Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By pas de deux
Volite li balet? Klasichni/moderni? Koji vam je omiljeni?

Posecujete li baletske predstave u Beogradu? Koji je vash stav prema nashem Baletu? Tj. kako vam to sve izgleda, a narochito ako imate s chim da uporedite?
Korisnikov avatar
By deckonja
definitivno nisam neko ko je merodavan da pise o tome,ali recimo da sam odskora poceo da idem na baletske predstave i da mi se dopadaju.naravno,jos uvek ne mogu da ih pratim bez nekih uputstava sa strane(mislim,ne mogu da pratim pricu ako je predstava ima),ali kao neko ko ne ostaje imun na lepotu mislim da cu ici jos koji put.inace,vise mi se dopada modearan balet od klasicnog.najbolja mi je (za sada predstava) GRK ZORBA snp-a sa kostjukovim.
Korisnikov avatar
By djo
balet u beogradu je unspeakable.... boderni ples takoðe, voleo sam predstave sonje vuki?evi? do (i isklju?uju?i) 'mraka letnje no?i' u czkd-u. trenutno jedino dušan muri? i bojana mladenovi? prave interesantne i relevantne plesne predstave.... na baletske predstave u beogradu ne idem još od gimnazije - prezirem beli balet - ove ostale (savremeni ples) selektivno pratim kao podrška. u svetu volim da idem na plesne predstave a think dance uvek volim da pogledam (xavier le roy, thomas plischke, jednu mladu dankinju mette ingvardsen - gostiva?e uskoro u novom sadu, obratiti pažnju... itd)
Korisnikov avatar
By Mars
Ne idem.

Kada jednom budem mogao da redovno posecujem Met, onda cu.

Dakle,samo vrhunsko.

Pogledam nekad 5 minuta na TV neki snimak, opet iz Metropolitena, naravno.

Volim (i) taj glamur, oko toga, predstave u celini su mi dosadne.

Pricasmo nekad i o ovome...
Korisnikov avatar
By Mars
... A Grk Zorba kada se igra, treba da se zemlja trese.

A ne paperjasto sustanje.
By Ахасвер
Kada smo ve? kod baleta - mali off. Nadam se da mi postavlja? teme ne?e zameriti.
Da li je neko imao priliku da pogleda "Labudovo jezero" ali bez balerina? Samo muškarci. Skroz gay.
Ja gledao na TV-u pre par godina. Znate li nešto više o tome?
Korisnikov avatar
By Mars
Ja jednom video nekakvu parodiju.

Nesto a'la Annie Lenox u No More I Love You-s, sa sve onim....sta je ono drag queen, trans... slabo razlikujem te zanrove.

E, tako neki balet sam video, samo onaj kvartet, napadno nemuzikalan i nekoreografican...
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Aleksandar
Kada smo ve? kod baleta - mali off. Nadam se da mi postavlja? teme ne?e zameriti.
Da li je neko imao priliku da pogleda "Labudovo jezero" ali bez balerina? Samo muškarci. Skroz gay.
Ja gledao na TV-u pre par godina. Znate li nešto više o tome?
postavka saddler wells kompanije, ?ini mi se... vrlo duhovit kriti?ki osvrt na narativ labudovog jezera... i odli?no iskoreografisane deonice labudova.
Korisnikov avatar
By Mars
Za sve one koji ne vole balet, toplo preporucujem kratku pricu Woody Allena A Guide to Some of the Lesser Ballets.

Tacnije, Woodyja preporucujem svim pismenima da citaju, bez razlike.
By Ахасвер
@Mars
@bojandjo

Hvala vam. :)

Sasvim novo tuma?enje "Labudovog jezera", dao je Matthew Bourne (Adventures in Motion Pictures), koji je kao koreograf i umetni?ki direktor 1995. postavio predstavu u londonskom Sadler's Wells Theatre. Bila je apsolutni hit u Londonu, Njujorku, Los Anðelesu... Snažno i emotivno. Jedna od retkih baletskih predstava koja me dotakla i držala pažnju svo vreme. Za preporuku.

Slika

Naravno, sexy Swan - Adam Cooper.

Slika
Korisnikov avatar
By M M and I
uh sto ja ne volim balet...Opera, pogotovo italijanskih autora, u svako doba - ali balet...neeeeeee :shok:
By Storm
Da, ja volim balet. I moderni i klasi?ni.
Što se ti?e repertoara Narodnog pozorišta, preporu?ujem "Ko to tamo peva". Pod obavezno.

Što se ti?e ?isto verzije Matthew Bourne-a, to je stvarno odli?an balet, mada ga ja baš nisam razumeo. Za sada mi se sviða vizuelno ali mi nije jasno šta je pisac hteo da kaže. Imam utisak da je tu bajkoviti podtekst radikalizovan, i da se radi o tome da su labudovi prili?no zlobna stvorenja? Uklju?uju?i i glavnog labuda koji Princu donosi i spasenje i smrt i ponovno roðenje?
Adam Cooper, tj Glavni Labud, se pojavljuje i u Biliju Eliotu. Kao odrasli Bili Eliot.
Najzad, jedan od igra?a iz trupe Matthew Bourne-a (mada ne vidim da je u?estvovao u projektu Swan Lake), je i Will Kemp, koji je igrao u Van Helsingu - Lord Velkan (vukodlak).
Korisnikov avatar
By waterlily
Originally posted by Mars
Za sve one koji ne vole balet, toplo preporucujem kratku pricu Woody Allena A Guide to Some of the Lesser Ballets.

Tacnije, Woodyja preporucujem svim pismenima da citaju, bez razlike.
Voleo balet ili ne, ovome se moras smejati!

Inace, ja ga volim. Mozda zato sto su me moji naterali da zavrsim nizu baletsku skolu, pa sada otprilike imam pojma o cemu se tu zaista radi. Nazalost, u skoli nisam stekla nikakve osnove modernog baleta (izuzimajuci spanske igre), sto je velika steta, jer mislim da bi mi to mnogo vise lezalo nego krvavi prsti i packe.

Predstave posecujem retko, zato sto grad u kojem zivim nema baletsku trupu, a gostovanja su retka i, skoro po pravilu, razocaravajuca.
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by waterlily
Nazalost, u skoli nisam stekla nikakve osnove modernog baleta (izuzimajuci spanske igre), sto je velika steta, jer mislim da bi mi to mnogo vise lezalo nego krvavi prsti i packe.
koliko znam moderan balet koji se 'izu?ava' u srednjoj baletskoj nije mrdnuo od mage magazinovi?, tako da verovatno nisi mnogo propustila :(
Korisnikov avatar
By starky
Obozavam balet...i mislim da je balet "Ko to tamo peva" jedna od vrednijih stvari koje Beograd ima da pokloni nekom strancu koji se zadesi u njemu...

''
Korisnikov avatar
By Azdaja
Volim i na neki nacin mi je zao sto sam sa baleta odletela na borilacke v. :f5:
Korisnikov avatar
By Schveca
Ko to tamo peva, Kraljica Margo i Limeni dobosh su jednie baletske prestave na kojima sam bila...

i sve tri su mi se dopale jako...

i tako :)
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Klasichni:love:

GISELLE :love: Ja to svima toplo preporucujem :yes:
By Speculum Columbae
Obožavam balet, klasični posebno.
Na mene deluje vrlo pozitivno i obuzmu me emocije.
Posebno volim barokni balet, tj. ono što je rekonstruisano.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!