Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Skyen
ja cu na moje Britance da idem, ako je neko pomeren, to su oni, a onda se to, implicitno sledi, ne propusta. a datum je k'o upisan. a i taman toliko mogu da izdrzim, bez pauze (smoke will kill me one day)
Korisnikov avatar
By pazzaz
ja sigurno na Anne Teresa De Keersmaeker jer sam je omasio i No Name: Snežana po Robertu Walseru a za ostalo jos uvek neznam, zavisi od slobodnog vremena.
Korisnikov avatar
By djo
renee polesha toplo preporucujem:osama: i once, de keersmaekerove
i snezanu, naravno:serlok::D
By Ulix
Dakle... posto se bitef zavrsava, kakvi su utisci?

Gledao sam samo Edvarda II i nisam previse odusevljen bilo cim u predstavi, izuzev glumom. Nije bila losa, ali ni nesto posebno.
Hteo sam da gledam i Snezanu ali tada nisam bio u BG, pa nazalost nisam mogao.
Korisnikov avatar
By djo
huh... bitef je jedna komplikovan drustveni dogadjaj... sa jedne strane je uzasno znacajan za beograd, ali na zalost svoj svetski znacaj i relevantnost je izgubio sa krajem hladnog rata. 60ih i 70ih beograd je bio jedino mesto gde su trupe sa obe strane celicne zavese mogle da se sretnu. takodje u tom periodu bitef je zaista dovodio najnovije pozorisne tendencije u beograd, nekada cak i pre nego sto su postale svetski prihvacene - grotowski, wilson, living theatre...
na zalost u poslednjih 15ak godina bitef je postao samo jedan skupi mainstream festival, bez mnogo rizikovanja i bez preterano sluha ili nerva za aktuelnosti u pozoristu... koji je bitan samo beogradskoj publici i jos uvek predstavlja jedan od markantnijih festivala u regionu, ali na zalost ne i u evropi...
sa druge strane, drzavna pozorista i pozorisni milje u beogradu nikada nisu podnostili bitef. on nije za ovih 39 godina nije ostavio nikakve tragove u mainstream repertoaru u beogradu, desava se tih 15 dana u septembru svake godine i to je to... postoji otvoreni animozitet izmedju bg pozorisnog establishmenta i bitefa sto je paradoks... ali mi smo mala, prilicno zatvorena kultura i svako talasanje je nedobrodoslo...

anyway, uvek mi je drago kad vidim koliko ljudi ide na bitef i kolika je to radost za obicne gradjane, 'nestrucnu' publiku, ljubitelje pozorista, koji su zeljni bilo kakve promene u ucmalim mocvarnim vodama redovne pozorisne sezone i repertoara... eto toliko...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by pazzaz
.... No Name: Snežana po Robertu Walseru ....
Predstavu toplo preporu?ujem .. gledao sam je pre Bitefa sa jednim forumašem ... umalo se ne zaljubih u glavnu glumicu ... veoma smisleno i slojevito ... Samo ne kapiram šta je Slobodan iz Hronike 39. Bitefa hteo da kaže re?enicom ''No name: Snežana - No comment: Slobodan'' ?? :puzzle:

Nameravao sam da pogledam još jednu predstavicu .. ali nisam mogao zbog obaveza .. ipak.. ispitni rok je u toku ....
By Ulix
Originally posted by bojandjo
ali mi smo mala, prilicno zatvorena kultura i svako talasanje je nedobrodoslo...
Nazalost to je ziva istina.
Prosle godine sam nekoliko ljudi naterao da gledaju Psihozu u 4:48 meni veoma drage Sare Kejn (narocito mi se Psihoza i Razneseni dopadaju) i svi su izasli zgranuti. Nikome se nije dopalo :no:

Da li ce Snezana biti na redovnom repertoaru neko pozorista? Tj. hocu li moci negde da je pogledam iako sam je propustio na Bitefu?
Korisnikov avatar
By face2face
ovo je sigurno jedan od najboljih bitefa u poslednjih deset godina.
gledao sam 6 od 12 predstava, i svako ko je propustio DV8, propustio je zaista mnogo.
JUST 4 SHOW je predstav koju bi trebalo najpre da pogledaju reditelji i da se zamisle cime ce se ubuduce baviti.
dakle to je predstava ispred svih predstava. vise od predstave, rekao bih.
tu je zatim i odlicna nemacka predstava PABLO IN DER PLUSFILIALE.
ostale su osrednje ukljucujuci i Kompanije Rosas(Ana Tereza) ONCE.
nisam, nazalost gledao Goebbelsa na kojeg je Beograd odlepio (pitam se da li je i razumeo) i kazu, predivnu Latvijsku predstavu.
Korisnikov avatar
By djo
ja mislim da je onaj 1998 bio bolji :) , taj je meni bio najomiljeniji
Korisnikov avatar
By Kupper
Parafraza - 'Bajke bi trebalo okrenuti kao carape...etc....etc.....', celokupna izjava B-djoa (fantastican tip). To mi je glavni utisak uz Joan Baez i 'Ko to tamo peva'.

B-djo, polako postajes moj idol:zvezda:
Korisnikov avatar
By avalon
Si video kako nam je Bubica lep? :lizalica:
Korisnikov avatar
By Kupper
Znam ja to odavno, uzivo (da ne cackam dalje da me B-djo ne bi rafalom).

Face of an:angel:
Korisnikov avatar
By avalon
Ne bi me ?udilo da saznam da i mene znaš uživo :jezik:

ZAKLJU?AK: Obavezno pogledati "No Name: Snežana" :D
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by avalon
Medonjo, mogli bi ponovo da idemo da pogledamo :) ?
Korisnikov avatar
By Kupper
Tebe gledam oko 30 godina:deda:+ :deda:

Da, dopada mi se i......'dobro vece, how are you, gospodine Cirilov...' Dopada mi se 'lutka', literarno:)
Korisnikov avatar
By avalon
Originally posted by Kiwi
Medonjo, mogli bi ponovo da idemo da pogledamo :) ?
Može, a mogao bi i da doðeš do mene kada budem montirao snimak predstave....pošto se Bubica smiluje da mi donese trake :D
Korisnikov avatar
By KiWi
Može, a mogao bi i da doðeš do mene kada budem montirao snimak predstave....pošto se Bubica smiluje da mi donese trake :D
Dolazim! :kissing: ...
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by bojandjo
huh... bitef je jedna komplikovan drustveni dogadjaj... sa jedne strane je uzasno znacajan za beograd, ali na zalost svoj svetski znacaj i relevantnost je izgubio sa krajem hladnog rata. 60ih i 70ih beograd je bio jedino mesto gde su trupe sa obe strane celicne zavese mogle da se sretnu. takodje u tom periodu bitef je zaista dovodio najnovije pozorisne tendencije u beograd, nekada cak i pre nego sto su postale svetski prihvacene - grotowski, wilson, living theatre...
na zalost u poslednjih 15ak godina bitef je postao samo jedan skupi mainstream festival, bez mnogo rizikovanja i bez preterano sluha ili nerva za aktuelnosti u pozoristu... koji je bitan samo beogradskoj publici i jos uvek predstavlja jedan od markantnijih festivala u regionu, ali na zalost ne i u evropi...
mislim da taj fenomen nije vezan samo za BITEF, bar gledam na primeru BAM New Wave festivala u NY koji se drzi manistream evropske avangarde i ne mice vec godinama - vidis gomilu interesantnih stvari ali na kraju ostanes sa deja vu ukusom u ustima
sa druge strane, drzavna pozorista i pozorisni milje u beogradu nikada nisu podnostili bitef. on nije za ovih 39 godina nije ostavio nikakve tragove u mainstream repertoaru u beogradu, desava se tih 15 dana u septembru svake godine i to je to... postoji otvoreni animozitet izmedju bg pozorisnog establishmenta i bitefa sto je paradoks... ali mi smo mala, prilicno zatvorena kultura i svako talasanje je nedobrodoslo...
:drama:
anyway, uvek mi je drago kad vidim koliko ljudi ide na bitef i kolika je to radost za obicne gradjane, 'nestrucnu' publiku, ljubitelje pozorista, koji su zeljni bilo kakve promene u ucmalim mocvarnim vodama redovne pozorisne sezone i repertoara... eto toliko...
:yay:
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Kupper
Znam ja to odavno, uzivo (da ne cackam dalje da me B-djo ne bi rafalom).

Face of an:angel:
hehe
pa kako to ide face of :angel: i :avalon:
Korisnikov avatar
By Kupper
Kapiras ti sve:sw: Nemoj da te sprecim u razvoju:spank:

:novinar:
Korisnikov avatar
By face2face
Ne bi me ?udilo da saznam da i mene znaš uživo :jezik:

da, trebalo bi je pogledati jer je jedna od najboljih predstava u beogradu poslednjih godina. steta je sto bi ta predstava trebalo da se igra u jdp-u (stupica) ili bdp-u, ali ochito samo anja susha prepoznaje odredjene ljude.

@bojandjo
jel 1998 bio MYTHOS?
Korisnikov avatar
By djo
ne, to je bilo 2000te
98 je bio javier de frutos, archa iz praga, josef nadj itd, metamorfoza iz rusije, ma hit bitef!!!

bio je meda na posteru
Korisnikov avatar
By face2face
a da. raskomadani meda by srdjan saper
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!