Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
François Truffaut

rodona?elnik francuskog new wave-a.
zajedno sa Godard-om se smatra za jednog od najve?ih francuskih reditelja svih vremena.
Istovremeno, mnogi istaknuti kriti?ari ne mogu da ga smisle
i smatraju ga za jednog od najprecenjenijih autora 20 veka.
Oni sa malo blažim stavom su skloni da tvrde kako je njegova karijera jedan kontinuiran pad kvaliteta u odnosu na njegova prva tri filma " 400 udaraca" "Pucajte na pijanistu" i " Žil i Džim" .
Interesuje me
volite li Truffaut-a?
koje njegove filmove ste gledali i vaše mišljenje?
Da li je u pitanju izuzetno precenjen reditelj ili autor
specifi?nog izraza koji ne prija baš svakome.
Naravno, da ocena dolazi iz subjektivnog doživljaja
ali nevezano za to da li se osobi A sviða Fassbinder, a osobi B ne, on je ustanovljena filmska veli?ina, dok je Truffaut ?esto osporavan od strane onih koji su presudni za klasifikovanje nekoga kao "zna?ajnog" stvaraoca....
Dakle šta je Truffaut za vas , velika šarena laža ili zanimljiv i bitan reditelj?
By Storm
Osnovni film po kome ja doživljavam Fransoa Trifoa je Farenhajt 451. Mislim da je to možda i prvi "umetni?ki" film koji sam kao klinac video. Naravno da sam obožavao film i pržio se onoliko.
Korisnikov avatar
By djo
hmmm jako volim njegove razgovore sa hi?kokom, a stidim se, nisam gledao puno njegovih filmova (francuski novi talas mi je baš rupa u naobrazbi :kesa: )ali svakako trifo je zna?ajan reditelj, posebno zato što je eksplicitno i slobodno citirao hi?koka u svojim filmovima (pucajte na pijanistu)
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
Slažem se da u Trifo-ovom stvaralaštvu postoji ogroman broj referenci na razne autore koji su mu prethodili, kako francuske, tako i one iz Holivuda. Najviše ih je svakako, bilo na Hi?koka,
i postoji ?itava jedna serija filmova (Pucajte na pijanistu, Sirena iz Misisipija, Nevesta je nosila crno, Napokon Nedelja, itd....) koji su ustvari neka vrsta tributa Hi?koku. Ali ti filmovi, po mom mišljenju, nisu ništa više od kriti?ar&fan kreacija, zanimljiv tribute at best,
ali nikako nešto što zaslužuje da bude zapam?eno kao remek-dela ili jedno od najbitnijih dela....
Ono zbog ?ega sam ja otvorila ovu temu jeste samo da vidim,
kako ljudima koji su imali prilike da gledaju bilo šta iz Trifo-ovog opusa, isti kao autor deluje, nevezano za to da li poznaju pravac kome je
on pripadao, reference u njegovim filmovima, itd...
samo ?ist, li?ni dojam ovog autora i ukoliko je neko imao priliku da gleda više njegovih filmova, i filmove drugih francuskih autora koji se smatraju velikim imenima, kako bi ga i gde on(a) kategorizovali?
Korisnikov avatar
By Gothrose
"Little" off...

Kad smo vec kod francuskog novog talasa-ko bese rezirao "Varalice"???

:lukavi:
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
Pa, koliko znam niko od francuske 5-torke : Trifo, Godar, Šabrol, Romer i Rivet :nezna:

da li možeš nešto konkretnije o filmu da kažeš? glumci, godina, originalni naslov?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!