Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Ulix
Na b92 sam pronasao listu najprodavanijih knjiga u aprilu mesecu. :temperatura:

1. Da Vin?ijev kod, Den Braun - 282
2. Zahir, Paulo Koeljo - 254
3. Tajna ve?era, Sijera Havijer - 153
4. Ono sve što znaš o meni, Mirjana Bobi?-Mojsilovi? - 121
5. Eldorado, Momo Kapor - 115
6. Gozba za vrane #1, Martin Džordž R. R. - 103
7. Preljubnici, Ognjenovi? Vida - 95
8. Zovem se crveno, Orhan Pamuk - 93
9. Carica, San Sa - 88
10. Konj i njegov de?ak, Luis Klajv Stejpls - 71
11. Pijavice, Albahari David - 68
12. Kurosavin nemir svijeta, Sbutega Branko - 52
13. Memoari jedne gejše, Golden Artur - 51
14. Knjiga o Saladinu, Ali Tarik - 50
15. Poslednja kineska carica, Anci Min - 44
16. Novi Sad - od ku?e do ku?e - Donka Stan?i? - 40
17. Druga Bolenova k?i, Gregori Filipa - 34
18. Knjiga za kišni dan, Griv Bredli Trevor - 33
18. Svih žalosnih radost, Ljiljana Habjanovi? Djurovi? - 33
20. Plitko duboko, Bernadet Strahan - 31

Od svega na listi vrede Albaharijeve Pijavice i, pretpostavljam, Preljubnici Vide Ognjenovic, iako knjigu jos uvek nisam procitao, sve sva su njena dosadasnja prozna dela bila izuzetna. Eventualno jos na listu citljivog mozemo dodati i Goldena, i Pamuka. Ne, nisam ocekivao nista bolje ali eto, postavih ovu temu anyway... cisto da podelim svoju neizmernu tugu nad ovakvom listom najcitanijh knjiga.

I posle se pitam zasto me asistentkinja pita jesam li procitao novi roman Isidore Bjelice, nakon sto je videla da drzim u ruci Vergilijevu smrt Hermana Broha. :vruce: :cupakosu:
By жњ
isto kao sto bi se razocarao sa listom najprodavanijih albuma :shrug:
Korisnikov avatar
By Andjeo_slobode
POMORANDŽE NISU JEDINO VO?E - Dženet Vinterson!!!:crveni:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
meni je ta (i ostale) lista zanimljiva jedino kao reper aktuelnih izdanja (volim da sam obavešten) i eventualno pomo? u izboru knjige radi poklona nekome kome ne znam šta drugo da odnesem...
By Gost
Naði mi jedno mesto na kugli zemaljskoj gde je mainstream (?ega god) bitno razli?it od ove liste?
By Ulix
Originally posted by krepa?
Naði mi jedno mesto na kugli zemaljskoj gde je mainstream (?ega god) bitno razli?it od ove liste?
Srbija. Sedamdesete godine. Danilo Kis izdaje zbirku prica Grobnica za Borisa Davidovica.

Srbija. Osamdesete godine. Milorad Pavic izdaje Hazarski recnik.

:)
By SUNNY B
Originally posted by Ulix
Srbija. Sedamdesete godine. Danilo Kis izdaje zbirku prica Grobnica za Borisa Davidovica.

Srbija. Osamdesete godine. Milorad Pavic izdaje Hazarski recnik.

:)
devedesete - goran petrovic izdaje "sitnicarnicu kod srecne ruke" i "opsada crkve svetog spasa". svetlana velmar-jankovic - "bezdno"

a onda je dosla dvehiljadita i najezda erotski obojenih romana isidore bjelice i napacenih zenskih sudbina ljiljane habjanovic-djurovic.
By SUNNY B
:up:
By жњ
Originally posted by SUNNY GIRL
a onda je dosla dvehiljadita i najezda erotski obojenih romana isidore bjelice :bljak: i napacenih zenskih sudbina ljiljane habjanovic-djurovic :regan: .
Korisnikov avatar
By hlaefdige
lista je kriticna!!!! nisam sigurna cak i da bih pokusavala sa vidom ognjenovic....
......jel to sad znaci da je sira masa pocela da kupuje knjige pa je nastao komercijalizovani mejnstrim knjizevnosti u Srbiji...hm....
...inace ne mogu da se odlucim da li vise prezirem te "knjizevnice" ili one serije knjiga o tome kako treba voditi zivot....
By Ulix
Originally posted by hlaefdige
lista je kriticna!!!! nisam sigurna cak i da bih pokusavala sa vidom ognjenovic....
......jel to sad znaci da je sira masa pocela da kupuje knjige pa je nastao komercijalizovani mejnstrim knjizevnosti u Srbiji...hm....
...inace ne mogu da se odlucim da li vise prezirem te "knjizevnice" ili one serije knjiga o tome kako treba voditi zivot....
Ali, Damo, Vida Ognjenovic nije od "tih" knjizevnica, vec od onih kakva je bila Isidora Sekulic.
:bouncy:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!