Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Kritika 'sahranila' DaVin?ijev Kod

Jedan od najpompeznije najavljivanih filmova u poslednjih nekoliko godina, Da Vin?ijev Kod, dobio je loše kritike nakon novinarske projekcije uo?i zvani?ne premijere na festivalu u Kanu.
Film je zasnovan na popularnom verskom trileru ameri?kog autora Dena Brauna, a u nekim od klju?nih trenutaka izazvao je smeh u sali. Na kraju, kako javljaju dopisnici BBC-ja, niko nije tapšao.

Ostvarenje koje ve?eras otvara Kanski festival nije impresioniralo ni filmskog kriti?ara londonskog Obzervera, Džejsona Solomonsa:

"Bila su to vrlo duga dva i po sata, bez ikakvog humora i strasti", rekao je on. "Radnja filma se odvija dosta brzo, svašta se dešava, ali kona?an rezultat publiku samo zbunjuje, iscrpljuje - i izuzetno je dosadan."

Da Vin?ijev Kod, u režiji Rona Hauarda i sa Tomom Henksom u glavnoj ulozi, od ove sedmice po?inje da se prikazuje širom sveta. Projekcije prate protesti hriš?anskih grupa u pojedinim zemljama.
Da li ?e neko uskoro gledati ovaj film? Premijera u našoj zemlji je danas, pa ako neko bude gledao recite nam vaše utiske - da li uopšte vredi gledati ovaj film? Ja sam mislio da ?e ovo biti pravi spektakl, ali pogledajte kritike novinara... :(
Korisnikov avatar
By Delete
Pa i knjiga je naisla na jako lose i jako dobre kritike, u rincipu mislim da je potrebno pogledati film, pa tek onda mozes da kazes da li je dobar ili los, jer cisto sumnjam da ce se bas svi sloziti oko misljenja.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
a, bre, reci mi šta bi ti na tom tvom divnom telu otpalo da si ostavio i jebeni IZVOR te vesti koju si citirao?

?uo sam da je novinarska premijera prošla bez reakcija publike, no i knjiga je najobi?niji vikend roman, pa ni od filma ne o?ekujem ne znam kakvo remek delo. bi?e to još jedna zanimljiva ekranizacija akcionog spektakla koju vredi gledati isklju?ivo na velikom platnu uz glasno surround ozvu?enje.
Korisnikov avatar
By jukie
Što se ti?e objektivnosti raznih kritika, ja se se?am kritike za drugi deo LotR, u smislu "wow, ovaj drugi deo je mnogo bolje uraðen od prvog, ima više akcije..." u smislu "drago mi je što su se potrudili"...
a u pitanju je ekranizacija knjige u kojoj namerno nema nikakve akcije
Korisnikov avatar
By MARQUE
Idem ga sutra pogledati. Danas još nisam kompetentan u odlu?ivanju jel je dosadan ili ne... :ribica:
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
ko jos, sem amerikanaca, cita kritiku pre nego sto ode u bioskop ?
By жњ
Originally posted by jukie
Što se ti?e objektivnosti raznih kritika, ja se se?am kritike za drugi deo LotR, u smislu "wow, ovaj drugi deo je mnogo bolje uraðen od prvog, ima više akcije..." u smislu "drago mi je što su se potrudili"...
a u pitanju je ekranizacija knjige u kojoj namerno nema nikakve akcije

:up:

ja upravo citam knjigu. den braun JESTE pokrao sve cinjenice i rezultate dugogodisnjeg istrazivanja sakupljane i objavljene u delu "sveta krv i sveti gral", provukao ih kroz malo holivudske akcije i napravio blokbaster roman. radnja jeste tanka i dijalozi su cesto plitki, a narocito je plitka naracija kojom pisac vodi misli glavnog lika, tako da mi se ponekad cinilo da citam sastav nekog naprednijeg deteta u osnovnoj skoli. u pocetku sam se zbunila zbog toga, pa sam pomislila da je prevod los.. kad ono medjutim! sa knjizevnog stanovista, hari poter je nobel u odnosu na da vincijev kod.

no ipak, citati knjigu je pravi uzitak i stvarno se ne ispusta iz ruku do samog kraja. super je sto su sve te istorijske nedoumice "pustene na slobodu" pa da i raja malo razmislja. sa tog stanovista, knjiga je pravi pogodak. istorijsko/naucne knjige kao sto su "sveta krv i sveti gral"ce citati samo skolovani ljudi (kojih je najmanje), dok ce da vincija procitati i baba sera i malo se podstaknuti na mozganje...

ovo delo nosi malu knjizevnu vrednost (jos gore time sto je poluplagijat), ali je zato drustveno vrlo efektivna. svidja mi se potres koji je izazvala..

i naravno parice koje je zaradio pisac :D skidam kapu :sesir:

film.. dok ne vidim ne komentarisem.. mada se i u knjizi radnja odvija prebrzo, tako da je i to jedan od razloga "plitkosti".. da je pisao umberto eko, imala bi preko 1000 strana najsitnijeg fonta.

kontam da je film, bas zato i prenabudzen
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
ima kukolja u svakom zitu :smeh: meni je to bzvz, treba formirati sopstveni stav o bilo cemu. sem toga, kriticar moze biti svako a vecina ih je dno
Korisnikov avatar
By shumadinac
?uh da je veoma zapleten, komplikovan za razumevanje i dosadan....sad mi se i ne gleda.
Ali pogleda?u ga sigurno, ako ne u bioskopu, onda bar na kompu :D
Korisnikov avatar
By bella_the_weird
Originally posted by amnesia
hari poter je nobel u odnosu na da vincijev kod.
Ej. :mad: Ne diraj Hari Potera. :meda:
Korisnikov avatar
By bella_the_weird
Ja tju u nedelju da gledam... Ako neko gleda pre toga neka pishe kakav je film.
By жњ
Originally posted by bella_the_weird
hari poter je nobel u odnosu na da vincijev kod.
Ej. :mad: Ne diraj Hari Potera. :meda:

ma rekla sam da je hari poter :leviathan:

jel ima neko da zajmi petu knjigu? :)
Korisnikov avatar
By KiWi
Knjiga je veoma zanimljiva i ako neko poveruje u verodostojnost ''?injenica'' koje se iznose, može baciti novo svetlo na svetsku istoiju umetnosti i istoriju uopšte ... Film ne bih komentarisao jer ga nisam video. ?uo sam da su ga novinari ocrnili ali mene zabole .. retko se složim sa kritikom ... za mene je madonin film ''Swept Away'' extra, dok ga je kritika napljuvala najstrašnije.. kod nas se nije ni prikazivao .. toliko o kritici
Korisnikov avatar
By jukie
Sada sam poželeo da pro?itam tu prvu knjigu.... Ima li kod nas da se naðe?
By жњ
Originally posted by Kiwi
Knjiga je veoma zanimljiva i ako neko poveruje u verodostojnost ''?injenica'' koje se iznose, može baciti novo svetlo na svetsku istoiju umetnosti i istoriju uopšte

kiwi, to je vec decenijama resena stvar koja se zna! nije vise pitanje da "neko poveruje". u knjizi su stvarno iznesene cinjenice koje su rezultirale dugogodisnjim istrazivanjima, bas onako kako je napisano. zato je ova knjiga i napravila toliki potres.

robovi sistema :opatica:
By жњ

Sveta krv, Sveti gral

Majkl Bejdzent, Ricard Li, Henri Linkoln
prevod: Ivan Boskovic

Slika

Prevod dela: The Holy Blood and the Holy Grail / Michael Baigent, Richard Leigh and Henry Lincoln
Ilustrovano.
brosiran povez, 363 strane, 24cm, latinica
Izdavac: Metaphysica
Beograd, 2005.

ISBN 8684091493
Korisnikov avatar
By jukie
Sveta krv, Sveti gral
Baš si brza... trebalo ti je 2 minuta...
mislim da sam možda video ovu knjigu negde u knjižari... ali me naslovna strana vizuelno odbija jer mi li?i na neku pravoslavnu knjigu :chestram:
By жњ
Pa korice su samo prilagodjene nasem mentalitetu ;)
Korisnikov avatar
By jukie
Pa korice su samo prilagodjene nasem mentalitetu ;)
Ve? zamišljam kako se mladi bogoslovi prevare pa pro?itaju knjigu i po?nu da sumnjaju...:radosnice:
Korisnikov avatar
By Rei
Ocecam da je film kao i svaki drugi koji se tako agresivno reklamira i najavljuje. :gatara:

Kad kazhem kao i svaki drugi, mislim kao i svaki drugi. :P

Nemam zhelju da ga gledam.
Korisnikov avatar
By m..
Uh, ja to necu ni gledati ni citati, takva mi je tematika nezanimljiva, da ne kazem blago odurna...
Korisnikov avatar
By Abyss
Boooring. Mnogo nagadjanja bez potkrepljivanja chinjenicama, barem onih koji bi mene ubedili da je to tako!
Korisnikov avatar
By EYA
XYCVM,SAD DFSASADKSADFJ BNRUWQEWQER#"!
KLSDFJIO JKSADFIOSAD CVXYRUIO?
SADFJKWQERBNWQERXYCVM, SDFJKLIO SADFJJKLSDF XYCVIORUTZ NBJKLWQERWQERM... :maca:
Korisnikov avatar
By unic0rn
verujem u te kriticare kao u Bibliju - jebe mi se sta gomila nadobudnih kvazielitista ima da kaze o bilo chemu.

mozga i budem gledao iako knjigu nisam chitao. chim je pomama za njom sigurno je sranje kao i hari poter. :P
Korisnikov avatar
By m..
Taman se ponadah da ces da pomenes Alhemicara i Riku Zarai (to je ono esto sto je pre 5 godipreplavilo sajam, valjda ga domacice darivaju jedna drugoj o prigodama)
Korisnikov avatar
By bella_the_weird

ma rekla sam da je hari poter :leviathan:

jel ima neko da zajmi petu knjigu? :)
Okej onda :)
Da. :D
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Gledao sam film ve?eras i slažem se sa kritikom. Kraj je o?ajan, kroz ceo film radnja je "napeta", o?ekuješ da se desi ne znam ni ja šta, da anðeli padaju sa nebesa sve Hristom i Marijom Magdalenom a na kraju se ne desi apsolutno ništa. Kao bajata petarda.
Korisnikov avatar
By Dominion
odgledao film, kraj ocekivan, generalno mi se dopao... izbor glumaca mi se uopste ne dopada (tom hanks) al' ajde
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Film je iznimno glup...takoreci, primer za udzbenike kako ne bi trebalo da se pise scenario. Takvo nipodastavanje inteligencije publike odavno nisam videla.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!