Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Savitar
Konachno smo dochekali i treci, dugo ochekivani deo, po meni, najbolje SF sage u nastavcima (up yours, Star Trek). Dakle, Dzordz Lukas je opravdao sve ono shto je najavljivao - film je mrachan, tragichan, dramatichan, ni nalik prethodnim epizodama. Bojim se da to moze obeshrabriti zagrizene Star Wars fanove, koji, prirodno, od ovog nastavka ochekuju kulminaciju sukoba dobra i zla, i posmatraju ga, na neki nachin, kao krunu dosadashnjeg Star Wars opusa Dzordza Lukasa. Nazalost, njih moram u stratu razocharati. Film sam za sebe nije nishta spektakularno i autentichno, vec je vishe zamishljen kao skup pricha koje chine most prethodnih sa poslednja tri dela. Ukratko, Anakinova biografija u nastavcima, posmatrana kroz prizmu galaktichkog sukoba.
Scnearisti su imali sizifovski posao da sve shto treba isprichati u poslednjem delu skupe na jedno mesto, a reziser da to upakuje u simslenu celinu jednog filma. Radnja je zbog toga razbijena na veci broj kracih, nezavisnih sekvenci koje se polako, ali sigurno uklapaju u prichu Anakinovog pada, shto u stvari i jeste sushtina filma. Mnoge od njih (operacije Anakina i Padme, bitke na nekoliko sistema,borba Anakina sa Obi-Wanom i borba Palpatina sa Yodom, npr.) ce se odvijati paralelno, shto, iako pomalo razbija intenzitet svake od njih pojedinachno, zaista, ukupno pojachava osecaj neizvesnosti do kraja filma, i ostavlja utisak da se sudbina Republike odluchivala na vishe razlichitih mesta u Galaksiji odjednom, shto je i tachno. A takav efekat je vrovatno i bila reziserova originalna zamisao.
Uz ovakvu prichu idu i vizualni efekti koji su istinski dovedeni do perfekcije, posebno scene masovnih bitaka. Sve su odlichne, ali bih ja posebno istakao bitku za oslobadjanje otetog Kancelara Palpatina, sa kojom film i pochinje. Toliko eksplozija, munja i Super Star Distroyera nikada niste videli na jednom mestu, i to kakvih! Nadam se da ne treba objashnjavati da se sve deshava fantastichno brzo, tako da chovek na momente ne zna u koji deo platna da gleda. Moram priznati da je to moju pratnju na projekciji prilichno smorilo, ali ipak, nisu li vizelni efekti trademark Star Wars serijala od 1977. naovamo?
Medjutim, i pored ovoga, ukupno u filmu preovladjuju dramske nad akcionim scenama. Po meni, one su srazmerno gore odradjene i nisu mi se svidele, iako su bile neophodne za celinu filma. Pricha zabranjene, pa tragichne ljubavi izmedju Padme i Anakina mi ipak nekako vishe pristaje uz ostvarenja tipa "Titanik", i aktuelnih shpansko - ruskih serija koje se vrte na malim ekranima. No dobro, neko i to voli. Meni, kao ni drugim SW frikovima, to se nece svideti, prvenstveno shto je film, dubljim uplivom u "ljudskiju" stranu glavnih likova - njihovu sebichnost, emotivnost, zavist, ostao bez puno SW magije, onog "shmeka" dozivljenog iz ranijih delova, gde je svaki lik portretisan kao hladnokrvni heroj sopstvene bajke.
Sve u svemu, film vredan gledanja, svakako preporuchujem, u kome je napravljen spoj naizgled nespojivih elemenata ljubavne drame, opshte borbe dobra i zla, SF gradjanskog rata komplet sa drzavnim udarom, i josh sa pokojom komichnom scenom pride. Uspeshnost ovog spoja, svako neka oceni sam.
Samo josh jedna lichna opaska: najbolji utisak - nachin na koji je prikazano Palpatinovo suptilno muvanje Anakina kroz dobar deo filma; najgori utisak - droidi, chiji medjusobni dijalozi kao da su preuzeti iz crtanih filmova '30-tih. Najgori neprijatelj ovog filma bilo je vreme, ogranicheno na oko 2,5 h - mnoge scene su vidno skracivane, sechene, ili potpuno izbachene. Predlazem da, dok chekamo da se pojavi produzeno DVD izdanje sa svim vidjenim i nevidjenim poslasticama, ponovo odgledamo svih 6 delova + animirani serijal, i josh jednom dozivimo taj fantastichni svet. A dotada...

MAY THE FORCE BE WITH US ALL!!!
Korisnikov avatar
By KiWi
jedva ?ekam.... u ovom delu Anikan Skajvoker kona?no postaje Dart Vejder .... jel danas premijera?
Korisnikov avatar
By Mars
Da li ja mogu da se ubacim ovde sa jednim podpitanjcem, anketicom?

Da li ima jos nekog ovde osim mene ko nije gledao nista od Star Wars?
Na planeti?

Bilo bi mi drago da se neko javi, puno puta sam se osecao jako izopsteno iz sveta zbog te hendikepirajuce cinjenice.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by Mars

Da li ima jos nekog ovde osim mene ko nije gledao nista od Star Wars?
Na planeti?

Postoji sansa, da jos uvjek ima neotkrivenih plemena u Amazonu.
Korisnikov avatar
By Mars
Ali nijednu epizodu, nastavak, kako vec...

Ne znam kako se to desilo!

Znam neku scenu gde se onaj u crnom macuje sa onim plavim, pa ga poziva da vladaju svemirom zajedno a ovaj se baca u neki ambis.
Korisnikov avatar
By s0k0j
Meni se najviše dopala Episode II...onako mra?na i puna neke akcije, koja gledateljstvo odtavlja bez daha...aaaaaaaa-caa! :machevi: :sw:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
kritika kaže da Lucas nije razo?arao, a fanovi... fanovi su podeljenih mišljenja. ipak se od ove epizode najviše o?ekivalo. :sw:
Korisnikov avatar
By KiWi
Lukas je rekao da je prvu i drugu epizodu snimao da bi stigao do tre?e.. btw, u novom reizdanju filma Povratak Džedaja na DVDu ostarelog Anikana Skajvokera glumi Hajden Kristensen koji je kompjuterski modifikovan da izgleda matoro.. ina?e, u originalu tu je stojala faca Sebastijana Šoa... koji btw, bio samo u toj sceni.. kostim je u ostalim filmovima nosio lik koji je bio statista, i nije se koristio njegov glas.. blesavo a?
Korisnikov avatar
By spark
konacno film u kome ce pobediti zlo :D

nekako mi bre ne idu toliki galakticki ratovi, a na kraju svi srecni i bla bla bla...

jedva cekam da gledam... kod kuce, naravno :D
Korisnikov avatar
By s0k0j
Originally posted by Kiwi
koji btw, bio samo u toj sceni.. kostim je u ostalim filmovima nosio lik koji je bio statista, i nije se koristio njegov glas.. blesavo a?
Ušteda...ušteda :lol:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by spark
zar od svih filmova baš Lucasove vizije gledaš kod ku?e?! :no:
Korisnikov avatar
By spark
Originally posted by 2Q2Bstr8
zar od svih filmova baš Lucasove vizije gledaš kod ku?e?! :no:
znam, jbg, sta cu... bioskopi su mi smor... u stvari, drugi u bioskopu pored mene su smor... bolje i ekran umesto platna, ali da niko pored mene ne kaslje, ne prdi i ne vata svog decka ili ribu...

naravno, necu imati nista protiv da zakupis ceo bioskop samo za mene :D :kiss:
Korisnikov avatar
By Savitar
spark, svesti takav film na pedesetak cm ekrana je greh prema kinematografiji i ulozenom trudu...
Korisnikov avatar
By spark
ama necu u bioskop! :murkan: :murkan: :murkan: :vruce:
Korisnikov avatar
By * NajS *
Gledao, ali od silnih specijalnih efekata vas zaboli glava! Previshe scena machevanja - od koga zaslepite...

Previshe scena gradova i planeta u gro planu...

Sve u svemu - nisht spec shto se radnje tiche...
Nishta novog...

:peace:
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
ja jedva ?ekam da vidim film:machevi:

tan-tan-tan-tantanan-tantanan-tan-tan-tan-tantanan:zvizdi:
Korisnikov avatar
By KiWi
ama necu u bioskop! :murkan: :murkan: :murkan: :vruce:
E sad u inat ima da kupim dve karte za Mobtel Open Air Cinema pa ?u da te vodim.. moraš bre da gledaš na velikom platnu.. a ovo je najve?e u kraju.. obe?avam lud provod

P.S. ''Ne?u'' nije ponuðeno kao odgovor na ovaj moj predlog
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Hmmm... Pored nekih gluposti kao sto su Vukiji koji se spustaju niz lijane uz Tarzanov urlik, senatora koji je promenio licni opis zato sto se "deformisao od straha" :lood: i jos necega sto znam da sam zaboravio, a sad me kljuca zato sto ne mogu da se setim, nije toliko strasno kao sto sam sa plasio. Mislim, navikne se covek posle prve dve epizode da je ovo komercijalna trilogija kojoj nije cilj kvalitet tako da, odgledajte, vredi makar za jednu upotrebu.
:bye:
SUO
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by Kulturni Jelen

Presao si se. Mora da si mislio na:

tan-tan-tantan-tan-tantan-tan-tantan-tan-tan-tantan-tan-tantan-tan-tantan

:smeh:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Mr Dee

Nemate pojma. Pravilno je:

tan-tara-ra-ra-tan-tara-ra-ra-tan-tara-ra-ra-tan-tara-tammmm

Istaktirajte pa cete videti gde gresite :hvala: :cvece:

P.S.Inace nisam jos gledao film, ali sam cuo da je dobar, pogledacu ga sigruno.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by AngraMaina

Bitch! :)
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Film je shit! animacije su jedino zbog cega vredi odgledati film. Veoma je neubedljiv, likovi reaguju cudno, motivi njihovih postupaka nepostojeci ili nedovoljno dobro razradjeni, dijaozi ocajni, likovi bledi, jedno 10ak fizickih zakona je prekrseno...

Efekti savrseni...
Korisnikov avatar
By KiWi
Film je shit! animacije su jedino zbog cega vredi odgledati film. Veoma je neubedljiv, likovi reaguju cudno, motivi njihovih postupaka nepostojeci ili nedovoljno dobro razradjeni, dijaozi ocajni, likovi bledi, jedno 10ak fizickih zakona je prekrseno...

Efekti savrseni...
Ajoj, MistereDi, pa fora je u tome da te pri?a odvede u svet u kome neki Njuntnovi zakoni budu zaboravljeni.. obožavam SW i jedva ?ekam da gledam .. ina?e, kod nas u Pan?evu se prikazuje u dvorani, pa idi gledaj ponovo da obnoviš gradivo... predlažem da napravimo javno prikazivanje epizoda IV, V i VI i da se prisetimo šta se sve izdešavalo, kada je Dart Vejder prestao da bude ?ovek i postao nju ejdž terorista.

A sve što misliš da je greška navedi u temi Bau Bau koja je u fazi nastajanja...
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Ma neslaganje sa zakonima prirode je jos najmanji problem. :) To i mogu da progutam posto je delovalo velicanstveno. Ali ostalo... NO way!
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by AngraMaina

Sad se vidi ko je iz ritmi?kog diktata uvek imao pet :lol: :smeh:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
BTW, da li samo tatatatanovali istu stvar? :)
Korisnikov avatar
By Don`t Look
Poslednja projekcija,velika sala,Dom Sindikata..Samo 6 ljudi..

A posto nisam bio sam desilo se da smo ,dugo ocekivani deo, bacili u 17. plan.. :mazi:

Mada,onih par minuta filma sto sam video su obecavali.. :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!