Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
Od 24. do 31. oktobra. Počasni gost ovogodišnjeg Sajma su Sjedinjene Države.

Idete li? Koje knjige planirate da kupite?
Korisnikov avatar
By ...
Spusticu se u BG za Sajam na par dana... Sta cu kupiti? Dve knjige od Bernharda, nesto Pekic, onda onu knjigu za koju je Simor prevodio jedan od tekstova, "Ko place?" od Sanje Domazet, a posto nisam u toku sa time sta se objavljuje u Srbiji, cekam preporuke od forumasa...
By Simor
Ja ću da pokupujem teorijske knjige. Baš sam se "naoštrio" da neke od njih postanu deo moje lične biblioteke.
Korisnikov avatar
By ...
Pa predlozi neku...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja cu opet biti apsolutno bez para za taj sajam
By Simor
Originally posted by ...
Pa predlozi neku...
Recimo, mislim da će se do sajma pojaviti novi (i bolji) prevod na srpski Fukoove "Istorije seksualnosti I (Volja za znanjem)". Onda bih ja da kupim zbornik "Mapiranje mizoginije u Srbiji: diskursi i prakse", koji je davno izašao, ali ja nisam imao prilike da čitam.
Korisnikov avatar
By jukie
Idete li?
Mi smo se kao dogovarali da nas ide nekoliko zajedno, pošto smo se smorili kad smo prošlih godina sami išli, jer su knjige skuplje nego u knjižari i uopšte smo se razočaravali (a i treba da pomažemo jedni drugima uz i niz one Platoove strme stube). E sad to počinje da zavisi od toga kako se organizujemo za nešto drugo što će se desiti pre toga, jer mi se baš ne čini da se uopšte slažemo; pa ako se budemo posvađali, onda možda ide svako za sebe...
Koje knjige planirate da kupite?
Prošlih godina sam išao sa spiskom od cele strane (male sveske) pa bih kupio 2-3 knjige... sada planiram 2-3 knjige jer ove godine nemam para...
Počasni gost ovogodišnjeg Sajma su Sjedinjene Države
Hmm... sad razmišljam da li me naročito interesuju neki američki naslovi...
Korisnikov avatar
By Adenim
ove godine se koncetrisem na par knjizica o komunikaciji, zatim ako nadjem nesto o Kandinskom, ali ne njegove knjige i teorije, ima jos par stvari ali otom potom.
Korisnikov avatar
By djo
ako mojim dvema drugaricama izadju knjige za sajam, to cu da dobijem :) a sta cu da kupim, pojma nemam... probacu kod antikvara da nadjem nove jade adriana molea, ali su sanse mrsave... :neznam: , takodje albume corta maltesea, verovatno cu juriti i neke kuvare :)
Korisnikov avatar
By Dina
Idem sigurno a kupovacu obaveznu literaturu, jos ne znam sta, cekam da fax pocne i saznam...Volela bih da odem jos jednom onako za svoju dusu... Ali tako svake godine pricam pa se toliko umorim trazeci knjige koje moram da kupim, noseci ih a i istrosim se - da taj drugi put nikad ne odem. Videcemo ove godine.
Korisnikov avatar
By Sunce
@ Adenim

Znam super knjigu o Kandinskom (1000 dindzi)...u jednoj knjizari u centru grada...
Korisnikov avatar
By Sunce
Obozavam sajamsku euforiju...
Trazicu dela Margerit Diras: Ljubavnik, Stvarni život, Bol, Moderato cantabile, Brana na Pacifiku, Pola jedanaest jedne ljetne večeri, Popodne gospodina Andemasa...buduci da se u gradu mogu naci samo dva naslova (To je sve i Mornar iz Gibraltara).

Zatim strucne knjige (strana izdanja),
knjige o umetnicima (Klimt, Kandinski, Pikaso...),
mozda neku zbirku poezije...
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by Sunce
@ Adenim

Znam super knjigu o Kandinskom (1000 dindzi)...u jednoj knjizari u centru grada...
Video sam, ako mislis na Plato, cekam da vidim da li ce ove godine biti popust konkretniji.
By ~ Le Saint X ~
Vec od avgusta razmisljam o sajmu!
I jedva cekam da odem...
Nadam se da kupim neki sto veci komplet Balzakovih dela...ali do 10.000 dinara, ako mogu da nadjem :)

The complete paintings of Van Gogh

i verovatno jos mnogo toga...

naravno, usput promovisem svoju knjigu! :)

:france: :france: :france: :france: :france:
By ~ Le Saint X ~
Sto s e tice Kandinskog, ili bilo kog drugog slikara... :slika:
TASCHEN izdanja su najbolja i najjeftinija!!!!!!!
Korisnikov avatar
By ...
I, da, izasao na srpskom do nedavno neobjavljen rukopis Franca Kafke...
Korisnikov avatar
By colorado
Meni treba neki dobar jednojezicni recnik engleskog. no, nemam para, vec sedmu godinu za redom...
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
moze li se negde pronaci kompletan spisak izlagacha? interesuje me zagrebacki Profil, prosle godine su bili a ja zaboravio da odem na sajam. nadam se da ce biti i ovaj put
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by colorado
Meni treba neki dobar jednojezicni recnik engleskog. no, nemam para, vec sedmu godinu za redom...

Ja sam pre mesec dana kupio vrlo solidan , cak fenomenalan english pinguin dictionary za

351 din u MAMUT-u!

Samo treba bolje traziti!
Ja obozavam da prevrcem i gledam knjige po knjizarama..te nabasao na to!
By Perun
Као и сваке године, себе обрадујем неком стручном књижицом, али и неким језичким приручником. То је под обавезно, а остало - шта ме буде заинтересовало.
Korisnikov avatar
By Mortis
Fuck. Kad pre? Nema teorije da ustekam dovoljno...
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa najverovatnije neću biti na sajmu knjiga. Inače redovni odlasci na sajam knjiga su za mene bili vrlo mučno iskustvo, jednostavno kao ubogi stdent nisam imao nikad dovoljno para da kupim ono što me je zanimalo, pa sam samo balavio nad interesantnim knjigama.

Ove godine bih kupio naravno Endimion i Uspon Endimiona kako bih kompletirao Hiperionsku sagu, remek delo SFa. Za stručne knjige (Harriosonovu Internu medicinu, npr, ni u najluđim snovima nemam pare).
Korisnikov avatar
By djo
Trazicu dela Margerit Diras: Ljubavnik, Stvarni život, Bol, Brana na Pacifiku, Pola jedanaest jedne ljetne večeri, Popodne gospodina Andemasa...buduci da se u gradu mogu naci samo dva naslova (To je sve i Mornar iz Gibraltara).
joj, to sve na galeriji, kod antikvara... branu tesko da ces naci, ali probaj u bibliotekama
divna je! to je potpuno ista prica kao ljubavnik samo pisana 30 godina kasnije. videces uzivaces :)

izvnjavam se na off-u
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by bojandjo
Trazicu dela Margerit Diras: Ljubavnik, Stvarni život, Bol, Brana na Pacifiku, Pola jedanaest jedne ljetne večeri, Popodne gospodina Andemasa...buduci da se u gradu mogu naci samo dva naslova (To je sve i Mornar iz Gibraltara).
joj, to sve na galeriji, kod antikvara... branu tesko da ces naci, ali probaj u bibliotekama
divna je! to je potpuno ista prica kao ljubavnik samo pisana 30 godina kasnije. videces uzivaces :)

izvnjavam se na off-u
Hvala bojandjo!
Samo mala ispravka (34 godina ranije): Brana na Pacifiku objavljena je 1950. godine, a Ljubavnik 1984. godine.
Neki prijatelji su mi vec obecali njene knjige, ali ja cu ipak da tragam.
Jos jednom (javno), hvala ti sto si mi preporucio i dao "Ljubavnik-a" na citanje...:yay:
By Ulix
Imam, po obicaju, vrlo dugacku listu i necu moci da kupim ni pola onoga sto bih zeleo. Jedino ako dotle naucim da kradem pa si maznem par skupih izdanja. :misli: :zavera:

I razmisljam se da prodam majku za jednu sjajnu knjigu o seksualnom dimorfizmu mozga. Samo ne znam da li za majku mogu dobiti dovoljno para.
:sunce:
By Simor
Originally posted by Ulix
I razmisljam se da prodam majku za jednu sjajnu knjigu o seksualnom dimorfizmu mozga. Samo ne znam da li za majku mogu dobiti dovoljno para.
Gde ćeš majku prodavati, pa još za seksualni dimorfizam mozga, crna Ulixandra!

:sunce:
By Ulix
:hyper:

Nakon onoga sto sam ti ispricao na u2u, mozda je ipak bolje da prodam tetku. Takvu cu majku tesko naci. :love:

A plus, tetka je veca, vise kila zive vage...
:galerija:
By Simor
Apsolutno! Mada... Možda bolje da ti neko ukrade knjigu - krađa knjige je manje opasno krivično delo od trgovine ljudima. ;)

(Btw, nadam se da tetka ima ispod 56 godina, jer ako je mlađa, mogao bi da budeš optužen za pedofiliju i trgovinu decom!)
By Ulix
Originally posted by Simor
Apsolutno! Mada... Možda bolje da ti neko ukrade knjigu - krađa knjige je manje opasno krivično delo od trgovine ljudima. ;)
Dogovorili smo se N. i ja da se izvezbamo i maznemo meni Uliksa njemu neku strucnu knjigu. :lol:
(Btw, nadam se da tetka ima ispod 56 godina, jer ako je mlađa, mogao bi da budeš optužen za pedofiliju i trgovinu decom!)
Pa, mladja je. Ima samo 47. Jebiga, sta cu kad su lolite na ceni, nek mi 'prosti Vel bojevo dobro ljudsko srce... :hekla:
By Pending-For-A-Bending
Pa nadam se da ce biti neke dobre fantazy knjige na engleskom... sve iz Dragon sam procitao... a elektronska forma mi je dosadila
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!