Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Sixto
Uskoro pocinje gradnja najveceg i najopremljenijeg muzeja na svetu!
Kairo ce do 2009. kad je rok za zavrsetak radova, dobiti pored platoa Gize dobiti muzej u kome ce biti postavljeni artefakti iz faraonskog i grcko-rimskog perioda Egipatske istorije! Konkurs za izgradnju je zapoceo jos 2002 i idejni projekat je odabran februara 2004. Pobednik je konstruktorski tim iz Irske. Time ce se na jednom mestu konacno naci sav fundus Egiptoloskog Muzeja u Kairu! Malo je poznato da se u stalnoj postavci Muzeja nalazi samo odprilike 10% artefakata od ukupne kolekcije koja se cuva u muzejskim depoima po Kairu i celom Egiptu. Egipatska vlada je u saradnji sa ministarstvom kulture organizovala siroku akciju i serijom medjunarodnih sudskih procesa i arbitraza povratila veci deo kulturnog blaga koje je odneseno za vreme velikih istrazivanja stranih expedicija po Egiptu. Dok se ne izgradi nov muzej, umetnine se nece prenositi u Kairo vec se vode kao da su na cuvanju u svetskim ustanovema kulture do zavrsetka izgradnje.

Vise o samom muzeju na: http://www.gem.gov.eg/

Slika
Korisnikov avatar
By Pipin
Tu kad stave bombu, to ?e zdravo jako bu?nuti :evil:
By Sixto
Covece ne mogu da verujem da je ovo neko iskopao!
Kad sam stavio temu davno nije bilo ni jednog odogovora na njega!

Iskreno en znam u kojoj je fazi, sad surfam po sajtu! Hvala za podsecanje! Idem za Egipat u septembru pa kad dodjemo u Kairo raspitacu se! ;)

Update: vidim da su sredili sajt, onomad je bio uzasan!
By Sixto
Covece stavili su vise slika radjenih u 3D kako bi to trebalo da izgleda! Fantasticno je!

Nazalost nema nistao trenutnom stanju gradnje! :(
By ~ Le Saint X ~
Eto, ja malo isao u arhivu
KULTURE I UMETNOSTI

malo da kulturno dignem forumase...

ajd' vidi, pa izvesti!
:P

ja se nadam uskorom odlasku u Egipat...
Korisnikov avatar
By V25
Statuu kraljice Nefertiti, koja je i dalje u Berlinu, teško da će vratiti.
By Sixto
Kamenjarka? Na sta mislis!? :lol:
Korisnikov avatar
By V25
Ja idem 28. avgusta ponovo, a pre toga sam bio 2003. Volim Egipat.
By Sixto
Kako stvari stoje na terenu tek su poceli zemljani radovi u izgradnji i datum otvaranja je prolongiran za 2011-12god jer je za zavrsetak radova predvidjen rok od 36meseci!

U medjuvremenu su objavljena idejna resenja koja su usla u uzi izbor za prvu nagradu kao i ostali nenagradjeni, ukupno 20!

1. nagradu osvojio je arhitektonski biro iz Dablina, Irska pod firmom Heneghan.Peng.Architects u vrednosti od 250.000

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
By Sixto
3. mesto Italija, Renato Rizzi, 100.000

Slika

Slika

Slika
By Sixto
5. mesto Italija, Ruben Verdi, 40.000 http://www.mm26.it/

Slika

Nije los dizajn al na netu ima jako malo slika i to lose rezolucije.
Korisnikov avatar
By horus.
irska je zasluzeno odnela pobedu... izgleda impozantno... :wow:
By Sixto
7. mesto Brazil, Hector Vigliecca Gani & Luciene Quel, 20.000 dolara

Slika

Slika

Slika

Slika
By Sixto
8. mesto Spanija, Fernando Pardo Calvo, 20.000 dolara

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
By Sixto
9. mesto Portugal, Nuno Morais Monteiro, Joana Henriques Ribeiro, Carlos Antunes, Desire Pedro, 20.000 dolara

Slika
By Sixto
11. mesto Spanija, Felipe Cena Jodra

Slika

Meni licno najnezanimljivije resenje, doduse to je sve sto se moze naci na netu.
By Sixto
12. Egipat, Hatem Mohamed elsaid Mostafa

Slika
By Sixto
13. Nemacka, Christian Rogner, Jens Achilles, Georg Kuttinger

Slika
Korisnikov avatar
By Darling
Uuuuhhh! :wow: Svi projekti su interesantni na svoj nacin, ali Irci su stvarno zasluzili da pobede, znaci....zinula sam!
Zamenila bih Nemcu i Italijanu mesta, Nemcu trece, a Italijanu peto...
By Sixto
14. Austrija, Peter Hanousek, Werner Neuwirth

Slika
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Sixto
Kako stvari stoje na terenu tek su poceli zemljani radovi u izgradnji i datum otvaranja je prolongiran za 2011-12god jer je za zavrsetak radova predvidjen rok od 36meseci!

U medjuvremenu su objavljena idejna resenja koja su usla u uzi izbor za prvu nagradu kao i ostali nenagradjeni, ukupno 20!

Čekaj,šta ti ovo znači-IDEJNA rešenja...Neće ga graditi po prvonagrađenom rešenju:hmm:
By Sixto
15. USA, Van Tine/Guthrie Studio, http://www.in-formstudio.com/

Slika

Cini mi se da oni ne mogu da odmaknu od koncepta shopping mol-ova i sve mi deluje totalno holivudski! Cak su predvideli i koncertnu dvoranu s binom! Valjda da Britni kad dodje! :lol:
By Sixto
Originally posted by deran
Originally posted by Sixto

Čekaj,šta ti ovo znači-IDEJNA rešenja...Neće ga graditi po prvonagrađenom rešenju:hmm:
Ajde kad i ja moram da prekinem ovaj niz, pff!

Objavljen je konkurs na kom je ucestvovalo 1557 projekata iz 82 zemlje sto ga cini najvecim konkursom na svetu, do sada! Prvi krug je sluzio za selekciju i u drugi je uslo 20 resenja od kojih je trazeno da dopune dokumentaciju malo detaljnijim dizajnom i razrade temu! Od toga je nagradjeno nekoliko novcanim nagradama od kojih je najveca od 250.000 otisla u Irsku i po tom projektu se gradi zgrada!
Hosni Mubarak je postavio kamen temeljac vec 05.02.2002.

Pre par godina sa Trga Ramzes je premestena statua Ramzesa Velikog na plato Gize koja ce ubuduce biti na ulazu u sam muzej!

Impresivno je sto je ceo KAiro izasao tad na ulice da pozdravi Ramzesa na svom poslednjem putovanju!
Isto se desilo kada je clan pljackaske porodice otkrio lokaciju grobnice svestenika u Dolini Kraljeva pune kraljvskih mumija! Vlasti su zbog pohlepe i radoznalosti odlucile da preko noci u roku od 48h prenesu parobrodom blago i sarkofage iz Luksora u Kairo! Kako ne mozes sakriti malo sta od ociju javnosti tako su ljudi 500km duz Nila stajali na obalama i mahali palmovim granama da pozdrave stare kraljeve iz slavne proslosti.

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika

Slika
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!