Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
Ne znam da li ste imali prilike da vidite na novosadskim ulicama izložbu skulptura konja, koje su oslikali poznati i manje poznati umetnici. Ovu izložbu je organizovao Novosađanin Željko Mrnjavac, koji je između ostalog napravio i figure „Oskara“, visoke 3,5 metra, prilikom dodele ove filmske nagrade.

Meni se dopadaju te skulpture, mislim da su sjajne te intervencije u prostoru (umetnost i treba da izlazi iz muzejskih i galerijskih prostora), i mislim da Novi Sad ovog leta ima poseban šmek zahvaljujući ovoj izložbi.

Slika
By fencysmurf
iskreno , video sam ih za vreme EXIT-a and I find them bit bizzare...
By Simor
:smeh: :smeh: :smeh:

Srednjeevropski kulturni koncept je ionako bizaran, sam po sebi. ;)

Moja mama je, svaki put kada prođe Zmaj Jovinom, skandalizovana. A kažu da su u (čini mi se) Beču oslikane krave...
Korisnikov avatar
By Boshko
Meni je to super, novosadjani su fino kopirali nesto sto u evropi postoji odavno... U Becu i ne znam gde bese jos krave, u Hamburgu oslikavaju simbol grada vodonosu, negde su bili lavovi, u Monte Karlu sam video oslikane debele zene... Skroz je cool sve to :)
By fencysmurf
A sto mislis da je trenutni Novi Sad unutar srednjeevropskog kulturnog kruga?
By Simor
Originally posted by fencysmurf
A sto mislis da je trenutni Novi Sad unutar srednjeevropskog kulturnog kruga?
Fatamorgana.

Ili volim da mislim da će ponovo biti.

A naravno da nije. Vojvodina je davno prestala da bude deo Srednje Evrope. Ima tome već nekih petnaest godina. Ili i više. Onda kada su komunisti 70-ih počeli da se obračunavaju sa Tribinom mladih.

Obračunaš se sa Tribinom mladih, promeniš etničku strukturu Telepa, dovedeš Maju Gojković (koja tvrdi da voli Velvet Underground!!!) i dobiješ još jednu dosadnu srbijansku palanku. Jednu u nizu. Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac... Neprekinuti lanac malograđanštine i provincijalizma....
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
super su konjevi. meni se mnogo dopada ta instalacija, baš zato što ima prizvuk bizarnog. najbolji mi je onaj srebreni, kod katedrale. podseća me na Ooh la la (Goldfrapp), ona scena gde ona jaše srebrenog konja...
Korisnikov avatar
By colorado
Bizarni jesu. I jos uvek ne znam da li mi se sbidjaju ili ne. Mislim da bi mi se vise svidjali da su ih uklonili dve nedelje nakon sto su ih postavili. A izricito me nervira onaj s dve bulje!
Korisnikov avatar
By Tot
Meni su slatki a ne bizarni i uopste ta mrznja prema kojima...c,c,c,c...proslo ono vreme kad je decja omiljena zelja bila da im tata kupi konja.
Korisnikov avatar
By colorado
volim ja konja, ali ne onog na kom je nacrtana petrovaradinska tvrdjava.
Korisnikov avatar
By m..
Ja sam videla to isto u Haag-u, samo sto su bile krave u pitanju, lol.
Korisnikov avatar
By greenwich
koliko sam shvatila tih akcija ima u celoj evropi. u svakom gradu druga životinja.
qt :)

ta-da! a sada naš predstavnik u berlinu:
(izrešetani) srpski meda

united buddy bears

Slika

na sajtu imate i "objašnjenje" zašto je ovakav! :nesiguran:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
videla ih i slikala se kraj jednog bezglavog (dva dupeta) :giggle:

bas smo se pitali zbog cega pun centar konja... ;)
Korisnikov avatar
By Delete
I ja se slikala pored jednog...
Slika
By Director
ja sam u Cikagu video kravice i bile su preslatke...milion njih po celom gradu...
Korisnikov avatar
By Adenim
Ulicna umetnost je nesto sto, po mom sistemu vrednosti, treba da bude buducnost. Narocito u teatarskom izvodjenju. Ulicni performansi su potpuno zivi, trenutni, okruzeni ljudima, slobodom, improvizacijom,...
Korisnikov avatar
By svejedno
Slazem se sa Adenimom, donekle, ali vidjao sam slike tih zivotinja po raznim gradovima, i sve zavisi od umetnika, je li, negde je to vrlo mastovito i kvalitetno, negde jednostavno nije.

A novosadske nisam video, pa ni slike, te ne mogu da ih komentarisem.
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by svejedno
Slazem se sa Adenimom, donekle, ali vidjao sam slike tih zivotinja po raznim gradovima, i sve zavisi od umetnika, je li, negde je to vrlo mastovito i kvalitetno, negde jednostavno nije.

A novosadske nisam video, pa ni slike, te ne mogu da ih komentarisem.
Ne znam da li si video u Briselu pre par meseci je bila slicna izlozba oslikavanja konja, bilo je interesantno, kao i pustanje zaba od papira, ali ne mogu se setiti u kom gradu je bilo.
Korisnikov avatar
By svejedno
Brisel sam video, to je bilo extra, ali za to znam da je bas iz Brisela jer imam babu tamo.

Vidjao sam gomilu izlozba tog tipa, ne mogu ni ja da smestim odredjenu izlozbu u odredjeni grad, osim ako je na nekom prepoznatljivom mestu u gradu.

Ali ne secam se zaba od papira.

A da li znas jel imaju ove izlozbe oslikavanja zivotinja neko zajednicko ime?

Mislim, ime tipa 'izlozbe oslikanih zivotinja u sred grada svuda po svetu', tako nesto, kao kolektivni naziv, posto se ja tripujem da imaju.

A ako imaju, onda moze i sa mreze lakse da se stavi ovde nesto zanimljivo.
Korisnikov avatar
By Adenim
da, mislim da imaju, ali se nisam nesto dubiozno bavio time jer mi ta vrsta umetnosti nije bas bliska
Korisnikov avatar
By AngraMaina
U Atini su bile krave. Ne mogu sad da postavim slike (prokleto menjanje kompjutera) ali ima ih u izlozima, na terasama, u fontanama, nekima su dodate kucice, nekima tetrapaci, jos takvih nekih shtosova, ne secam se sad... Sve u svemu simpaticno, mada je Atina sama sebi ukras pa nismo obracali previse paznje na kravice.
By fencysmurf
Mislim da bi bilo vrlo realno and fair da je novi sad uradio seriju falusoida umesto konja... to bi bilo nekako skroz realno...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Teshko da se isprskane skulpture konja razbacane po ulicama mogu nazvati umetnoshcu, to moze da bude dogadjaj, senzacija zanimljiva za oko... ali da bi ti konji postali umetnost trebali bi da se smeju ili plachu.
Pretpostavljam da ce odgovor beogradskih umetnika biti ukrashavanje Hrama Svetog li Save ruzichastim flamingosima.
By Simor
Meni se dopada onaj srebrni konj, što izgleda kao disko kugla (samo u konjskom obličju; na slici dole).

Ja sam te skulpture video u Dunavskoj, Zmaj Jovinoj, ulici Modene i na Pozorišnom trgu. Ima li ih još negde? (Dobro, jedna da-se-tako-izrazim konjica sedi u Gradskoj kući, ali ona teško da je umetnost; ona bi se pre mogla nazvati neuspelim socijalnim eksperimentom.)

Inače pročitao sam u "Dnevniku" da će ove godine umetnički oslikane krave biti na trgovima Denvera, Atine, Bostona, Lisabona, Viskonsina, Edinburga i Budimpešte, oslikane kamile u Dubaiu, medvedi u Berlinu, a oslikani konji u Beču, Briselu i Novom Sadu.

Slika
By Director
meni se (pre nekoliko godina) u Cikagu najvise dopala krava koja je izgledala kao disko kugla :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
o tom konju i ja pričam, Simore! :)

btw, jedino mi je žao što ovako velik (međunarodni) happening nije medijski adekvatno propraćen. sve koje sam pitao nisu znali da mi kažu o čemu se radi, nego sam to saznao tek na ovoj temi...
Korisnikov avatar
By CreMaster
svidele su mi se zabrane na istima: zabranjeno jahanje konja. :) )
slikao sam se sa par konjica (poshtujuci zabranu).
u svakom slucaju podrzavam ludo i bizarno dizajniranje grada koje razbija monotoniju svakodnevice. cheers.
By Simor
Novi Sad - Posle pet meseci iz centra grada će biti sklonjeni konji. Predvidjeno je da se prodajom konja obezbedi novac za humanitarne svrhe, a licitacija je planirana za početak decembra.

Pošto se licitacija održi 60 posto sredstava će se uplatiti Dečijem selu i Domu za decu ometenu u razvoju, a 40 posto će podeliti umetnici koji su oslikali konje, grad kao domaćin izložbe i organizator. Planirano je da sledeće godine u centru grada bude postavljena izložba krava. (Radio 021)
Korisnikov avatar
By one of the people
takve moose-ove smo imali i u Torontu pre nekoliko godina. Svaka četvrt je imala svog; chinatown, kensigton market, entertainment district i sve u stilu komšiluka u kom se nalazio.
Pre nekoliko nedelja smo imali Nuit Blanche, čitav festival umetnosti koji je trajao celu noć. Sve su galerije i muzeji bili otvoreni do 7 ujutru i bilo je gomila performansa po ulicama (neka je ženska iz Japana napravila skulpturu od veštačke magle kroz koju se moglo hodati), prikazivanja filmova po javnim bazenima (gledao sam one crno bele silent filmove u Hart House) i 450 000 ljudi je izašlo to veče i uživalo u umetnosti. Neverovatno. http://nuitblanche.livewithculture.ca
Umetnost treba da bude pristupačna, bilo da je na ulicama ili besplatni ulazi u institucije.
Pod uličnom umetnošću sam prvo mislio da govoriš o grafitima ...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!