8. novembra u Tuckwood-u.

U svih pet sala filmovi počinju u isto vreme (23:55) ...

Prikazuje se šest filmskih ostvarenja.

U flajeru je DARK Cinemania 2006 predstavljena ovako:

Po prvi put za deset godina postojanja, u ambiciji da zadovolji i onaj radoznali, ali i najtamniji deo bioskopskog bića svakog od nas, predstavljamo vam Dark Cinemaniju. Svako veče pet minuta pre ponoći samo u bioskopu Tuckwood cineplex. Dark program sadrži šest filmova iz svih krajeva sveta koji se bave drugom stranom ljudske prirode... ne uvek do kraja objašnjenom, ali intrigantnom. Mesto za one koji žele da odu korak dalje i istraže najmračnije sfere kinematografije.

... A evo šta piše u kratkom opisu dva LGBTTIQ filma koji će se davati na Dark Cinemaniji ...

Shortbus
Režija: John Cameron MITCHELL
Uloge: Raphael BARKER, Lindsay BEAMISH

Film prati živote sedmoro ljudi iz Njujorka kroz tragikomična preplitanja ljubavi i seksa koja se dešavaju u modernom, andergraund klubu "Šortbas" u kome se seks "konzumira" više od pića. Među junacima je i Sofija, seksualni terapeut, koja nikad nije doživela orgazam. Jedne večeri u klubu upoznaje Severinu, dominantnu biseksualku koja će pokušati da joj pomogne.

Nesavršena Tela
Režija: Raphael SIBILA
DOKUMENTARNI FILM

Rezultat sedmogodišnjeg pionirskog pristupa u prethodno zabranjen svet ekstremnog erotskog eksperimentisanja, telesne modifikacije, transseksualizma i hardkor mazohizma. Snimano uz saglasnost subjekata, film nudi intimnu, veoma eksplicitnu odiseju u najdublje ekstreme u seksualnosti 21. veka.

Program će biti i više nego interesantan. Ne treba, međutim, prevideti činjenicu da najava same Dark Cinemanije odiše homo-, trans- (...) fobijom. Mislim, svakako, na opis dokumentarca. Voleo bih da GS Alijansa, Labris, Gejten, Queeria i ostale LGBTTIQ organizacije odreaguju na ovo zajedničkim saopšenjem, protestom ma koliko jedna ovakva stvar delovala beznačajno...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ne kapiram o kakvoj homofobiji ti ovde pričaš... :puzzle:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Iiiiidem! Obozavam Cinemaniu, a i razna lepa secanja me vezuju za istu.

Nadam se da ce deliti Nestle cokoladice za dz, kao prosle godine. :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by 2Q2Bstr8
ne kapiram o kakvoj homofobiji ti ovde pričaš... :puzzle:
Nesavršena Tela
DOKUMENTARNI FILM

Rezultat sedmogodišnjeg pionirskog pristupa u prethodno zabranjen svet ekstremnog erotskog eksperimentisanja, telesne modifikacije, transseksualizma i hardkor mazohizma. Snimano uz saglasnost subjekata, film nudi intimnu, veoma eksplicitnu odiseju u najdublje ekstreme u seksualnosti 21. veka.
Treba li dodatno objašnjenje?
Korisnikov avatar
By Frey
koliko sam čuo, karte su 250 din.
Korisnikov avatar
By Paki
Premijerni program (SC) - 250 din.
Reprizni program (SC) - 100
Dark Cinemania (TW) - 250
Cinemania na bis (TW) - 200
Cinemania za decu (SC) - 100
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Paki
[

Shortbus
Režija: John Cameron MITCHELL
Uloge: Raphael BARKER, Lindsay BEAMISH

Film prati živote sedmoro ljudi iz Njujorka kroz tragikomična preplitanja ljubavi i seksa koja se dešavaju u modernom, andergraund klubu "Šortbas" u kome se seks "konzumira" više od pića. Među junacima je i Sofija, seksualni terapeut, koja nikad nije doživela orgazam. Jedne večeri u klubu upoznaje Severinu, dominantnu biseksualku koja će pokušati da joj pomogne.

[

ovo obavezno pogledati :) isti reditelj kao i 'hedwig and the angry inch' i cuo sam sve najbolje o filmu (ukljucujuci i to da je hard core kad su scene seksa u pitanju :) )
Korisnikov avatar
By V25
Jedino sto znam da ncu gledati su:"All the King's Men" i "Underworld:Evolution"...Za ovaj prvi sam cuo da je razocarenje godine, a prvi sam gledao(nazalost!)...Inace velike nade polazem u "The Devil wears Prada"(iz glumackih razloga) ... Valjda ce ovo stene od mog decka ici sa mnom na neki film... Ako ne,njegova drugarica hoce!!!!!:smilegrin:
Korisnikov avatar
By Deksi
Najverovatnije necu ici....ono sto mogu da preporucim je Devil wears Prada....
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
@bojandjo: to je i meni zapalo za oko, među prvima. btw, u recenziji stoji da nijedan orgazam nije fake, pa...

@paki: i dalje ne vidim homofobiju. da malo ti našteluješ svoje naočare, ha?
By Ulix
Nesavršena Tela
DOKUMENTARNI FILM

Ovo zvuci zanimljivo. Pakislave, kog datuma je ovo?
Korisnikov avatar
By Paki
@ 2Q2Bstr8 ....... Naočare su sasvim ok, kao i vid drugih ljudi sa kojima sam diskutovao o ovome... Nemam potrebu da se raspravljam sa tobom. Konkretno, radi se o transfobiji ponajviše, a to sam između ostalog i napisao...

@ Ulix ....... Svakog dana od 1. do 8. novembra, sem 6.11. u istom terminu od 23:55 (svaki sledeći dan je u drugoj sali, a u najvećoj Marillyn Monroe je, npr. u nedelju 5.11.)
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
Black Dahlia
Rezija: Brian De Palma
Uloge: Hilary Swank, Scarlett Johansson,Mia Kirshner, Josh Hartnett
Sava Centar, 2. novembar, 20.30h

Priča o opsesiji, ljubavi, korupciji
, pohlepi i izopačenosti, inspirisana istinitim događajem o jednom od najbrutalnijih ubistava u istoriji Kalifornije koje je šokiralo i fasciniralo naciju 1947. Reč je o ubistvu holivudske starlete koje do danas nije razjašnjeno. Dva policajca, bivši bokseri Li i Baki, istražuju ubistvo ambiciozne glumice sa velikog ekrana, Beti En Šort, poznatije kao “Crna Dalija”. Prizor ubistva je bio toliko strašan da su slike čuvane od javnosti. Blankardova sve veća zaokupljenost senzacionalnim ubistvom dovodi u pitanje njegovu vezu sa Kej (Skarlet Johanson), a njegovog partnera veoma privlači zagonetna Medlin Linskot (dvostruka dobitnica Oskara Hilari Svonk), ćerka jedne od najpoznatijih porodica u gradu, koja je imala nemoralnu vezu sa žrtvom :lol: .
U ovoj ekranizaciji Elrojeve Crne Dalije, Brajan De Palma na veliki ekran donosi istisko zlodelo koje je postalo urbana legenda.[/i]

Film je ocenjen kao FLOP od 50 miliona dolara, kritika ga je sravnila sa zemljom, jedino za šta je dobio izuzetno visoke ocene je za fotografiju i produkciju za koje kažu da su besprekorne.

Meni se čini da je program jako dobar, POGOTOVO dark cinemania,
i najverovatnije ću pogledati Prestige, Borata, Children of men i
Dahliu ako išta da bi videla kako Mia Kirshner i Hilary are gettin'
nemoralne with each other :fige:
By Ulix
@Pakislav: beskrajno sam vam zahvalan, dragi Pakisalve. :)

A De Palmin film je isto u uzem izboru. :sweet:
Korisnikov avatar
By Sunce
Parfem - Hronologija jednog zločina
Rezija: Tom Tykwer
Uloge: Ben Wishaw, Alan Rickman, Rachel Hurd-Wood
Sava Centar, 4. novembar, 20.30h

1766. Gras, južna Francuska.Masa se okupila da prisustvuje kazni majstora za parfeme, Žana-Batista GRENUILA (Ben Višo). Rulja podivlja kada ga dovuku, u okovima, na balkon, glasno odobravajući izricanje smrtne
Korisnikov avatar
By hlaefdige
e jedino neko da me pravda na poslu i da me primi na stan tih nedelju dana...
Korisnikov avatar
By Marvin
Idem, da.
Odskočio sam kada sam čuo da je Parfem snimljen (posebno pošto sam bio ubeđen da pisac neće da proda prava). Znači Parfem ću da gledam i Gospu iz vode.
Prvi zato što me kraj knjige oduševio vrlo a drugi jer mi treba malo bajke sada. A iz neke štude recenzije na koju sam nabasao u YellowCabu mi se učinilo da je o bajci reč.

Meril neću da propustim, ali to će i na redovni repertoar.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by hlaefdige
e jedino neko da me pravda na poslu i da me primi na stan tih nedelju dana...
Za smeštaj nema frke, kod mene si... :yes: ... Samo smisli šta sa poslom... :shok:
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Ulix
ja sam cuo sve najgore o tom filmu od osoba u ciji ukus, kad je film u pitanju, verujem :)
Korisnikov avatar
By avalon
Originally posted by bojandjo
Originally posted by Ulix
ja sam cuo sve najgore o tom filmu od osoba u ciji ukus, kad je film u pitanju, verujem :)
I ja sam cuo da je film zesci promasaj :nokti:
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Marvin
Idem, da.
Odskočio sam kada sam čuo da je Parfem snimljen (posebno pošto sam bio ubeđen da pisac neće da proda prava). Znači Parfem ću da gledam
jedan moj poznanik je radio kao asistent scenografa na tom filmu, i pokazao mi je zimus u berlinu originalnu rekvizitu iz filma: neku malecku bocicu parfema :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
:lol:

@Marvin: Lady in the Water ima fantasy odrednicu u svom žanru. radi se o priči koju je reditelj (M. Night Shyamalan) pričao svojoj deci pred spavanje, a sad je adaptirao za scenario. meni se film gleda najpre zbog režije, a i zbog Bryce. doduše, film je dobio ne tako dobre kritike, mada Shyamalan je uvek bio "svoj", pa pretpostavljam da je zbog toga.

btw, nedavno sam saznao da će biti i revija filmova koji su na neki način "obeležili" (ne znam šta drugo da napišem) ovu godinu, pa eto prilike da ipak vidite u bioskopima ono što ste propusili (ili pak reprizirate).
Korisnikov avatar
By Paki
Dokumentarni film Nesavršena Tela najverovatnije neće biti prikazivan u bioskopu Tuckwood u okviru programa DARK Cinemania. Razlog za to je, po rečima direktora Tuckwooda Petra Antića, kašnjenje u isporuci kopija fima (kopije još uvek nisu stigle iz inostranstva). Čak i da se to dogodi u narednih par dana, neće biti vremena za obradu (titlovanje, uklapanja razna itd.) ...

:rida:
Originally posted by 2Q2Bstr8
... nedavno sam saznao da će biti i revija filmova koji su na neki način "obeležili" (ne znam šta drugo da napišem) ovu godinu, pa eto prilike da ipak vidite u bioskopima ono što ste propusili (ili pak reprizirate).
To je reprizni program u maloj sali Sava Centra, a neki filmovi će biti prikazivani i u velikoj sali SC-a u ranijim popodnevnim časovima. Cena karte će biti 100 dinara.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Dzelajza Rouz
Iiiiidem! Obozavam Cinemaniu, a i razna lepa secanja me vezuju za istu.

Nadam se da ce deliti Nestle cokoladice za dz, kao prosle godine. :smilegrin:
Njam, njam! :kokice:
Korisnikov avatar
By gorilica
Ljudi, najtopliji savet:
Preskočite Lady in the water (ako ne pišem kasno), film je žešće sranje.
Gledao ga pre mesec, dva i baš se razočarao.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by gorilica
Ljudi, najtopliji savet:
Preskočite Lady in the water (ako ne pišem kasno), film je žešće sranje.
Gledao ga pre mesec, dva i baš se razočarao.
Objasni se.
Ali hitno...
Ne bih baš kupovinu karata za ponedeljak da ostavljam...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!