Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By *STATUS*
Gledati li ovu emisiju a RTS 2?

RESTART je meðuregionalni televizijski serijal od osam emisija u kojima o uzrocima i posledicama ratova voðenih tokom 90-ih godina na prostoru bivše Jugoslavije diskutuje oko sedamdeset mladih ljudi [izmeðu 18 i 35 godina] iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Šansa za 'Restart' mladih

Kako u istoj prostoriji okupiti bivšeg ?lana U?K, srpskog regruta i pripadnika hrvatske paravojne jedinice da pri?aju o postizanju trajnog mira na Balkanu? Upravo je to pošlo za rukom nezavisnoj produkciji Urbans iz Novog Sada. Serija 'Restart' u 8 epizoda po 50 minuta okuplja mlade ljude i bivše borce iz Hrvatske, BiH, Srbije i sa Kosova, da su?ele svoje razli?ite verzije prošlosti. I, što je važnije, da se pitaju o budu?nosti svog susedstva u Evropi.

Ova dinami?na i gledljiva serija po?iva na energiji koju oslobaða povremeno kontroverzno prožimanje likova u sedmi?nim studijskim debatama, ukrštenim s dokumentarnim snimcima i li?nim iskazima s raznih lokacija po bivšoj Jugoslaviji. Svaka epizoda bavi se temama koje i dalje dele države nastale iz Jugoslavije. Ali se serija, puna mladih protagonista i snimana u jarko ostvetljenom belom studiju, ne svodi na mrcvarenje kroz probleme iz prošlosti. Energija i pronicljivost tih mladih ljudi pruža nov uvid u to kako se Srbija i njeni susedi menjaju u 21. veku.

'Restart' je upravo ono što mu ime kaže - prilika da se krene ispo?etka u na?inu mišljenja jedne generacije na Balkanu. Bi?e rasprava i razmirica na pretek, ali ?e se pred kamerama i reflektorima u studiju pokazati i kako se mladi u Srbiji nose sa zahtevima svojih vršnjaka sa one strane naših granica.
Korisnikov avatar
By nEne
pogledam je kada naletim na nju. vidjao sam neke poznate likove sto sa fakulteta sto iz srednje skole. ideja nije losa -- dve strane koje razmenjuju svoja gledista o modernoj istoriji i aktuelnim socioloskim temama... tja. samo je pitanje koliko to prosecnom gledaocu, ksenofobicnom srbinu, moze da promeni percepciju realnosti -- ja mislim - nimalo! :nazalost:

inace, gledao sam epizodu gde su pominjali svetlanu!;)
By Çâðê_DUP
A kad to ide, ja bi gledala?
Korisnikov avatar
By nEne
islo ponedeljnikom na javnom-servisu-wannabe!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!