Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Egon
gotivite Sherloka Holmsa i njegovu britanshtinu

ja kako se vishe osecjam kao englez nego pripadnik svoje etnichke grupe (mish-mash-srpsko-grchko-hrvatske) ovu seriju prihvatam kao Hram i Sveucilishte Opste Ugladjenosti i Finoce

i naravno

Slika

Jeremy Brett, neponovljivi Holmes ....
Korisnikov avatar
By Kiborg
Baš gotivim i to u ovoj varijanti sa Jeremy Brett-om. Ovo je najbolji Holms koga sam gledao, ali ovo repriziranje po 100ti put sad preska?em.
Egon
Jeremy Brett, neponovljivi Holmes ....
Apsolutno!
By Simor
Meni se dopao Rupert Everett kao Sherlock Holmes u "The Case of the Silk Stocking".
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Simor
Meni se dopao Rupert Everett kao Sherlock Holmes u "The Case of the Silk Stocking".
Ja nekako u ovim novijim ekranizacijama klasi?nih detektivskih dela prepoznajem isti na?in ponašanja (rukovanja priborom, pokreta, izražavanja) u laboratoriji kao u modernim forenzi?arskim serijama (tipa: isto kao danas, samo koriste štap i kanap umesto multimodernog lasera i 3-D animacije) dok u ranijim ekranizacijama toga nije bilo (tj cela skalamerija je izgledala kao neka mistika koju koristi zla veštica, sa obla?i?ima dima koji se širi naokolo). To mi je recimo ovde nekako upadalo u o?i.
:serlok:
By Storm
"Elemntary, my dear Watson" je vrlo uzbudljiva re?enica.

Jeremy Brett je naravno sjajan u toj ulozi.
Ina?e vrlo je bio zabrinut zbog Holmsove zainteresovanosti za kokain:
When he learned that his Sherlock Holmes was very popular with children (who saw him as a superhero), he was troubled with the fact that Holmes is a cocaine user. In response, he sought and obtained permission from Arthur Conan Doyle's daughter to have Holmes overcome and abandon his addiction, signified with Holmes burying his syringe in the episode "The Devil's Foot."
See imdb.com.
:up:
Korisnikov avatar
By Egon
Holmes je zapravo opijumski adikt

isto se u "Coveku sa uvrnutom usnom" ocito pokazauje

najbolji shtos je shto 221B Baker Street uopste ne postoji
ali ima mnogo detalja koji ukazuju na veoma poovsko prisustvo, sa
sve kabalistichkim elementima ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Sherlock_Holmes

zarazno, pogledajte obavezno ....
By Ulix
Dzeremi Bret je sjajan Serlok Holms. Stavise, toliko je dobar da ne mogu da zamislim ni jednog drugog glumca u toj ulozi, pa mi svaki film o Holmsu propadne jer me glumac razocara. Ocekujem od njega da imitira Breta, a ne da sam izvodi neke gluposti... :)

Slicno je, inace, i sa Poaroom. Ranije sam ga poistovecivao sa Piterom Justinovim, a danas sa onim sto ga glumi u seriji... Sacet ili kako se vec zove... Tako ga je dobro odglumio da je prosto postao on. :cita:
Korisnikov avatar
By svejedno
@ jukie

In 2002, Holmes was inducted as an honorary fellow of the Royal Society of Chemistry - the only fictional character so honoured - in appreciation of the contributions to forensic investigation.
Korisnikov avatar
By svejedno
A Dzeremi-Sherlok je moj idol. :)
Korisnikov avatar
By Skyen
meni je savrseni Serlok Michael Caine u filmu Na tragu/Without a Clue, znaci savrsena parodija u kojoj je upravo My Dear Watson prikazan kao lik koji ustvari resava misterije dok je pravi Serlok propali glumac, pijanica, zenskaros itd, potpuno tupav, ali cudnim obrtom stvari resava konacnu misteriju (ili je pukom srecom to tako ispalo). ovaj sheri mi je previse ozbiljan, posle Majkija to vise nije to :luda:
Korisnikov avatar
By Eurokrata
Holms je svedok savesti. Mislim da mu je dosadno ali eto dok moze da posluzi vrlo je prijemciv:)
Korisnikov avatar
By Egon
ne kontam.

kako to mislis?
Korisnikov avatar
By Dina
Ja ga ne volim toliko... Ne zato sto je los nego zato sto obozavam Poaroa i Gospodjicu Marpl, oni su mi neprevazidjeni... I kada pocnem da gledam Serloka Holmsa ja pocnem da poredim i zalim sto se ne prikazuje neki film o njima, pa onda odustanem od gledanja...
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Joj, kada sam bio u Londonu, slucajno sam izasao u Bejker Stritu (po srpski) iz tjuba i imao sam sta i da fidim :P
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!