Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Glumac
1
11%
8
89%
Ko ima presudan uticaj na umeti?u vrednost filmskog dela - Glumac ili Režiser? Da li i loš glumac može izgurati odli?no posao uz dobrog režisera, ili dobar glumac može izvu?i katastrofalan film?.
Ako upetljamo u prichu i scenaristu, poslednje pitanje bi glasilo: "U filmovima koje volite najvishe obracate paznju na kvalitet scenarija, režije ili glume"?
Korisnikov avatar
By Goran Smith
Pa po meni režiser, ako je pri?a glupa, onda ?e manje-više i glumci biti shit, takoðe i ako je super delo.

Ajd recimo da umetni?ko della, što se ti?e zasluga ide nešto 60-40 za režisere :sveca:

Praviš neki filmi? M.? :kokice:
Korisnikov avatar
By avalon
Najvazniji je producent....Bez njega tesko da ces da imas film :D
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
od ponuðenih, režiser. jer se glumci na setu ipak vladaju onako kako on to traži. pri proceni filmova svakako mi je prvi kriterijum reditelj, jer otprilike znam ?iji stil volim, a ?iji ne. a posle toga doðu glumci...
Korisnikov avatar
By djo
pa kako u kom filmu... stvarno... baš mi je teško da se opredelim... ali ajde, reditelj, mada ništa bez gluma?ke harizme... ne?u glasati:okret:
Korisnikov avatar
By Super Mario
Originally posted by avalon
Ah, šta u?ini Holivud od tebe! :domino:
Korisnikov avatar
By Marble
Originally posted by Super Mario

No-no Mario! Avalon je abso-fuckn-lutely upravu. Jeste. :alexis:

Ali da ti odgovorim na pitanje (iako necu glasati): Reziser jeste najbitniji. Medjutim, ako je bitan samo uspeh filma, to moze da se postigne i glumcima koji su poznati i dobri. Onda cak i besmislena prica i grozomorna rezija izgledaju extra. Ali, napominjem - samo izgledaju.
U sustini, ako ozbiljno opricas na ovu temu, i ozbiljno te muci pitanje, mislim da si napravio malu greskicu. Naime, trebalo bi da znas da svi timovi koji ulaze u sastav jedne filmske ekipe - rezija, scenografija, scenaristi, kostim, kamera, glumci,... - nose podjednaku odgovornost za ne/uspeh jednog filma, koliko jedan tim doprinese uspehu - toliko drugi moze da doprinese neuspehu istog. Hocu reci - scenario moze da bude extra, rezija moze da bude extra, scenografija moze da bude ekstra, ali su glumci uzasni, pa to nista ne vredi. Opet, ako su glumci extra, rezija i kostim takodje, a scenario ili scenografija losi - opet nista ne vredi. I tako u krug sa milion kombinacija..........

Posle malo razmisljanja o ovom zacaranom i umrsenom lancu, shvatices moju recenicu na pocetku posta. producent je taj koji ce se pobrinuti da sve bude nashtimovano za - dobar ili los film.
:alexis:
Korisnikov avatar
By avalon
Originally posted by Marble

Ali da ti odgovorim na pitanje (iako necu glasati): Reziser jeste najbitniji. Medjutim, ako je bitan samo uspeh filma, to moze da se postigne i glumcima koji su poznati i dobri. Onda cak i besmislena prica i grozomorna rezija izgledaju extra. Ali, napominjem - samo izgledaju.
U sustini, ako ozbiljno opricas na ovu temu, i ozbiljno te muci pitanje, mislim da si napravio malu greskicu. Naime, trebalo bi da znas da svi timovi koji ulaze u sastav jedne filmske ekipe - rezija, scenografija, scenaristi, kostim, kamera, glumci,... - nose podjednaku odgovornost za ne/uspeh jednog filma, koliko jedan tim doprinese uspehu - toliko drugi moze da doprinese neuspehu istog. Hocu reci - scenario moze da bude extra, rezija moze da bude extra, scenografija moze da bude ekstra, ali su glumci uzasni, pa to nista ne vredi. Opet, ako su glumci extra, rezija i kostim takodje, a scenario ili scenografija losi - opet nista ne vredi. I tako u krug sa milion kombinacija..........

Posle malo razmisljanja o ovom zacaranom i umrsenom lancu, shvatices moju recenicu na pocetku posta. producent je taj koji ce se pobrinuti da sve bude nashtimovano za - dobar ili los film.

Zna se ko zna :D
Korisnikov avatar
By jukie
Cela pri?a me podse?a na one intervjue na Halmarku (koje daju u x:45 zato što slede?i film po?inje u (x+1):00 pa da popune vreme) gde to pitaju one koji rade na odreðenom filmu.... i oni se svi ubiše pri?aju?i kako je cela ekipa apsolutno divna... pa naravno da niko od njih ne?e re?i da su glumci i režiseri odvratni a scenario nikakav... ?im su pristali da rade na tom filmu...

Anyway, ja nikada nisam u?estvovao u snimanju filma pa ne znam ko kolike probleme pravi za uspešnu realizaciju. Sude?i po "filmovima o snimanju filmova" svi su oni bitches i ja se baš ne bih družio sa njima (pošto sam fino dete, jel').
By Director
Najvazniji su dobra rezija i dobra prica, onda gluma, muzika, scenografija, pa sve ostalo. Producenti su uglavnom izuzetno nekreativni likovi ciji je zadatak u filmskoj produkciji da obavljaju papirologiju i sve ostale nekreativne poslove kako bi reziser mogao da se vise posveti svom delu posla. :vijaca:
Korisnikov avatar
By KiWi
Mislim da je režiser važniji... jer on u stvari pri?a pri?u.. i može uticati na realnost glume svakog glumca ponaosob... lepo im objasni šta želi u toj sceni, i vra?a scenu dok ne odrade kako treba.. da su svi uradili doma?i na vreme, ne bi se vra?ali...

P.S. U naslovu piše ''Za kAvalitet filma..''
Korisnikov avatar
By kal zakath
Pa valjda moraju sve kockice da se posloze, inace stvar ne valja. To je isto ko da pitas, dali je za dobar seks vazniji dobar aktivac ili dobar pasivac.
Korisnikov avatar
By avalon
Originally posted by Director
Najvazniji su dobra rezija i dobra prica, onda gluma, muzika, scenografija, pa sve ostalo. Producenti su uglavnom izuzetno nekreativni likovi ciji je zadatak u filmskoj produkciji da obavljaju papirologiju i sve ostale nekreativne poslove kako bi reziser mogao da se vise posveti svom delu posla. :vijaca:

Nemas pojma :P
Korisnikov avatar
By ugly kid joe
Ko ima presudan uticaj na umeti?u vrednost filmskog dela - Glumac ili Režiser? Da li i loš glumac može izgurati odli?no posao uz dobrog režisera, ili dobar glumac može izvu?i katastrofalan film?.
Ako upetljamo u prichu i scenaristu, poslednje pitanje bi glasilo: "U filmovima koje volite najvishe obracate paznju na kvalitet scenarija, režije ili glume"?
Mislim da je izostavljanje scenariste iz poll-a greska, osim ako te ne interesuje konkretni parcijalni udeo u uspehu filma izmedju glumaca i reditelja.
Korisnikov avatar
By Mars
Ni ja necu da glasam.

Svako na svoj nacin moze da upropasti ceo film, ma za koji deo i aspekt bio zaduzen.

Losu glumu ne mogu da podnesem. Scenario trakodje.
Korisnikov avatar
By Super Mario

Ali da ti odgovorim na pitanje (iako necu glasati): Reziser jeste najbitniji. Medjutim, ako je bitan samo uspeh filma, to moze da se postigne i glumcima koji su poznati i dobri. Onda cak i besmislena prica i grozomorna rezija izgledaju extra.
Ne mora da zna?i. U "Jeleni" prvu postavku mahom ?ine provereni glumci Maksimovi?ka/Ružica Soki?, a oni uprkos talentu glume loshe.
Npr.
Danica kada pri?a sa psihologom ustaje i po?inje da igra sama sa sobom (kao luda je) , vrti se u krug sa nekom maramom preko glave uz neubedljive replike. Delovalo je tako smešno da se prosto zapitaš "Da l se to ona glupira?"

Sa druge strane, u holivudu ?ak i pamela odglumi podnošljivo :pare:
Hocu reci - scenario moze da bude extra, rezija moze da bude extra, scenografija moze da bude ekstra, ali su glumci uzasni, pa to nista ne vredi. Opet, ako su glumci extra, rezija i kostim takodje, a scenario ili scenografija losi - opet nista ne vredi. I tako u krug sa milion kombinacija..........
:up: uz dodatak da u vecini popularnih filmova mozhe svako da glumi(?ak apsolutni lajici) samo sto poznata imena bojle prodaju
:hvala:

ps. tema jeste malo uproš?ena, jer znamo da je za uspeh filma potreban dobar miks razli?itih profesija/faktora
Korisnikov avatar
By djo

Zna se ko zna :D
mali appendix:
razlika izmeðu evrope i amerike kad je film u pitanju (uproš?eno) je upravo u toma što u usa/hollywood producent vodi glavnu re?, a u evropi ve?ina filmova se snima u koprodukcijama raznih zemalja (jer filmovi uglavnom nisu komercijalno isplativi pa su podržavani od strane nacionalnih fondova za film, ministarstava, blabla) pa reditelj vodi glavnu re?...
tako nekako bi se mogla odrediti i razlika izmeðu tzv 'žanrovskog' i 'autorskig' filma... ali te granice se sve više brišu/bluruju... :cigareta:
Korisnikov avatar
By m..
Prva stvar je scenario, onda rezija, bar sto se mene tice, tek onda glumci, jer cak iako nesto skripi u scenariju (neke nedovoljno definisane, nedorecene stvari - mogu se izvuci rezijom i dobrom glumom), anyway, jako mi je bitna estetika celog filma, kamera, pa cak i soundtrack, kostim redje primecujem...
Naravno ima izuzetaka...
Korisnikov avatar
By reveal
reziser.

samo on moze da bude3 dovoljno bolji da ucini jednog glumca najboljim.

:peace:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!