- 18 Maj 2006, 11:44
Kritika 'sahranila' DaVin?ijev KodDa li ?e neko uskoro gledati ovaj film? Premijera u našoj zemlji je danas, pa ako neko bude gledao recite nam vaše utiske - da li uopšte vredi gledati ovaj film? Ja sam mislio da ?e ovo biti pravi spektakl, ali pogledajte kritike novinara...
Jedan od najpompeznije najavljivanih filmova u poslednjih nekoliko godina, Da Vin?ijev Kod, dobio je loše kritike nakon novinarske projekcije uo?i zvani?ne premijere na festivalu u Kanu.
Film je zasnovan na popularnom verskom trileru ameri?kog autora Dena Brauna, a u nekim od klju?nih trenutaka izazvao je smeh u sali. Na kraju, kako javljaju dopisnici BBC-ja, niko nije tapšao.
Ostvarenje koje ve?eras otvara Kanski festival nije impresioniralo ni filmskog kriti?ara londonskog Obzervera, Džejsona Solomonsa:
"Bila su to vrlo duga dva i po sata, bez ikakvog humora i strasti", rekao je on. "Radnja filma se odvija dosta brzo, svašta se dešava, ali kona?an rezultat publiku samo zbunjuje, iscrpljuje - i izuzetno je dosadan."
Da Vin?ijev Kod, u režiji Rona Hauarda i sa Tomom Henksom u glavnoj ulozi, od ove sedmice po?inje da se prikazuje širom sveta. Projekcije prate protesti hriš?anskih grupa u pojedinim zemljama.