Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Ulix
Pitanje jasno. Da cujemo.

Moja lista (za sada; ostaje jos sutra):

a) Land of Plenty, Wim Wenders :up: :up: :up: :up: :up:
(Gledao i svrsavao na Wendersa i Makavejeva u istoj prostoriji.)
b) Kontakt :up: :up: :up:
(Nezavrsen, ali dobar makedonski film; jedini je visak Nikola Kojo, mada mu je ovo, cini mi se, jedna od boljih uloga.)
c) Broken Flowers :up: :up: :up: :up:
(Cini mi se da je ovo Jarmuschov najbolji film. Bill Murray, Jessica Lang, Sharon Stone, narocito Jeffrey Wright - ma cela ekipa, svi su fenomenalni; posebno su odlicni dugi nemi kadrovi.)
d) Mlad i zdrav kao ruza :down: :down: :down:
(Kamera me u filmu odusevila, i scena rasturanja trznog centra; inace, Mlad i zdrav kao ruza je jedna zbrka od filma. Bez parodijskog konteksta - bar dovoljno jasnog - bez distanciranja, prepuno klisea, lose napisano; a o reziseru, jednom arogantnom kretenu koji se usudjuje da Petrovica i MAkavejeva naziva diletantima a Dzejmsa Kamerona umetnikom, necu da trosim previse reci.)
e) Magicno oko :up: :up: :up:
(Odlican albanski film o uticaju medija, ili kako je reziser rekao, o uticaju jedne sekunde na neciji ziviot.)
f) Rudarska opera :up: :up: :up:
(Muzicki dokumentarac, u nedostatku bolje zanrovske odrednice, o zivotu stanovnika Bora; tuzan, spontan, lep film Olega Novkovica.)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ala bre žuriš, ostaje i sutrašnji dan da proðe. u ovo doba sutra ?u biti ponosni gledalac petnaest Festovskih filmova.
By Gost
Meni su se, na kraju i koncu, najviše svideli dokumentarci. Osim ako i sutra ne odem da odgledam neki od repriznih, pa se dojam ne promeni.

We feed the world i Darwin's Nightmare su užasno potresni i teški za gledati, naro?ito ovaj drugi, ali odli?ni filmovi. Crossing the Bridge je pak bio diiivan, sat i po uzivancije u prelepoj muzici, uz jako pametna pitanja koja film postavlja o raznim kulturno-politi?kim faktorima koji uti?u na muziku, tj. muzi?are u Turskoj. Plus oni febjuls kadrovi Istanbula i smešan-k'o-bioskop A. Hacker iz voljenih mi Einsturzende Neubauten, ma milina jedna... :up:
Od nedokumentarnih, nijedan me se nije naro?ito dojmio. Ispalo je da je sve što sam gledala u kategoriji "simpati?ni filmi?i", kojih se verovatno ne?u dvaput setiti in a while. Sa izuzetkom filma "Što je muškarac bez brkova", koji me naterao da se zamislim nad pitanjem da li je ok ubaciti u jednu laganu komedijicu ustaške pesme kao deo dekora, bez ikakvog stava koji bi bio izre?en na tu temu, ili sam ga ja možda propustila? Ostali su "Ledeni breg" - moving pictures u pravom smislu re?i, sladak skoro nemi film sa nekoliko super uspelih smešnih scena; "Zreli ljudi" koji upravo odgledah i prili?no sam ravnodušna, i "Pad", koji nisam odgledala do kraja, ali bih volela nekad da to u?inim.
Sve u svemu, aj hev meni rigrets po pitanju izbora koji sam napravila, ?ini mi se da je trebalo oti?i na neke druge koje sam želela da vidim, a nisam...
By Ulix
Danas:
Crossing the Bridge - :up: :up:
(Interesantno, samo me je inzerviralo to sto su akteri jedno milijardu puta ponovili da je i Turska Evropa, ne znam samo koga ubedjuju, sebe ili mene...)
We Feed the World - :up: :up: :up:
(Vrlo potresno; velicanstveno snimljeno.)

I moj apsolutni favorit of svih odgledanih filmova ove godine:
Smrt gospodina Lazareskua :up: :up: :up: :up: :up:
Ukratko ga mogu opisati ovako: setali se Jonesko i Kafka planirajuci da napisu scenario za jedan rumunski film, i dok su se tako setali, u jednom momentu su sreli rezisera kako na drugoj strani ulice prolazi pored Beketa i okrece se za njim.

Fenomenalan, potresan, smesan, tragican, briljantan film.
Korisnikov avatar
By Super Mario
Originally posted by Ulix
Danas:
Meni je bio dosadan, možda zato što ne volim taj orijentalni zvuk, iako je Istanbul prelepo snimljen (heh, verovatno su slikali samo najureðenije delove grada)
[/quote]
I moj apsolutni favorit of svih odgledanih filmova ove godine:
Smrt gospodina Lazareskua :up: :up: :up: :up: :up:
Fenomenalan, potresan, smesan, tragican, briljantan film.
DA, posle malo otegnutijeg uvoda, sledi savršeno koncipiran film koji realno (?ak i previše realno :rida: ) prikazuje mentalitet medicinskih radnika i odnos društva prema bolesnom ?oveku (komšinica pere papu?e Lazaresku, ali ne želi da pomogne da on ode do bolnice jer šta ?e komšiluk na to re?i ). Film ima par genijalnih re?enica, naro?ito kada scenarista želi da prikaže totalnu nezainteresovanost lekara prilikom pregleda Lazareskua (oni?ak medjusobno flertuju dok se Lazaresku bori za život) .Odli?no je do?arana sujeta doktora kao i duboki jaz meðu medicinskim radnicima (specijalista vs medicinska sestra). Top scene su:
1. Kada uvode u lift lazerskua a dokona doktorka to spre?ava pitaju?i zašto ga voze u kolicima druge bolnice a i gde su njihova kolica?! Trebalo bi re?i da lazaresku mora hitno na operaciju) Sve to uz neverovatan ponižavaju?i pogled prema sestri iz hitne pomo?i ("ti si još ovde?!")

2. Kada medicinska sestra razgovara sa prijateljicom (takodje sestrom koja radi na skeneru) o ven?anju i haljinama iako pacijent umire.

Ukratko, Lazareskuovo le?enje su sveli na njegov transport od bolnice do bolnice, od jednog frustriranog lekara do drugog. Treba imati u vidu da je Lazaresku imao veliku sre?u da naleti da dobru medicinsku sestru iz hitne pomo?i, te da je njegova putešestvija bila najbolje mogu?e rešenje, jer bi najverovatnije bio poslat ku?i uz andol, a da doðe na kontrolu za 7 dana :)

Pitanje je koji od doktora je najupe?aljiviji. Meni ona doktorka sa kratkom plavom kosom- nadobudna i prefinjeno drska a pri tom hladna.
Pozitivci su "gej" doktor (na skeneru) i ona mlaða crna (što flertuje sa kolegom) :D

Ovaj film bi trebalo prikazivati na Medicinskom fakultetu, da vide kako NE TREBA raditi
By Gost
Originally posted by Ulix
Danas:
(Interesantno, samo me je inzerviralo to sto su akteri jedno milijardu puta ponovili da je i Turska Evropa, ne znam samo koga ubedjuju, sebe ili mene...)
Pa i nisu baš milijardu puta ponovili, dapa?e. ?ak je u tom smislu meni bio vrlo upe?atljiv mini dijalog izmeðu ona dva lika negde pri po?etku filma, u kome jedan kaže "Mi se trudimo da budemo Evropa", na šta mu drugi odgovara "Ako kažeš da se TRUDIMO to da budemo, sve si rekao, zna?i da to nismo".
Fakat je da je taj evropsko-balkansko-azijsko-nacionalni identitet možda najkomplikovaniji upravo u Turskoj, a film se toga dotakao na jako dobar na?in, uopšte ne forsiraju?i pri?u "Mi smo Evropa".
Korisnikov avatar
By bigirl
Planina Broukbek
Poslednji dani
Svakodnevne ljubavi
Brižni baštovan
?udljivi oblak
Savršen dan
Mlad i zdrav kao ruža
Korisnikov avatar
By Skyen
Mi osiromaseni festovci u NSu smo imali naravno manji izbor, a da ne pricam uslove (dva filma nisu ni prikazana jer sam se samo ja pojavila i jedan novinar, s r a m o t a !!!!!!!!!!)

pogledala Provalnika, korejanski, pola u bioskopu, pola kod kuce, jer su nam pustili grcki titl :lol: Film je vrh vrh vrh
Tideland - tezak i bole'san, ali klinka je fenomenalna (pisala vec negde o svojoj impresiji ovog filma)
Manderlej - Trir kao i uvek na nivou, samo malo slabiji od Dogvila, zbog nedostatka Nikol K u nastavku. Sto ne volim kada druga glumica nastavlja tamo gde je jedna vec ostavila svoj pecat.
No, film je odlican
Ostaje mi jos dva da pogledam, toliki mi budzet, fak. naravno ako ih budu pustili!!!!!!!!!!
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Jao, pogledala sam dvadesetak i vise filmova, i konstatovala da FEST nepovratno srlja u propast, a da su izdanci nase kinematografije bili takva blamaza da je to strasno. I ne mogu da oprostim sebi sto sam dva sata svog zivota potrosila na "Poslednje dane" Van Santa. Svideo mi se "Broken Flowers" iako ne volim Dzarmusa, i slazem se sa Ulixom. Jedino ga je nasilno lisio kraja. I Kapoti je dobar.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!