Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

To sam ja. Glorija. 06:59. Sunce mi probija mozak B92. Jutarnja kafa i Sunðer Bob Kockalone. Li?im sebi na Lignjoslava, samo što ne izlazim iz ku?e na biciklu. Sunðer Bob mi ne da da uðem u njegov klub. Ipak sam ušao, iako nema mesta ni za pokret. E, jebi ga, odleteh u Šumu algi sa Sunðer Bobom i Paprikom. ?arobna školjka - gklupa igra?ka. Veruju glupoj igra?ki - Šta me briga idem ja sam da pronaðem put do ku?e. - Svetlost na kraju tunela! Oh, ne, opet Sunðer Bob. Osnivam svoj klub 'Lignjoslav'.
Zovite me Lignjoslav. Ma?ka mi ide na živce. Neprestano pokušava da mi se uvu?e pod ?aršav. Izgubio sam muštiklu, a ovaj Best - narandžasti ubija i želudac i plu?a.
Dakle, drago moje ja, kako ?emo zapo?eti dan??? Gde da idemo ovako rano? Za po?eteak ?emo, verujem, u WC. Kuvam još jednu kafu, uzimam hrvatsku verziju Mikijevog zabavnika - Miki Maus. Svi mi idemo da se odmorimo na WC šolji.Gutljaj kafe, pa dim Besta od 1.1 mg nikotina i 12 mg tara (ukoliko se to ne odnosi na svih dvadeset cigareta iz kutije). - PAŠKO PATAK - PUT ZLO?INA. Lokacija ranje: kuhinja otmenog patkogradkog hotela ''blitz''... - Joj! Što sam gladan! Roze toalet papir - listi?i. Mnogo brzo ide, a trek što grebe. Stavljam tiganj na rešo... Lažem! Još uvek pijem kafu. Nemam nameru da doru?kujem. Mopram da smršam, a danas nemam ni kinte za hleb. Jebeš ti to. Frižider pun jaja, a nema hleba!
Kako zapo?eti prokleti dan?! Ipak doru?kujem - 'Bendžamin' desetka. Telefoniram svima koje imam u telefonu. Nadam se da ?e neko re?i: - Hej, hajde doði! - ali mislim da ?e pre biti da ?u ?uti: - E, srce, ako ti treba psihijatar, on je na tre?em spratu ZCJ-a, a mene pusti da spavam! Ok?! Ve?ina mobilnih je isklju?eno. Ajmo opet, drago Ja. Možda je neko do sada ipak uklju?io fon. Ej, možda bi mogli do jece u radio?! E, jebi ga, ona radi posle podne! Gde da idem?! Šta da radim?! Znam! Dan ?u zapo?eti spavanjem...
Nisam spavao, otišao sam do prodavnice i uzeo hleb na recku. Doru?kovao sam rovita jaja na oko. Moja pokojna majka ih je zvala - Jaja na dupe!
Sex, sex, sex... Ništa danas od seksa, ose?am to. Obla?im se. Polazim kod druga, stopom, naravno. Usput da kažem - poskupeo je autobus. Ranije je bio 25, sada je 28 do B. Brda. Budim ku?e svog prijatelja, a ono budi njega... Tako, negde stigoh. Nekako zapo?eh još jedan beskrajno dosadan dan.

To sam ja. Erlenvajn. ?ovek koji menja raspoloženja brže nego tipke na tastaturi. Onaj koji uvek juri ne bi li negde, možda uhvatio sebe. Ne bi li pobegao od samo?e koje se užasava, u kojoj problemi postaju još ve?i, još strašniji. Zvao sam da pitam za posao. ?ika je još uvek na službenom putu. Niakako da ga naðem da ugovorim sastanak. Promenio sam izgled Office assistant-a. Postao je ?arobnjak. Dnevni?ke pri?e. Dan je ovakav, dan je onakav, kakio sam, piškio sam, pio kafu i opet sutra bi?e tako. Mali grad. Mesto koje ne podnosim. Ljudi koje ne podnosim. Gde li se mžoe na?i 'dontro' za sitniju kintu ili vutra pak. Izbegavam teže stvari.
Sino? sam na britanskom ?atu uspostavio puno kontakata. Baš smo se lepo ispri?ali i gledali. Ja njihov kurac, a oni moje grudi ili guzu. Nije ni to loše kad si sam. Ose?am se kao 'šlogirani karanfil' (kako god to izgledalo).
Vodim vas u dvorište svog prijatelja koje je istovremeno i školsko dvorište. Trava je zelena. Jelka je tamnije zelena. Ima korova. I ono je zeleno. Ruže sasušene i divljaci u ljubavnom zagrljaju - kao seks sa sirovinom. Srušena komšijska ograda. Komšiluk koji posmatra svaki moj pokret, ljudi koje iritira moja alka u nosu, a i duga kosa. Jedno dete me je pitalo - Jesi ti šuntav? - odgovorio sam mu sa blagim, prijatnim osmehom - Jesam li?! - drugarica ga je povukla, pa je u?utao. Ah ti mali debil?i?i. Slede?eg outa ?u se pojaviti sa akom na donjoj usni.

To sam ja. Glorija...
Korisnikov avatar
By Vlada T
Ovaj nastavak je los.
Jes, zato sto ima puno tipfelera.
By Tea
da, ali kad se sve pogleda kao celina, deluje ok...

i mislim da je tako trebalo i da se objavi....
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Prihvatam sva vasa misljenja, mada to nije ni bitno.
Ipak, moram odgovoriti Tei.

Drago mi je da si primetila (voleo bih da su i drugi) da se dani razlikuju, da se ljudi razlicito osecaju u razlicitim danima, a jedna, moze se reci dnevnicka pripovetka sa autobiografskim elementima, ali samo fragmentima (koja tezi da postane novela), sama po sebi moze dopustiti ovakve promene.

Zao mi je sto... (znas vec) :cvece:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Bicu brutalno iskren, kvalitetan pisac je onaj koji uchini da se zamislimo, koji jedan deo nas promeni, ili nas pak navede na razmishljanje, otvaranje svesti, razmisljanje o nechemu drugom osim o sebi, i nalazenju mana svemu oko sebe.
Ti si to uspeo, tvoja skorashnja dela chitam uz kafu, cigaretu i Caffe Celticu, tako da mi darujesh retke trenutke prohodnosti i jednostavnosti misli....
keep the good work
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by ivanazuh
Promenio sam izgled Office assistant-a. Postao je ?arobnjak.
Imam i ja ?arobnjaka kao Office assistanta, jako je simpati?an, nekako je neodoljiv...
Korisnikov avatar
By jukie
Zvao sam da pitam za posao. ?ika je još uvek na službenom putu. Niakako da ga naðem da ugovorim sastanak.
E u drugom? delu si rekao da se taj ?ika pojavljuje kada Glorija ima 19 godina, pa je posle imao 23 i onda ne znam koliko. Da li je ovaj unos dnevnika fleshback unazad ili se sad radi o nekom drugom ?oveku?
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Nikada nisam rekao da je cika ovaj cika Glorija koji ima 19 ili 23 godine. Ovo je cika poslodavac (I svakako se n zove Glorija). Verujem da je to bilo jasno.
Ipak paste and copy taj deo kako bih mogo da vidim sta te je dovelo do zabune.
Ah, da tip felera ima, primetio sam, ali mrzelo me je da ih ispravljam.
Ako vec znas da je tipfeler zamisli da ga nema bas iz tog razloga zato sto je sta? - Tipfeler (kao sto radis i sa stamprskom gredkom). A mogao bi i da mi navedes ta mesta da ih ne trazim. Hvaja!

MOrgi, kao i cesto ranije (ne zato sto govoris lepo o ovome), tvoje razmisljanje me je zasenilo. :kiss:
By Tea

:friends:

....u iscekivanju sam sledeceg nastavka....do tada :kiss:
Korisnikov avatar
By Tot
Ako vec znas da je tipfeler zamisli da ga nema bas iz tog razloga zato sto je sta? - Tipfeler (kao sto radis i sa stamprskom gredkom). A mogao bi i da mi navedes ta mesta da ih ne trazim. Hvaja!

:smeh: :rotflmao:
Korisnikov avatar
By Tot
Dopada mi se što si uveo likove iz crta?a, i to baš te...sunðer Bob u rano jutro? Zar to nije sjajan opis mamurnog buðenja...? Šta... kako... gde krenuti? Ose?am jedno pulsiranje u tvojoj, pri?i, dramatiku...mislim da se to može dalje razvijati...a mogu?nosti koje se nude su mogu?nosti za pri?u.
Korisnikov avatar
By jukie
Nikada nisam rekao da je cika ovaj cika Glorija koji ima 19 ili 23 godine. Ovo je cika poslodavac (I svakako se n zove Glorija). Verujem da je to bilo jasno.
Ma ne to, nego kada Glorija ima 19 godina, ima seks sa debelim brkatim ?ikom koji ?e mu na?i posao; a onda se u ovom poslednjem delu opet pojavljuje neki ?ika koga traži radi posla ali je na službenom putu; pa mi je palo na pamet da se tu Glorija možda se?a svojim ranijih doživljaja.
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Ne, Glorija se ne seca starih dana. Primecujes funkcionisanju da ne radi. ZNaci da nije nasao posao, a mozda ga je izgubio. U svakom slucaju drugi cika je u pitanju i to je razumljivo. :)
Korisnikov avatar
By gari
S obzirom da su sada objavljena sva ?etiri dela i da sam ih ja spojio, sada je slika sastavljena od komadi?a mnogo jasnija, delovi trake se umotavaju i još više komplikuju situaciju, te mi je žao što se autor nije odlu?io da sve delove /prvi, drugi, tre?i i ?etvrti/ objavi kao celinu, možda onda ne bi bilo nejasno?a i ,,tipfelera,, kako neko re?e. Sve je savršeno skladno tj. apsolutno nesavršeno u svojoj jednostavnosti banalnog bitisanja u jednoj palanci koju pisac o?igledno ne može da podnese jer još nije toliko ,,siromašan duhom,,. Tako je to kod pisanja, o ukusima ne treba ni raspravljati, ali s obzirom da znam da tekst nije doterivan za štampu /utoliko bolje/ istina iz prve ruke najviše godi. Neposrednost i neka vrsta naivnosti izbija iz svake /pa i one ,,brutalne,,/ re?i, te i takva, možda, brutalnost ne pogaða jer nije ni fraza ni pokušaj šokiranja /kao što su neki pokušali da objavljivanjem detalja iz gay života šokiraju/. Pisac to ovde nije imao nameru /mislim na celinu/ a ovaj deo pri?e i deo svakodnevnice je isto tako zanimljiv kao i prethodni upravo zato što je potpuno razli?it od prethodnih delova, te predstavlja jednu od nijansi njegovog karaktera...
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Originally posted by gari
S obzirom da su sada objavljena sva ?etiri dela i da sam ih ja spojio, sada je slika sastavljena od komadi?a mnogo jasnija, delovi trake se umotavaju i još više komplikuju situaciju, te mi je žao što se autor nije odlu?io da sve delove /prvi, drugi, tre?i i ?etvrti/ objavi kao celinu, možda onda ne bi bilo nejasno?a i ,,tipfelera,, kako neko re?e. Sve je savršeno skladno tj. apsolutno nesavršeno u svojoj jednostavnosti banalnog bitisanja u jednoj palanci koju pisac o?igledno ne može da podnese jer još nije toliko ,,siromašan duhom,,. Tako je to kod pisanja, o ukusima ne treba ni raspravljati, ali s obzirom da znam da tekst nije doterivan za štampu /utoliko bolje/ istina iz prve ruke najviše godi. Neposrednost i neka vrsta naivnosti izbija iz svake /pa i one ,,brutalne,,/ re?i, te i takva, možda, brutalnost ne pogaða jer nije ni fraza ni pokušaj šokiranja /kao što su neki pokušali da objavljivanjem detalja iz gay života šokiraju/. Pisac to ovde nije imao nameru /mislim na celinu/ a ovaj deo pri?e i deo svakodnevnice je isto tako zanimljiv kao i prethodni upravo zato što je potpuno razli?it od prethodnih delova, te predstavlja jednu od nijansi njegovog karaktera...
Gari, drago mi je što me pratiš. mada iskreno, nisam o?ekivao da ?eš odgovoriti na ove teme. Svakako, ne zato što te poznajem, moram re?i da si najdublje pronikao u ono što sam napisao i shavtio specifi?nost izraza koji koristim kao i razloge za to.

Btw, ne poznaješ me baš toliko da bi imao unapred kreirano mišljenje, stoga smem da kažem da se divim tvojoj sposobnosti da ?itaš i posmatraš... Objektivnost na prvom mestu, bez obzira na poznanstvo - moja prva narukvica - TRUTH!

Hvala :bojimsedanemaodgovarajucegsmajlija:
Korisnikov avatar
By HARP
?arls Bukovski stil,voleo sam da ga ?itam...

Sviða mi se što je slikovito opisan tok dogaðaja sa unešenim senzibilitetom iskrenosti...
Nisam sreo osobu kao iz opisa pri?e,ali svejedno dovoljna inspiracija da se snimi film...
Sorry ja sam snimatelj... :D
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Originally posted by GOX
?arls Bukovski stil,voleo sam da ga ?itam...

Sviða mi se što je slikovito opisan tok dogaðaja sa unešenim senzibilitetom iskrenosti...
Nisam sreo osobu kao iz opisa pri?e,ali svejedno dovoljna inspiracija da se snimi film...
Sorry ja sam snimatelj... :D
Mene mozda i sretnes jednom prilikom, mozda vrlo skoro, a Gloriju, ovakvog kao u prici ne znam bas... On samo pomalo lici na mene, ali SAMO POMALO!

Hvala na lepim 'zeljama'...

Ja sam COVEK! :D
Korisnikov avatar
By gari
Kad mi neko pomene re? ,,stil,, odmah pomislim na umetni?ko klizanje. Svako od nas koji pišemo piše na svoj specifi?an i jedinstven na?in pa ne volim baš da poredim pisanje i svrstavam ih u ,,stilove,,. Možda nešto li?i na ne?ije pisanje, ali ne možemo izmisliti nov jezik, niti možemo pisati na neki naj-naj-originalniji na?in. Neki su to pokušavali tako što su pisali bez interpunkcije, neki nisu imali radnju, neki ovo, neki ono ali niko nije uspeo da bude potpuno originalan i neponovljiv. Ivan piše o ne?emu što je samo njegovo pa to ne bih da svrstavam u ,,stil,,. Originalno je jer je SAMO NJEGOVO kao što je i on samo svoj.:potapsava:
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Originally posted by Tea

:friends:

....u iscekivanju sam sledeceg nastavka....do tada :kiss:
Evo ga ide... :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!