Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Dok je, tokom prošle nedelje, ne samo pozorišna javnost bila alarmirana najavom gradskih vlasti Novog Sada (gde ve?insko u?eš?e imaju radikali) da preina?i koncepciju Festivala doma?e drame - Sterijinog pozorja i smeni direktorku Mirjanu Markovinovi? i umetni?kog direktora i selektora Ivana Medenicu, meðu malobrojnim, nažalost samo individualnim, umetnicima koji su se uspostavili, bio je i glumac Miki Manojlovi?.

Sa rediteljem Dejanom Mija?om i dramati?arkom Biljanom Srbljanovi?, posetio je republi?kog ministra kulture Dragana Kojadinovi?a, u nadi da ?e se bar na toj adresi dobiti razumevanje i podrška...

Iako, formalno, ta poseta nije bila na "nadležnom mestu" (osniva? Pozorja je Novi Sad), izgleda da je, kao javni gest, imala udeo u kona?nom efektu: direktorka, doduše, jeste smenjena, ali je, po svemu sude?i, sa?uvan umetni?ki koncept Festivala, time što je ostao Medenica.

- Radikali su pokazali zapravo, politi?ki refleks koji je zavidan, iznenaðuju?i - kaže Manojlovi?.

- Nadam se da ?e novi dirketor raditi u okviru svojih dužnosti. A dužnosti su mu da pomaže koncept umetni?kog direktora. Nadam se da su poštovali instituciju mandata, trajanja, neugrožavanja ljudi iz politi?kih razloga. Ja, Manojlovi?, za?uðen sam i pohvaljujem takav jedan refleks, jer, vidim od 5. oktobra naovamo, takvi refleksi sve više otupljuju i dovode do partijskih službi. Radikali ovim gestom, potvrðuju ono što drugi nisu - da nisu za zatvaranje Sterijinog pozorja u atar samo grada Novog Sada, Pokrajine, ili Republike, bilo ?ega lokalnog. Shvatili su da je krivulja festivala od osnivanja do danas imala uspone i padove, ali da je Medenica ?ovek koji ga je, otvaranjem prema svetu, doveo na nivo koji dobro obe?ava. I sad, vidim da radikali rade nešto što ne radi Ministarstvo za kulturu. Oni sada brane jedan nacionalni princip koji se, kao i svaki pravi nacionalni princip, brani isklju?ivo otvaranjem, nikako zatvaranjem.

Tekst iz Vecernjih novosti prenet u listu Danas, od A do S:
http://www.danas.co.yu/20050914/dijalog1.html#7
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Nemanja-X

- Radikali su pokazali zapravo, politi?ki refleks koji je zavidan, iznenaðuju?i - kaže Manojlovi?.
Ni on se ne oseca dobro u poslednje vreme:neznam: Mislim, Miki:pljuje:
By Nemanja-X
Joj, jos ce ispasti da je Nemanja vrbovao Mikija za SRS !!!! :smeh:
Korisnikov avatar
By Stripi
Da, eto to mi je prvo što mi je palo na pamet. :smeh:
Korisnikov avatar
By spark
totalni smor od teme.... ovo bre ko besplatna propaganda... ok, vecina tu i tamo kad tad reklamira neke svoje ideale i opcije, ali ti ga nemanja pretera... ko neki potrcko...
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by spark
totalni smor od teme.... ovo bre ko besplatna propaganda... ok, vecina tu i tamo kad tad reklamira neke svoje ideale i opcije, ali ti ga nemanja pretera... ko neki potrcko...
Da.
Korisnikov avatar
By spark
:kokice:
pazi na holesterol... :P :srbin:
Korisnikov avatar
By EYA
daj malo kokica :maca:
By Nemanja-X
Originally posted by EYA
daj malo kokica :maca:
Kad dodjete na Tribinu SRS bice vise od :kokice: !!!!
Mi smo poznati kao pravi srpski domacini :njami: :meso:
Imamo i bajadere za desert :carica:
By fencysmurf
Krenuli Maji Gojkovic da objasnjavaju moderni teatar i chime se taj selektor bavi.

Ova prvo nazvala Lidiju Vukicevic da je pita jel ona ima par tih modernih teatara u svom repertoaru.

Onda su i Lidiji Vukicevic krenuli da objasnjavaju moderni teatar i kako skechevi iz "Cao inspektore" i "Boljeg zivota' nisu bas skroz definicija mdernog teatra.

Onda su nazvali Hor ruske armije "Aleksandrov" da ih pitaju jer oni umeju taj moderni teatar. Nazalost, i tu se sve zavrsilo tropa po radikale.

U Udruzenju guslara "Velika Srbija" u Laktashima se niko nije javljao na telefon.

Onda su resili da zamene samo direktora, jer ipak je direktor direktor - nomen, je ipak, omen.

Djavolja rabota taj teatar! Bolje ne dirati. Dok se ne vrati Vojvoda. On sigurno drzi moderni teatar u malom prstu

:galerija:
Korisnikov avatar
By EYA
bez prsuta, tanko seckanog, necem ni da privirim... a inace mouze... viva la radikal !
Korisnikov avatar
By EYA
meðu malobrojnim, nažalost samo individualnim, umetnicima koji su se uspostavili, bio je i glumac Miki Manojlovi?.

ovaj deo nisam razumela... kako su se uspostavili ti umetnici, i gde su se uspostavili, i ono najvaznije zasto su se oni uspostavili ?
Korisnikov avatar
By Stripi
Možda se nisu uspostavili, možda su se ustobo?ili? :eureka:
Korisnikov avatar
By spliff
Imamo i bajadere za desert :carica:
bajadere, mmmmm. jesu li krashove ili ove kuccne prozivodnje?
Korisnikov avatar
By Stripi
Kakve Krasheve!!! :mad: Ove prave, doma?e. srpske a naše!!:cupakosu:
By fencysmurf
nikako da pitam, taj reflex...

... jel pavlovljev?
Korisnikov avatar
By EYA
ako te sad shutnem nogom, reflexno :D
Korisnikov avatar
By EYA
jesam, priznajem... sta cu kad sam odrasla na njima :mljac:

prodajem se radikalima u zamenu za cedevitu, bajadere, moto keks i vegetu :D
Korisnikov avatar
By EYA
i gavrilovic, i gavrilovic :njami:
Korisnikov avatar
By EYA
ma refleksno se lozim na prsutu od gavrlilovica :perezube:
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by spliff
onda ne dolazim

:snob:
Sram te bilo!! Priznaješ samo ustaške bajadere!!! :cupakosu:
I ti ?eš pred Narodni sud, ?im Vadikali doðu na vlast :mad:
Korisnikov avatar
By spliff
nego....

kad radikali dodju na vlast ja ccu u lijepu vashu

:osama:
Korisnikov avatar
By EYA
ma nek idu u tri lepe... nashe :D
By Nemanja-X
Originally posted by EYA
Sjedinjene Srpske Drzave - Republiku Srbiju, RS i RSK ?! :smeh:
By fencysmurf
Originally posted by EYA
Sjedinjene Srpske Drzave - Republiku Srbiju, RS i RSK ?! :smeh:
jel ovo sada za Bajke i Fantazije ?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!